והדוד שלה חייל...

אור10

New member
והדוד שלה חייל...

הבת שלי כמעט בת שלוש. 20 דקות ליפני הצפירה אתמול בערב, שאלתי אותה:``חמודה, את יודעת מדוע שומעים את הצפירה?`` הקטנה שלי ענתה לי:``כן אמא,כדי שנעמוד.`` המשכתי ושאלתי :``את יודעת למה עומדים?`` והקטנה שלי שעדיין זוכרת את מה שסיפרו לה בגן כהכנה לצפירה של יום השואה ענתה:``כי אנשים מתו וצריך ליזכור.`` חשבתי לעצמי מה היא מבינה... הצפירה החלה ועמדנו. אני, בעלי, הורי והקטנה שלי שמה את ידיה מאחורי הגב ובפנים מלאי רצינות הרכינה ראש.לא זזה! לא כל כך הצלחתי להתרכז בצפירה, רק עמדתי ובחנתי אותה. חשבתי, היא ממש מבינה שצריך לתת כבוד למישהו או למשהו ואמרתי לעצמי שאספר לה אחרי הצפירה שעכשיו יום הזיכרון ואנסה לפרט בעדינות. אבל במחשבה שנייה... מה אספר לה?, שבחורים כמו דוד שלה החייל שהיא כל כך גאה בו נהרגו, ולא ישובו לאמא ואבא שלהם לעולם? מה אספר לה?, שחלק גדול מהנופלים לא הגיעו לגיל 20? העדפתי לשמור את זה לעצמי. מה היא מבינה? אבל אם אסביר לה היא תבין. היא הרי כל כך חכמה ואני עדיין לא מוכנה להכניס אותה למציאות האיומה והכואבת. בינתיים אמשיך להאזין לכתבות המשודרות על ההורים השכולים והמסכנים, ואתפלל שזה רק לא יגע בנו או במישהו הקרוב לנו. ועם הקטנה שלי נצא לחגוג את יום העצמאות, שהראש שלה בינתיים ישאר בחגיגות ובזיקוקים, שלא תתחיל לידאוג הקטנה שלי בכל פעם שאבא שלה הופך לחייל ויוצא למילואים.

ברוכה הבאה חברתי....

היי...שמחתי חברה שאת הצטרפת אלינו ברוכה הבאה את יודעת מי אני נכון?....חחחח יש לך בת מקסימה וחכמה מי כמוני יודעת ומכירה אותה. נשמה תשמרי עלייה. ניפגש בגן המשחיקים, שלך באהבה טלי מהקריות....

לי28

New member
ליזכור....

ברוכה הבאה...חברה... בינינו - תזהרי לא להתמכר. לכולם - אור10 - היא חברה מהבית, חברת ילדות, חברה מספסל הלימודים, התנתק הקשר ובעקבות גן משותף של ילדינו חזר הקשר ובגדול.... ולך אור... אין לי מה להוסיף יגיע כבר הזמן והיא תדע לבד ואת לא תצטרכי להסתבך עם הסברים שלא נדע מה לענות בהם. שלך אוהבת לי28

עופריקו

New member
ברוכה הבאה

אל תאמיני לאף אחד ,גם לי אמרו בהתחלה רק הודעה קטנה ,ותיראי איפה אני היום הודעות קטנות כבר לא משפיעות ,עברתי להודעות גדולות ואח``כ לקבצים, וכל זה מהודעה קטנה ברוכה הבאה אור 10 אוהבים אותך עופר

למעלה