והיום בתפוז אנשים

והיום בתפוז אנשים ../images/Emo65.gif

ד"ר, השיניים... ד"ר גדעון הולן, מרצה בכיר ומומחה לרפואת שיניים לילדים, יתארח בפורום להיות הורים היום בשעה 21:00, ויענה לשאלות ההורים המודאגים לגבי בריאות השן של ילדיהם. ניתן להתחיל לשאול כבר מעכשיו בפורום להיות הורים.
דרושים גולשים המעוניינים לקחת חלק בניהול פורומים בתחומים הבאים, מוזמנים למלא את הטופס, ולהגיש את מועמדותם. הפורומים המבוקשים שבתות וחגים ימי חיינו הסניגור כן מותק קשרי משפחה כריס אייזק רפואה שלמה המגן זמן רחוב אוסיאה 5 בומטאון אנדי ריכטר יצפאן נשמח לראותכם איתנו בצוות המנהלים

אפרסקה

New member
זה אני או ההורמונים? (שאלה רצינית)

בנות יקרות, שאלה רצינית ביותר, ההרומונים האלה באמת גורמים לכאלה "עצבים" או שזו סתם אני עצבנית ומוצאת לי את מי להאשים?
אני מזריקה גונל F בסך הכל שבוע, כל יום אמפולה. תודה לאל לא מרגישה תופעות לוואי מיוחדות, קצת מרגישה "פעילות רחמית" (קצת דקירות וכאלה) אבל בלי כאבי בטן, בלי בחילות, בלי כאבי ראש (אויש, כמה כאבי ראש עשה לי האיקקלומין) ודומיהם. אבל מה? אני כל כך עצבנית וחסרת סבלנות!!
אני לא אומרת שזה פתאום צץ לא השבוע אבל השבוע אני מרגישה שזה התעצם. אני עצבנית במובן שאני לוקחת כל דבר אישית, כולל נהג מונית שעיצבן אותי וכאלה דברים. השאלה שלי היא האם באמת יכול להיות שזו השפעת הגונל, או שבכמות היחסית מועטה שלקחתי זה בכלל לא קשור? מישהי יכולה להסביר לי למה ההורמונים אמורים לעשות אותי יותר עצבנית (הסבר מדעי כוונתי)? תודה מראש! אפרסקה באטרף

פינקי33

New member
אני בדרך לגונל F, בינתיים לקחתי

רק איקקלומין, אבל שמחה לבשר לך שגם אני נורא עצבנית ובעיקר - רגשנית, כל דבר מפגר גורם לי לבכות, המפליא הוא שזה בעיקר תוכניות טלויזיה... עובדה, ערוץ 8, חדשות. מדהים...

צהלולים

New member
זה לא את! זה הם!

אפרסקית, אני הייתי גמורה מההורמונים. גם עצבנית בטירוף (הבעל מסכן!!!) שלא יכולתי לשלוט על זה, ומצד שני - מדוכאת ומוזילה דמעות ללא שליטה...
אם לא התנהגת ככה קודם, כנראה שזה לא שינוי תפאומי באופייך
אלא שינוי הורמונלי...

אפרסקה

New member
אז זהו זה לא שקודם הייתי שיא השלווה

אבל הפעם זה קצת יותר. אולי זה הגונל אולי לא מ'כפת לי להאשים? אבל אני תוהה אם זה קשור. כי עצבנית הייתי כבר קודם...
מצד שני, אני ב"עניין" כבר מאפריל (זקיקים בדיקות איקקלומין כוריגון וכאלה) אז אולי היה לזה הרבה זמן להתפתח. כנראה זה פשוט בא בגלים. אני לא יודעת, אולי אם אני אדע שזו תופעה ידועה של הגונל אני ארגיש קצת פחות "אשמה" (בזה שאני מלחיצה את עצמי)

סביון1

New member
הורמונים ועצבים

לידיעתך לא רק הגונל יכול לגרום לנו להפוך לפקעת עצבים שצורחת ובוכה חליפות, גם האיקקלומין יכול. אולי זאת הסיבה שגם קודם לא היית שיא השלווה. מניסיוני האישי, כל סוג של הורמון שקיבלתי - איקקלומין, גונל, מנוגון, מה שתגידי - הפך אותי לעצבנית ועייפה. אם כי השיא לדעתי שמור לפרוגינובה. אני בדעה שאם את מודעת לסיבה החיצונית שגורמת לך להרגיש ככה, אז באיזשהוא מקום זה נותן לך שליטה ועוזר לך להתאפק, למשל כשבא לך לצרוח על מישהו שאת יודעת שהוא ממש לא אשם. חוץ מזה אם הסובל העיקרי הוא בן הזוג (כמו שהיה אצלי) אז אפשר לדבר איתו על זה. גם המודעות שלו לענין חשובה.

נועם@בת

New member
בעקרון, כל מה שתאשימי את ההורמונים

אני אסכים איתך. כן, הגונלF עושה תגובות הורמונליות. כעסים, קריזות, עצבנות, התקפי בכי, מריבות אטומיות עם בן הזוג והמשפחה, מה שלא תרצי. העובדה שלא חווית את זה עם האיקקלומין היא רק רווח נקי שלך. כמובן שלא כל אחת חייבת לעבור את השלב הזה, אבל יש כאלה שעולות על הגל. אחד הדברים החשובים זה להבין שזאת תגובה להורמונים, ואחרי שהקריזה עוברת לא לקחת ללב. אם יש אפשרות אז להזהיר אנשים קרובים ולא להתבייש לבקש סליחה כשעברנו את הגבול. אבל לא להאשים את עצמך, זה ההורמונים אין ספק. כמו שזה בא ככה זה ילך (אבל אז יתחילו הקריזות של ההריון
). אגב, בשיחת נשים מוכות הורמונים העלינו פעם רעיון שכנראה יש להורמונים איזה השפעה מצטברת. כלומר יתכן שפעמים הראשונות מגיבים בקלילות או לא מגיבים בכלל ואז באחד הטיפולים נוחתת עליך הקריזה בלי שום הכנה וטורפת את הקלפים. הסבר מדעי... תסתכלי על נשים ותביני
. שינויים הורמונליים משמבשים את כל המערכת הרגשית שלנו, ככה זה אצלנו הנשים, הרי אנחנו המצאנו את הPMS
. לנשום עמוק ולחכות שהגל הזה יעבור, ובנתיים להוריד את הקובץ המצורף (זה לא וירוס, באחריות) ולבקש מהבעל לשחק עם הגפרור ולהדליק את הפתיל.
נועם

אפרסקה

New member
כמובן, איך יכולתי לשכוח את הPMS

הרי אני מטפחת אותו מזה שנים רבות...

גם הם וגם את...

אני הייתי עולה על טורים ומבריחה כל מי שלצידי... אבל אחרי חינוך עצמי ממושך הצלחתי להבין שעלי לעשות כל מאמץ לשלוט בעצמי אחרת לא יהיה לי על מי להתעצבן... ועצם העובדה שהצלחתי קצת לשלוט - מוכיחה שגם לנו יש בכך חלק. לגבי ההסבר המדעי אני מניחה שהוא קשור להורמונים. באנגלית יש מושג הניקרא PMS (>תופעות לקראת מחזור)המתבטאות ברגישות יתר ומצבי רוח, או /ו כאבי בטן (של מחזור) וכו'.... וכאשר ממלאים את הגוף בהורמונים - הגוף מגיב באותו האופן...ובאותן רגישויות לרוב....רק באופן תכוף ומוגבר יותר. כך אני חושבת.

ellieg

New member
בוודאי אפרסקה

ההורמונים יכולים לעשות הכל. גם אני בלי הורמונים לא שיר הרוגע, אבל לפעמים צירוף מקרים של הורמונים ומישהו מעצבן (כמו נהג מונית) דוחף אותי לשיאים חדשים של עצבנות. בנוסף לא עוזר הריצות לUS ודם להיות רגועים. אין לי הסבר מדעי, אבל עכשיו נתת לי משימה לקריאה.

vif

New member
אוקי אז זה ההורמונים אבל מה עושים??

הומלץ לי לקחת רסקיו רמדי ככל שעה כדי לעשות את החיים יותר נסבלים וגם כדי להכנס להריון הרי אנחנו צריכות להיות ר ג ו ע ו ת אם למישהי יש עוד הצעות אשמח כי שום עבודה עצמית לא עוזרת כאן זה יותר חזק מכל מה שאני יודעת

סנונית 1

New member
היי אפרסקה ../images/Emo24.gif

אצלי בטיפול הראשון עם הגונל הייתי בקריזה ודמעות שהעלו את מפלס הכנרת, לאט לאט זה נרגע, בטיפול השני שאליו הגבתי פחות טוב היו רק רגישויות . ניסיתי לנתח את המצב יחד עם הפסיכולוג שלי והבנו שיש איזו השפעה של ההורמונים אבל השפעה גדולה יותר על מצבי הרוח יש בגלל העלייה לכיתה הטיפולית, הלחץ , הזריקות, התיזמונים, זה שכל החיים שלך סובבים סביב זה. אני יכולה להגיד שהחודש אני ללא הורמונים בגלל ציסטה בשחלה ועדיין רגישה, הראש שלי לא בעבודה בכלל ואני נעלבת בקלות. אז לדעתי אצם המעבר והמאבק החדש תורמים מספיק בשביל המצב רוח המחורבן.

אפרסקה

New member
הרופא שלי טוען שגונל לא גורם לעצבים

כך הוא אמר הבוקר כשאמרתי שאני נורא עצבנית וזה בטח ההורמונים, הוא אמר שגונל F לא אמור לגרום למתח... אז אמנם זה ד"ר גונן המקסים אבל בנקודה זו אני מוכרחה לתהות... מה אתן אומרות? למה הוא טוען שזה לא אמור לגרום למתח? אני יודעת שזו תרופה חדשנית יותר, זה קשור? בכל מקרה, המתח ישנו, הבוקר בזקיקים כל כך התעצבנתי על התור ועל הדם שלא מצליחים להוציא ועל הזקיקים שעוד קטנים והתגובה יחסית חלשה והכל...
מה באמת לעשות? הרי אני לא אתחיל לקחת כדורי הרגעה כימיים (יש בכלל דבר כזה שמותר גם סביב ניסיונות להרות?) ורסקיו רמדי פשוט לא משפיע עלי, אני כנראה חסינה... אולי פשוט צריך לנשום עמוק וללכת סוף סוף לרפלקסולוגיה כמו שאני מתכננת אבל עוד לא עשיתי...

vif

New member
הוצאת לי את המילים מהפה../images/Emo13.gif

וכי המצחיק שכסיפרתי לו את זה הוא אמר לי הכל יסתדר כשתתחילי לקחת פרוגונובה אבל אני ממש יוצאת מדעתי ....האמת היא שהייתי אתמול בדיקור וזה עזר לי הוריד קצת את מפלס הרגישות אני אלך כל שבוע מעכשיו ... המצחיק הוא שמידי פעם אני מתפרצת על הרופא שלי ואחכ אומרת לו שהייתי חיבת לו הדגמה חיה של השפעות ההורמונים

אפרסקה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif עזרה בפענוח תוצאות בדיקות../images/Emo41.gif

בנות תהיו חמודות ותעזרו לי לפענח את תוצאות הבדיקות
אני ביום ה-10 למחזור אחרי שבעה ימי הזרקה של גונל F, כל יום אמפולה אחת. בדיקת הזקיקים הבוקר הייתה רירית 6, שחלה ימנית זקיק 9+ קטנים ושחלה שמאלית זקיק 8 + קטנים. אני לא הייתי מאוכזבת כי יום 10 זה באמת מוקדם, ביחוד אצלי עם המחזורים הארוכים שלי. אבל הרופא אמר שזו תגובה קצת חלשה ולפי בדיקות הדם יראה אם להגדיל את המינון. זה היה קצת מלחיץ ומבאס
בצהריים התקשרה האחות ואמרה שהרופא אמר להמשיך באותו המינון ולחזור ביום ראשון (דהיינו יום 15 למחזור, אחרי 12 ימי הזרקה). בדקתי באינטרנט ותוצאות בדיקות הדם הן: E2 283.8 pmol/l LH 4.12 MIU/ml PROGESTERONE 5.42 nmol/l אז מה אתן אומרות? הגבתי חלש או לא? זה בסדר או לא? אני כבר מבולבלת

Big Mama 1

New member
אפרסקה מתוקה ../images/Emo6.gif

זה נראה לי בסדר גמור. מחזיקה אצבעות כרגיל.

למעלה