והגיל יורד

s h o o s h a

New member
והגיל יורד

לקרוא את הכתבה ולא להאמין שאכן זה קורה ואכן אלו ש'מככבים' בסיפור הם רק ילדים. "הוא תפס אותי בגרון, נתן לי בעיטה בין הרגלים, והפיל אותי לרצפה. אחר כך הוא המשיך להלום בי באגרופים ובבעיטות. ניסיתי להגן על עצמי, אבל כאבה לי היד". מונולוג של ילד בכיתה ב', בסך הכל בן שמונה. לקרוא ולא להאמין ענת ברשקובסקי Ynet

חינוך לאלימות

יש משפט שאומר "הולך ופוחת הדור" והכוונה לאיכויות של הדור העכשווי לעומת הדורות הקודמים. ואני מוסיף, הולך ופוחת הגיל שבו "מקובל" לבצע מעשי אלימות. ילדים בגיל "אפס" מצליחים לפתח מיומנויות אלימות עוד לפני שהם יודעים קרוא וכתוב. לא סתם דחיפות וקללות, אלא "תרגילים יפניים" למיניהם. מהיכן הם לומדים את כל ה"קלאסיקה" הזו? בראש ובראשונה בבית ואח"כ בסביבה הקרובה. והמורה? אותה רק מעניין לחזור הביתה בשלום ומצידה שהכל ישרף. זהו החינוך שהשתרש בעשור האחרון. מה אנחנו כבר יכולים לצפות ממורים החוששים מתלמידים בני שמונה? הגיע הזמן שמשרד החינוך והמשטרה יתנו כלים אפקטיביים למורים ויאפשרו להם גם נקיטת אמצעים פיסיים כנגד מפעילי האלימות, מבלי לחשוש לתביעות כאלו או אחרות. ברור שאת את הגיבוי הם לא יקבלו מהורי העבריינים, אז לפחות ממשרד החינוך המעסיק אותם.

הכול מתחיל מה-../images/Emo82.gif

באם קיים שם הורה אשר אינו מסוגל לשים את הגבולות הדרושים ומפחד מתגובת ילדו לא יעזור שום חינוך לילדים מהמורים ואנשי מקצוע. לדעתי יש לעבוד יחד עם ההורים והילד על מקומו של ההורה בחיו של הילד ומתן כלים לביצוע גבולות. בהעדר גבולות,ולגיטימציה להענשת מורה או כל דמות מחנכת אחרת מההורה הילד רואה כי מותר לעבור על החוק ואין לאחרים שום סמכות לא להסכים להתנהגותו. זו מסקנתי לאור ממצאים

הכתבה מזעזעת ומרתיחה לי את הדם

על הבורות על התשובות של אחות בית הספר על קלות הדעת ועל העונש המפוקפק על דרכי ניהול במקרה ומסקנתי באם הכול קל ואפשרי אז למה שלא להמשיך עד הפעם הבאה להכות עוד ילד,ולדקור,ועוד ועוד כי במילה מותר הכול ואין גבולות. ואין עונשים על מעשים מזעזעים שכאלו חוץ מאשר יום השהיה אחד. בושה וחרפה

למעלה