והדרת פני זקן

אמיתה1

New member
והדרת פני זקן

בישוב מתגוררים בני הגיל השלישי.הם תרמו ותורמים לקהילה.הגיל עושה את שלו.הפנסיה(למי שיש)נמוכה ביותר,ההוצאות שלהם גבוהות מאוד,כולל בריאות.מישיודע-סל הבריאות בתחתית,גם תנאי החיים השתנו,ולא לטובה,הם עדיין נושאים בעול המסים הגבוהים ושר תשלומים. מבחינת השירותים שמקבלים-מעט מאוד.הרוב אינו מיועד להם.כנרה שהאימרה "והדרת פני זקן" לא תמיד עובדת. יש לעתים הגשה שנשכחו ערכים,שכל אחד מעונין רק לעשות לביתו ומשפחתו .בני ה70-80 חיים לבד או רק עם בן/בת זוג ותו לא! אל תשליכם לעת זקנה!

נושא חשוב!

אם אני לא טועה, היו בעבר ניסיונות לחשוב גם על פעילות רלוונטית, וגם על רעיונות לשיפור ועזרה. אני לא חושבת שיש אוירה של שכחת ערכים, אולי יותר מבוכה לעמוד מול צרכים שלא תמיד מובנים, ולא ברור מאיזה כיוון לגשת לעניין. מה שיכול לעזור להתקדמות זה להעלות רעיונות קונקרטיים, ומה שאני קוראת בין השורות של ההודעה שלך זה שני דברים: 1. בקשה להקלה בתשלומים ובמיסים 2. בקשה לקבל יותר שירותים מהקהילה 3. בקשה לתשומת לב מצד הקהילה לבדידות אפשרית של בני 70-80 אני מציעה לנסות לפרוט לפרטים מה יכול לקדם את הבקשות הנ"ל. אשמח לשמוע ממי שיודע מה המאמצים שנעשים היום בנושא, ורעיונות מה אפשר עוד כדי לבסס מעמד מכובד למבוגרים שלנו.

אמיתה1

New member
כוונה בני 60 -70

למי שאין ילדים בבית-אין זו בדידות,כמעט כל גימלאי מוצא עיסוק מענין או לימודים.הבעיה היא שמחויבים בתשלומים שבעצם אינם משתמשים בהם,נכון-הבל לטובת הקהילה.אך הקהילה מתעלמת לא מעט מהענין-שאין,בפירוש-אין שירותים ובעיקר התחשבות ב"אזרחים הותיקים".לדוגמה -אומנם מקבלים הנחה על שמירה,אבל עדיין מחןובים בתשלום.הם את שלהם עשו.אין אפשרות להמיר תשלום בשמירה בפועל(על פי חוק),אז,מדוע הם מוחיבים לשלם?דונמה נוספת-מסי ישוב-הנחה קטנה-אך אין תמורה...וזה אך מעט . בזמנו הוחלט באסיפות:כל הנהנה משלם.בני הגיל השלישי משלמים ול נהנים.רבים מתנדבים בדרך זו או אחרת,התנדבו בעבר,כמובן. אז,היכן הערכים?היכן ההערכה? שמעתי תלונות רבות...בלחש.זו דרכו של מיעוט.

אין תמורה מהקהילה - ניסיון לברר

אני שואלת משני כיוונים, ומעניין אותי לדעת מה מביניהם הדחוף יותר בעיניך: "אין שירותים" - את יכולה לתת דוגמא לאיזה שירותים היית מצפה? לתת כיוון מה הצרכים? מפגשים חברתיים? מועדון עם פעילויות? (אני סתם יורה לכל הכיוונים, באמת מתוך חוסר ידיעה) "בתשלומים שבעצם אינם משתמשים בהם" - הכוונה לכך שכיוון שמקבלים פחות שירותים אז צריכים לקבל הנחה יותר משמעותית במיסים? על איזה נושאים את מרגישה שאת מחוייבת בלי שאת משתמשת בהם? (הדבר היחיד שעולה לי בראש זה תקציב חינוך - גנים, בי"ס, צופים. אני לא בקיאה בפרטי התקציב, אבל נראה לי שיש נתח יפה שיוצא על עניין החינוך, שהגיוני שכבר פחות נחשב צרכים של גיל שלישי)

אמיתה1

New member
למי איכפת?

אם אין תגובה-מסקנה-לא איכפת.אחד האנשים הנוגעים בדבר אמר:"הכןשי עשה את שלו-הכושי-יכול ללבת".מצמרר.הלא כן? טולי כדאי לראות תגובה?

למי אכפת?! לי אכפת, אני בטוחה שלעוד הרבה אנשי

אני לא יודעת מי זה "אחד האנשים הנוגעים בדבר", כל הרעיון של קהילה הוא שכולם נוגעים בדבר. אם דברים לא מצליחים להיות מקודמים ע"י וועדה/וועד/בעלי תפקידים, תמיד יש אסיפה בה מעלים דברים מול כל הקהילה. לכן, אני חוזרת שוב - צריך לבוא עם הצעה ספציפית. לדוגמא: הנחה במיסים של X אחוזים, או בקשה להקצות תקציב שנתי של X ש"ח לטובת פעילויות X,Y,Z שמבוקשות ע"י קבוצת הגיל. אלה דברים שוועד יכול לדון בהם, או שיכולים לעלות לאסיפה. להעלות תחושות לדיון זה חשוב, אבל מעבר להזדהות עם התחושות קשה לקדם ככה משהו בצורה מעשית. ואת צודקת, גם אני הייתי שמחה לראות יותר תגובות פה בעניין, אפילו אם זה תגובות בלי רעיונות אלא רק עמדה עקרונית בעניין.

רותי777ח

New member
תגובה

אז קודם כל אכפת. אבל, לגופו של עניין תשלומי השמירה לא נתונים לשיקול דעתנו כך גם לגבי גיל השמירה. אולם, הנחות במיסים ניתנות ואם חושבים שגובה ההנחה לא מספקת אזי אני מבקשת שתכתבי מכתב לוועד והנושא יידון בשנית. באשר לפעילות הגיל השלישי - אני יודעת שאיילת אכן נותנת דעתה ואם אינני טועה בעזרת אנשים מתוך הקהילה מתקיימות פעילויות. שוב, אם יש לך רעיונות או צרכים שלדעתך לא נענים איילת ולמעשה כל חברי המזכירות ישמחו לשמוע ולהענות במידת האפשר. שבוע טוב, רותי

שפרים

New member
גם לי אכפת

טוב שאת מעלה כאן את תחושותיך, הנושא חשוב מאוד. אני חושבת שכדאי לבקש להפגש עם הועד ולהעלות את הנושא מולם. אולי כדאי לבדוק בישובים אחרים, איך ניתן לעזור לתושבי גיל הזהב. האם כוונתך רק לעזרה (הנחות וכד') או גם לחוגים, פעילויות שונות?

דיויד י

New member
נראה לי שפשוט מדובר בחוסר נסיון

של הקהילה להתמודד עם תופעה "חדשה". הכיוון עדיין (וכנראה כך יהיה בעתיד הקרוב) להשקיע בשכבות הצעירות. עד כה אף אחד לא ממש בדק את הצרכים של האוכלוסיה המתבגרת. לכן תרשי לי להציע "יוזמה אזרחית": ארגני חוג חשיבה עצמאית (לא דווקא רק מבין המבוגרים שביננו) והביאו הצעות קונקרטיות מספר חודשים לפני הצגת התקציב הבא אל ועד ההנהלה.

רותי777ח

New member
לא צריך לחכות עד לתקציב הבא

הכי פשוט הוא להרים טלפון לאילת (בשעות העבודה) ולהעלות צרכים. אני משוכנעת שאילת תהיה נכונה לשמוע וגם להענות. רותי

אמיתה1

New member
תגובה לכל המגיבים

לא קשור בכלל לאילת.הבוונה לא (רק)לפעילויות חברה,אלא,ליחס הכללי לגיל הזהב.מי שעדיין צעיר ו/או שאינו מטפל בהורים בגילאים מבוגרים אינו מבין. נכון מי שהגיב:לא מבינים.הכוונה למחוות ,לשי צנוע ליום הולדת,להכרת ערך הגיל בכלל.הרי הישוב הוקם בזכות אלה שעשו ויש שעדיין עושים למען המקום-בית-משפחה מורחבת-קהילה.הישוב שאינו מרגיש כי יש תושבים שכבר אינם "נחשבים" מספיק. סתם לזרוק כמה רעיונות:מפגש-בפועל או בכתב בין ה"צעירים" ו הותיקים,העלה בכתב ובציבור מסיפורי ראשונים,הזמנת ה"מבוגרים"לכיתות ביה"ס והנוער,אלבום הותיקים,במועדון פתוח:הצדעהלמיסדי וותיקי הישוב(זה לאילת),ואולי לשחרר מתשלום שמירה את גילאי 70+,אין הרבה! כאות הוקרה,יש כאלה שהתשלום מכביד.אמת,יש חוק-אך אסיפה יכולה להחליט על כך.הסכום לא ממש משמעותי.אולי גם להקל יותר בתשלומי המיסים.ארנונה-מקבלים הנחה בסכום ממש מגוחך על חלק מהבית. אינני זוכרת מי,אך קראתי בספר כלהו:"אלה אשר אינם מכבדים את הגיל ולא מזכירים תדיר את העבר-עתידם לא בטוח". אולי הציטוט לא מדויק אבל רוח הדברים ברורה.שמעתי לא מעט דברים בשבילים ולא שם בלבד... אם יש למישהו רעיונות נוספים-כדאי ורצוי להביא "פעם"לאסיפה,לא רק ענייני תקציב ובנייה חשובים-אלא ערכים וללא מרכאות.

מהרעיונות שכתבת כבר אפשר לערב

את בית ספר, את הגנים, את ועדת חברה, את אילת, את המועצה - עולם ומלואו... אפשר למסד כל מיני מסורות בעניין בשת"פ עם הגורמים השונים, ולתת מענה לכל מי שכבר הגיע לגיל ולכל מי שמתכנן להגיע לשם. אולי כמו שיש ועדת חינוך לכל גיל - כדאי להקים ועדה ייחודית שתתאם ותקדם את הצרכים של הגיל השלישי?

אמיתה1

New member
צודקת

אולי מישהו ירים את הכפפה?הצעתי כבר שרצוי שתקום ועדה ל"גיל השלישי". אומנם המספרים אינם גדולים,ובכל זאת יש משמעות. לכל הנוגעים בדבר:נסו! אולי ועדת חברה?הם בעצם מעורבים -חלקית מאוד. איילת -עסוקה מאודוכבר אמרה בעבר שקשה לה.המועצה-שום דבר אינו מענין את ה"נציגים" אין זה בראש מעייניהם.בענין מיסוד-הלוואי! מה שמענין אותם הי הגבייה-עובדת רווחה אינה מבינה דבר-כבר ניסו לדבר איתה.לטענתה -אינה בקיאה בנושא הקשישים. הועדה היחידה שיש סיכוי לשיתוף פעולה-ועדת חינוך ולאו דווקא לגיל הרך.

אורנהמ1

New member
למה לא תרימי את הכפפה?

נכון איילת עסוקה אבל אם יש למישהו משהו בוער בעצמות שיעשה. אגב, בשנת ה-20 לישוב היה טקס מכובד ותעודות למייסדי היישוב. נכון עבר כמעט עשור וייום הישוב מתקרב ובא- תתארגנו ותחשבו על משהו. אני מאמינה שאם יש רעיון טוב וישים ועדת קהילה תשמח לקדם אותו. זה המנדט של הועדה לקדם נושאים אלו. אולי דרך הועדה, אם תגבשו משהו לגבי מסי שמירה וכו' אפשר להגיש לאסיפה לדיון. אי אפשר לדון באסיפה בדיון ערכי ללא הכנה מתאימה. גם ככה באים מעט מאוד אנשים לאסיפות,וזה יותר מביש לקיים כך דיון ערכי או עקרוני. בהצלחה. נציג הישוב במועצה הוא עופר קלבו

ק ח ת ן

New member
קצת על תפקיד רכזת הקהילה...

לאחר 3 שנים בתפקיד ברור לי שעיקר תפקידי הוא לתמוך ביוזמות אמיתיות שעולות מה"שטח". כלומר, כאשר אדם מהישוב מגיע עם יוזמה של תהליך שנוגע לקבוצה מסויומת, יודע לאחר "תחקיר" שיש קבוצה רצינית לעבודה, אני אהיה שם כדי לעזור לו ליישם זאת - מקצועית, תקציבית, נפשית וכו'. דוגמאות: ערבי נשים - רעיון ו"הרצה" של אורנה מקוב, תלמוד תורה - בן ישי חוטר, יוזמה חדשה ארוכת טווח של קשר עם משפחות בני העדה האתיופית במעלה אדומים,ויוזמות חד פעמיות של אירועים מיוחדים או דברים שהפכו למסורת שההתערבות שלי היא מינורית כגון: השעור של שוקי וכו'. נכון, גם לי יש מקום ליזום אבל עלי להיות בטוחה שיש עם מי להניע את התהליך - אם אשאר שם לבד - זה לא יחזיק מעמד ו"השוטף- הדחוף" יקטע על הרעיון בעודו באיבו. . נושא גיל הזהב עלה עוד בתקופתה של כרמית(קודמתי בתפקיד) היו נסיונות אך לא היתה קבוצה מספיק הומוגנית ומגובשת של אנשים המעוניינים בפעילות משותפת, אלא רשימה של בני 50, 60 +. למשפטים או למילים כמו: "מעמדם של בני גיל זה" או "הכבוד" שרוחשים או לא רוחשים אין משמעות במציאות אם אין פעולות קונקרטיות ועשייה ספציפית. רק מתוך כך אפשר לברר את הערכים. לפני כחצי שנה "מיניתי" אשה מאותה קבוצת גיל להיות מרכזת הפעילויות והיוזמות, זה עבד נחמד בתחילה בעיקר סביב עזרה לאדם אחר שאושפז תקופה בבי"ח והיא קיימה סבב מבקרים, אולם עם הזמן ונסיבות אחרות העניין דעך... הסיבות להתפוגגות יכולות להיות רבות אבל אולי גם אחת מהן היא שעדיין אין מספיק צורך? שהשעה אינה כשרה? שהציבור הרלוונטי אינו מעוניינן דיו?

אמיתה1

New member
עוד בענין הגילאי הזהב

לא מדויק.היה נסיון התארגנות ,מתנדבות! אך מאחר ולא היה גיבוי-לאט,לאט הענין הלך ופחת.זו שיזמה נסעה לחו"ל. היוזמות אף משכו צעירים(סיור מוצלח)תפקידה של רכזת קהילה (במשכורת)גם ליזום ולתמוך.אולי כדי לעורר את הציבור כדאי לכתוב בדף מידע להביא לאסיפה ועוד... אפשר לנסות.צריך לקוות לשיתוף פעולה. חגבי ההערכה אולי יש רעיונות?התיחסות וברכות שונות?

למעלה