והזוכות הן....(תופים בבקשה)

אפרסקה

New member
סליחה, ברח לי גוף ההודעה ../images/Emo12.gif

טוב, לא שהופתעתי, כי חיפוש קצר במאגרי מידע הראה כל כך הרה סימנים תואמים. אבל בכל זאת זה קצת מבאס... הבוקר עשיתי בדיקת דם לראות אם היה ביוץ החודש, כי הרופאה אמרה שזה לא מספיק ברור לפי הזקיקים וכדאי לבדוק. קיבלתי מרשמים לאיקקלומין+הזריקה הנלוות אבל אני עדיין מתלבטת אם להתחיל. יש לי זמן עד המחזור ואז נראה (אא"כ אני בהריון חח חח חח
) הרופאה הייתה מאוד נחמדה ועניינית כרגיל, אם כי יצאתי ברהגשה, אולי לא מוצדקת, שאם לא הייתי שואלת ומכינה שעורי בית אז היא לא הייתה עונה... מין הרגשה שנושא איקקלומין וPCO עלה רק כי העלתי אותו. ואני מאוד סומכת עליה אז אני תוהה אם זה פראנויה שלי או שמא... בכל מקרה, היא אמרה שאני יכולה לחכות עוד חודשיים-שלושה אם בא לי או להתחיל עכשיו. אני מתלבטת וצריכה זמן לחשוב על זה כי מצד אחד למה לדחות את ה(כנראה) בלתי נמנע, מצד שני אין לי כוח נפשי להכנס ל"טיפולים"... אגב, שאלה עניינית-משפטית, האם איקקלומין נחשב "טיפולים" לצורך זכויות בעבודה כמו שלא יכולים לפטר וכדו'? אבל זה ממש OFF ולא מטריד כרגע, ביחוד שיש לי כוונה להסתיר את זה. לפחות בשלב זה. נמציא תירוצים אחרים להעדרויות. אני בשלב רגיש בעבודה לגבי העתיד ולא רוצה להעלות כאלה נושאים. המסקנות מהביקור: 1. בלוטת מגן תקינה 2. משקל - תמיד נחמד לרזות אבל לצורך העניין זה לא רלבנטי... (היה לי מאוד מוזר שהיא לא בקשה שארזה, תמיד כולם אומרים שזה עלול להיות בעייתי לפוריות ואילו היא לא אמרה שזה קשור) 3. פוליציסטיות בריבוע 4. אחיות הן עם נחמד וכשהן רואות שזה בדיקות דם לפוריות הן בכלל אמהיות וחביבות, מה שגרם לי מצד אחד נחת וח ומצד שני דיכאון ורחמים עצמיים... אז מה אתן אומרות? יום מצוין לכולן! וחג שמח בהזדמנות זו, מכיוון שלא אהיה כאן כל השבוע של החג. חיזקו ואימצו!

פּוֹנְג

New member
פוליציסטית אחת... ../images/Emo8.gif

טיפולים.... זו מילה קשה. את יכולה להגיד שאת בטיפולים light. וגם זה רק לעצמך כי את לא צריכה לספר לאף אחד. אני לא יודעת בנוגע לעבודה. לא ידעתי שאסור לפטר אישה בטיפולים. את בטוחה? שחלות פוליציסטיות עד כמה שאני יודעת זה אחד הדברים שיותר קל לפתור ולהכנס להריון. בנוגע ללחכות עוד כמה חודשים, אם את לא יכולה להכנס בטבעי, ואת רוצה, אז לחכות לא ממש יעזור... את צריכה לקחת לעצמך קצת פסק זמן כדי לקלוט שהגוף שלך קצת עושה מה שהוא רוצה. ואחר כך להתחיל במלוא המרץ. בחודש הבא יש לך אותי בתחרות לפסים הכחולים, אז כדאי לך להשקיע

והכי חשוב!! אפרסקה

אני חושבת שכיף לך כי כמו שנאמר זיהוי הבעיה שווה לחצי הדרך לפתרונה מה גם שהפתרון פשוט אז יכול מאוד להיות שבחודש הבא הפסים יגיעו משום מה הם נראים קרובים מתמיד!!!! מנשקת ומחבקת אותך!!! דארמה

אפרסקה

New member
שחלות פוליציסטיות

מהי תסמונת שחלות פוליציסטיות? זוהי תסמונת ולא מחלה המשלבת מספר מרכיבים קליניים מעבדתיים וסונוגרפים. מבחינה קלינית – נטיה לעודף משקל, פצעי "בגרות" בפנים, שיעור יתר, מחזורים לא סדירים וקושי בהשגת הריון. מבחינה אולטראסונית – מבנה אופייני של שחלות מוגדלות עם ריבוי מבנים ציסטיים קטנים בתוכה ומרכז שחלה בולט בהדמייה. מבחינה מעבדתית – מרכיבים הורמונליים שונים מופרשים באופן אחר מאשר בדרך כלל וירידה ברגישות לאינסולין. יש לדעת כי בתסמונת זו לא כל המרכיבים צריכים להופיע, וניתן לטפל בה היטב ובקלות יחסית בהנחייה של רופא נשים או אנדוקרינולוג.

פוקית27

New member
אפרסקה,אני לא יודעת כמה זה מנחם,

אבל לפחות את יודעת שיש בעיה ויש סיבה לכך שעד עכשיו לא נכנסת להריון. עכשיו שיש פיתרון מתי להתחיל לפעול זה החלטה שלך שתלויה לפי דעתי במוכנות שלך. אולי אני טועה אבל נראה לי שהפחד הוא לא להכנס לטיפולים LIGHT אלא שעכשיו הסיכוי שזה יקרה הוא קרוב מתמיד,ובעיני בזה יש משהו מפחיד טיפה. לרצות להיות בהריון זה משהו אחד ,להיות בהריון זה קצת יותר אמיתי וקצת יותר קרוב לתינוק. לסיכומו של דבר אני חושבת שיש בזה משהו חגיגי לקראת הפסח בידיעה שיש פיתרון והוא יחסית פשוט. אז שיהיה לך פסח שמח ואנחנו מחכות לך פה,תהני מהחופש ומדי פעם תחשבי עלינו קצת ואל תשכחי להחזיק אצבעות כל הזמן.

אפרסקה

New member
האמת, הפחד הוא לא מההריון עצמו כמו

שחשבת (אם כי זה בטח קיים איפהשהו בתת מודע...) אני פשוט יודעת שזה להכנס להתמכרות, מעקב זקיקים כל יומיים, כדורים וזריקה, המון המון התעסקות בזה... ואני פוחדת שזה קצת לא בריא בשבילי ההתמכרות הזו... יש לי נטייה לאובססיביות.... ולא בא לי שכל עולמי יהיה סביב זה. עושה לי יותר מידי אסוציאציות רעות.

פוקית27

New member
אם זה מה שתצטרכי לעשות בכל מקרה ,

אז אולי עדיף להתחיל וכבר "לגמור" עם זה, אז יאללה אפרסקה ,מחכות לפסים שלך,נראה שהם מתקרבים.

מעיןבר

New member
את יודעת מה אומרים...

ידיעת הבעיה היא חצי מהדרך לפתרון. תשמחי שאת יודעת מה יש ומה עושים. לעניין האיקקלומין - הוא בהחלט נחשב לטיפול מבחינת הזכויות שלך. ולמרות שהרופאה לא ציינה את זה - אני כן בעד שתפני לדיאטנית ותנסי לרזות. יש קשר בין משקל עודף ל- PCO ואם את ממילא מתכוונת לקחת פסק זמן לדעתי זו הזדמנות טובה לנסות ולעשות שינוי שיכול להיות טוב מכל כך הרבה בחינות. דיאטה נכונה היא אמנם לא קלה, אבל בהחלט גם לא כ"כ קשה. אני יודעת שזה ישמע מוזר אבל כדי להשיג את התוצאות הרצויות שניתן לשמור עליהן הקצב המומלץ לירידה הוא של 0.5 ק"ג בשבוע - נשמע מעט? אולי, אבל הרבה יותר סביר מירידה חדה שבסופה עליה חדה.

גורבי

New member
כשחושבים על זה...

זה בדיוק מה שאני ירדתי בדיאטה ההיא ששלחתי לך, ובשבילי זה היה ה-מ-ו-ן. מצד שני, אני כנראה הוכחה חיה לזה שאפשר (נכון ליום לפני הפסח, לפחות). ובעניין האיקקלומין, אני מצדדת בגישה של פונג - אם הבעיה כבר אובחנה (וטוב שכך, כמו שאמרו כאן כבר), אני לא הייתי מחכה כמה חודשים עד תחילת הטיפול בה. איק' הוא באמת טיפול light - עד כמה שהבנתי, אין לו בד"כ תופעות לוואי משמעותיות, וחברה שלי התעברה אחרי מחזור אחד של טיפול איתו. וחוץ מזה, מאובססיבית אחת לרעותה, זה לא שבאמת תפסיקי לחשוב ולקוות ולחכות גם בחודשים ה"חופשיים" האלו, אז למה לא לעזור קצת לתקוות?
ות ו
ים,

danonit

New member
יאללה שחלות../images/Emo124.gif

מבסכימה עם קודמותיי - את יודעת מה הבעיה, לפחות יצא לך נעלם אחד מהמשוואה, מינוס דאגה אחת לשבור עליה ת'ראש
. וח"ח לגורבי על הגישה המציאותית - עם כל הרצון הטוב והכבוד לבריאות הנפש אני חושבת שקשה לרוקן את הראש מתקוות ומחשבות. אני גם לא הייתי מחכה עם הטיפולייט
חוצ - כשיש סיבה שנותנת מוטיבציה לדיאטה הרבה יותר קל להתחיל אז אולי תהרגי פה 2X
ים בהצלחה!!

6ליהי

New member
אפרסקה יקרה! (ארוך)

אם תסתכלי על ההודעה שלי מלפני יומיים (משהו כזה), תראי שגם אני מאוד מתאימה ל-PCO, מבחינת פרופיל הורמונלי ממש "לפי הספר" לתסמונת הזו, אולטראסאונד וכמובן וכמובן-מחזורים שאף-פעם לא היו סדירים, לא לפני לקיחת הגלולות ולא אחרי הפסקתן (למעשה, מזה 4 חודשים היתה לי רק וסת אחת-שהגיעה בעזרתן האדיבה של פניני אוטרוגסטן!). הרופא שלי לא התחייב על האבחנה של PCO אבל אמר שיש לי בעיה של חוסר ביוץ, ש-PCO בהחלט יכולה להיות הסיבה לה. במקרה שלי, מכיוון שכמה חודשים לא היה לי ביוץ, ורירית הרחם שלי לא נחשפה למספיק פרוגסטרון, היא התעבתה והרופא, שגם לי רשם איקקלומין+זריקת כוריגון+מעקבים, הפנה אותי לפרוצדורת היסטרוסקופיה אבחנתית (צפיה ברירית הרחם, חצוצרות ושחלות ע"י מצלמה) לפני שבכלל אתחיל ב"טיפולייט" (אהבתי את המונח!!!!!). סליחה שאני חוזרת על מה שכבר תארתי כאן, אבל פירטתי שוב כדי להראות לך שאת לא לבד! את ואני ביחד באותה סירה, ושתדעי שאני פוליציסטית לא כ"כ אופיינית, בלי תסמיני האקנה/משקל עודף, אבל עם בעית מחזורים לא סדירים ממש מאז שהתחלתי לקבל! אז אני מאוד אשמח אם תצטרפי אליי בחודש הבא ל"טיפולייט" (אחרי ההיסטרוסקופיה שלי, שמתוכננת ל-30/4), וביחד נגיע לפסים המיוחלים!!! גם אני שמעתי על הרבה בנות שנכנסו להריון עם PCO אחרי מחזור איקקלומין אחד. את יכולה לחכות עוד אם את רוצה ולא להתחיל בטיפול, כי תאורטית יש סיכוי שתבייצי, פשוט אי-אפשר כ"כ לצפות מתי. כך גם אצלי, ולכן אני מעדיפה את הטיפול שבעזרתו אדע בדיוק מתי הביוץ ולא אשגע את עצמי בסיכויים תאורטיים וכו' (גם לי נטיה לאובססיה קשה...). שיהיה לך חג שמח!
(שוב אני מצרפת את אייקון "אליהו" המתוק).

אפרסקה

New member
היי ליהי ותודה על ההודעה ../images/Emo140.gif

אני מבינה שאת כבר סגורה על התחלת הטיפול. אני עוד ככה ככה, האמת שהכל קורה מהר ואני צריכה זמן לחשוב. ממילא לא יהיה מחזור לפחות עוד שבוע אז יש זמן להרגע קצת. לא מכירה את בדיקת ההיסטרוסקופיה שדיברת עליה, אבל לא המליצו לי. וכל מה שלא ממליצים לי עליו, אני שמחה!! חג שמח...
והנה אייקון במיוחד בשבילך.

אפרסקה

New member
טיפולייט - המונח החדש של הפורום! אה

אהבתי ואימצתי. נשמע הרבה יותר ידידותי מ"טיפולים"... ותודה למי שהמציאה, כבר איבדתי מי זו מרוב שירשורים...

למעלה