והבית ריק...........

TatyBar

New member
והבית ריק...........

אתמול שלחתי מכולה.
באו חבר׳ה, לקחו הכל....
(קיבלתי מחמאות אדירות על האריזה שלי אגב! זה מכל מעברי הדירות שלי בחיים... עברתי כל כך הרבה שכבר איבדתי ספירות.... והכל ארוז בקרטונים אחידים, עם מיספור וכיתוב, וכל הרהיטים עם ניילונים ומגבות לריפוד..... יכולה לעשות מזה כסף!! הם אמר לי שגובים סכום עתק לשירותי אריזה!!
)
Anyway ... לקחו הכל. כמעט. השארתי את חדר השינה פה כי הוא סתם מאפן, ושם יש לנו חדר מקסים וחדש, והשארתי את שולחן האוכל שהוא גדול מדי לדירה שלנו בהולנד...
והבית ריק!..........

אחר כך לקחתי את הילדה הקטנה (הגדולה אצל אבא שלה) והלכנו...
להסתובב, לקנות...

טיפ אחד שאני יכולה לתת לעוזבים, תבדקו אם יש לכם נקודות צבורות בכל מיני מועדונים למינהם...
לי יש המוני כרטיסי מועדון, וצברתי נקודות לקניות, ואתמול הלכתי לממש אותן! איזה כייף! שופינג!!

אגב טיפ נוסף למי שעוזב עם ילדים: כשאתם מודיעים לביטוח לאומי על העזיבה, תוודאו שאתם מודיעים גם במחלקת הקצבאות. כי אם לא תודיעו, תמשיכו לקבל קצבת ילדים, ובסוף תצטרכו להחזיר. אז להודיע מראש!

טוב, אחרי השופינג והסידורים האחרים.....
חזרנו בערב לבית ריק...
וכל צעד נשמע חלול וכל מלה מהדהדת.....
ובבוקר אמרת לי הקטנה, אמא... בואי לסלון.... אז אמרתי לה שאופס...
אין סלון!

אבל יש טלוויזיה שהשארתי פה, עם כמה דיוידי בשבילה.
אז היא יושבת על כסא אוכל, או על הרצפה העירומה... או בגיגית הכביסה. כן. גם שם היא אוהבת לרבוץ.
אפשר לחשוב שהיא חתול.....

טוב, טיפים:
לצלם את המכולה כשמעמיסים אותה.
לרפד פינות של רהיטים.
להכין רשימה מפורטת של הקרטונים - כשאורזים אותם! - ולא אחרי יומיים, כי שוכחים.
להכין מגבות להעמסת ציוד. כי לפעמים, ציוד כבד, מעלים על הקצה של מנוף או המכולה ו״גוררים״ עד שיעלה על הפלטפורמה (כי יש איש למטה שמעלה ואיש למעלה שמושך, ושניהםצלא באותומהגובה מין הסתם... אז גוררים על הקצה של המנוף) אז צריך מגבות או שמיכות, כדי שיהיה על מה לגרור ולמנוע שריטות...
לוודא שיש קפה ומים למובילים!!

וכן, נהוג לתת טיפ...
להשתדל שיהיו קרטונים בגדלים אחידים.
אני קניתי באיקאה. זה מאוד עוזר להעמסה מסודרת ובטוחה יותר על המכולה. (ברור שלא חובה. אבל זה עוזר).
לקחת בחשבון שתמיד, אבל תמיד, יש כמה פיצ׳פקעס שצריך לארוז ברגע האחרון.... אז או שיהיה ארגז פתוח לסוף, או שתהיה איזו שקית, או תיק אליו זורקים את הדברים הקטנים שנשארים..

ואגב טיפים והמלצות.
אני יכולה בהחלט להמליץ על החברה שהשתמשתי בה.
זה היה יעיל, מהיר, סימפטי מאוד, ולא יקר (יחסית).
הם היו מאוד נחמדים, עזרו איפה שצריך, נתנו רעיונות וטיפים איך להוזיל עלויות, נתנו מידע מקיף מראש... ובכלל, מאוד אמינים. נתנו הרגשה טובה מאוד.
הגעתי אליהם דרך חבר שלנו מהולנד, שעובד בחברת שילוח שם... והוא המליץ עליהם כי הוא עובד איתם הרבה.

אבל כמובן שבינתיים, ההמלצות שלי הן רק על הצד השולח... כי רק אתמול יצאה המכולה מ״חלון״ ביתי.
כשאקבל את המכולה בהוןנד, אוכל לדעת אם להמליץ עד הסוף.
אני מאמינה שכן.

אז מי שצריך המלצות למכולה או שילוח כזה או אחר (ימי או אווירי) מוזמן לפנות אלי לפרטי ואתן פרטים.

טוב.
עכשיו מחכים להעברה נוספת (של החדר המעוצב של בתי הבכורה... שעובר לבית של אבא שלה. ואת זה עושים מחר......)
(אגב, מי שרוצה המלצות למעצבת מדהימה של חדרי ילדים, ששולחת חדרים גם לחו״ל, ויש לה דברים מ ד ה י מ י ם!! מוזמן לפנות אלי בפרטי ואמליץ בחום ! ).

ועד אז... בין ההכנות לפסח (מתנות וכזה..) לבין נקיונות של בית ריק....
אני מתכוננת למסיבת פרידה בשבת הקרובה...

מתחילה להרגיש שזה בא.

פרפרים...בלבול..
לא ברור מה קורה פה עכשיו.
צריכה קפה.
או בעצם, איזה קוניאק טוב...!

bluewolfski

New member
בהצלחה!

מאוד מאוד מרגש! שיהיה לכם המון בהצלחה! אני נפעמת מיכולת ההתארגנות שלך. אני ובעלי כולה היינו צריכים לארוז חדר וכמעט איבדתי את השפיות ובטח שטעמתי מהתקף חרדה קטן!

סחטיין על ההתארגנות וגם על הסבלנות , מברוק! תהנו ושתהיה לך אחלה מסיבת פרידה, וכמו שכתבו כאן, החג הזה הוא בעל משמעות מיוחדת עבורך אני מניחה.

שתהיה לכם נסיעה וטיסה בטוחה ונעימה

למעלה