והחידוד להיום

soso_sami

New member
והחידוד להיום

האם יתכנו מדבריות בים??? מה הם קווי רוחב של הסוסים?? ומדוע נקראו כך? בהצלחה

עקרבנון

New member
לגבי "קווי ....הסוסים".

השם הינו כנוי לרצועות של רוחות חלשות, ואזור חם ויבש אשר נמצא בסביבות קווי הרוחב 030 +\- 5 (משתנה עונתית בשל זויית כדה"א לשמש), מקור השם הינו מהתקופה בה הספרדים העבירו סוסים באוקיאנוסים ע"ג אוניות, ובשל "תקיעת כ"ש" כשאין רוח מתו להם סוסים באניה ועמ"נ שלא יופצו מחלות הם זרקו סוסים לים והיו שם שורות של נבלות סוסים צפות. אגב בים תיכון יצא לי לראות "שורה" כזו של כבשים צפות ככה"נ ממטען שהועבר בין סוריה למצריים, מחזה די מגעיל. לגבי מדבר ים, לא מכיר את הכנוי, אך כהשערה, אולי הכוונה לאותו אזור? באזור יש רוחות יורדות מהאויר אשר עלה באזור קו המשווה, האויר יורד חם ויבש, אין רוחות, ובשנים בהם ניצלו את רוחות הסחר נורא השתדלו שלא להתקע שם בטעות, האזור הינו באותו קו בו יש את רצועת המדבריות ביבשה, אבל כאמור לגבי ה"מדבריות ים" זו רק הערכה.

soso_sami

New member
תשובה נכונה ומלאה

אכן האזור נמצא באותו קו המדבריות ביבשה. זהו אזור חם יבש וכמעט ללא רוח. התנאים בים כמעט כמו בתנאי המדבר ביבשה. הסוסים שנהגו להעביר מאירופה לאמריקה מתו על הסיפון לא משיעמום בגלל העדר רוח אלא בגלל מחסור במים. כיוון שלא ירד גשם לא ניתן היה לחדש את מלאי המים והבהמות היו ראשונות לסבול ונפטרו מהן על ידי השלכתן לים. כמות הסוסים הצפה ברצועה זו נתנה את הכינוי לקווי הרוחב. לי יצא לראות עדר פרות צף ויותר מפעם אחת. מחזה מגעיל, מסריח ולא נעים. זה היה מטען שהושלך כנראה מאונייה לבנונית. מזל שכל הג´יפה הזו נסחפת צפונה ופחות אלינו.

בת ים

New member
בעניין פרות וסוסים

בתקופה שהאוניות היו מעץ....והימאים? מקובל היה לקחת פרות חיות כמזון חי ונושם עד להפיכתו לסטייק שינוח על משכבו בשלום, על שולחן הקפטן. כנוצר מצב של סכנה לאוניה, מסיבות שונות, הראשונות לעוף למים היו הפרות וגם הסוסים.

בת ים

New member
תוספת קטנטנה

חגורות הרוחב הללו נקראות גם: מצפון:calms of cancer מדרום:calms of capricorn

olahav

New member
הסיוט של תחרויות הקפת העולם

השייטים שמתחרים על הקפת העולם וצריכים לעבור אותן בירידה מאירופה דרומה לקייפטאון - מקללים את האיזורים האלו. אני לא בטוח מה יותר גרוע? זה או הלילות החשוכים באוקיינוס הדרומי שורץ הקרחונים.

olahav

New member
ובהלצה

כאשר כלי שייט משתמש בצמיגים במקום פנדרים (פגושים) ונכנס למעגן צפוף, הוא משאיר לסירות השכנות, במיוחד אלה הלבנות, קוים שחורים על הדופן כמו של "סובארו סוסים" (פעם היו מכוניות סובארו עם פס ארוך וסוסים בקצה) הקוים האלו נקראים קוי סוסים.

למעלה