וגם אני קצת לפרוק

וגם אני קצת לפרוק

מישהו ראה תוכנית " עובדה " אתמול ? ובכן, בדרך כלל אין לי בעיית אמינות עם ילדי. מאוד פתוחים וכנים ודוברי אמת. ילדי משרתים ביחידות שדובר עליהם אתמול בתכנית (ניסויים נגד אנטרקס שנעשו בעבר בחיילי יחידות מובחרות ונאמר לא לספר להוריהם בין היתר). אחרי שהספקתי להזדעזע, דברתי עם ילדי. שאלתי .ענו בשלילה. השאלה שמנקרת לי היא הרי גם אם חלילה עברו ניסוי כלשהו , הרי לא יאמרו אמת. צבא מבחינתם מעל הכל.סודיות היא סודיות. איך הייתם פועלים כהורים ?

ראיתי את התוכנית, התובנות שלי לגבי

התוכנית הן כמובן קיצוניות אבל ילדי עוד צעירים. יש פה שני צדדים - היכולת לקבל את המעשים שלהם והתשובה שלהם כמו שהיא ולתת להם לעשות לפי מצפונם - סך הכל הם לא קטינים והם יכולים כבר להחליט לבד אם הם רוצים או לא רוצים להשתתף בניסוי. הצד השני - שאני נוטה לו כרגע - הוא לנסות לברר כמה שיותר , בכל מקום אפשרי אם הם עברו אתה ניסוי הזה או לא.

ראיתי את הפרומו - לא את התוכנית לכן איני

בקיראה בפרטים. ואני מבינה לחששותיך אם לבוגירם - אבל אם הם השתתפו בניסוי זה עבר - צריך לדבר ולהיות עירניים לשינויים במצב הבריאותי. וזה חשוב בכל מקרה!

ע ו מ ר 4

New member
אמא לבוגרים

אני ממש איתך. מרגע שנאמר להם לשמור על סודיות...וזה ברור ..במיוחד ביחידות המיוחדות של צה"ל... לצערי לא נשמע(אנחנו)דבר. כרגע רק נותר לקוות שילדינו לא היו ולא יהיו שפני ניסיונות...עוד. ו

pf26

New member
אכן מלכוד

חבר של ביתי שהתגיס זה עתה העלה דילמה : מגיד שבתוקף תפקידך אתה יודע על פיגוע שעלול להתרחש במקום מסוים, ואתה יודע שהחבר/ה שלך יהיה שם. מה תעשה? התשובה כמובן היא שאי אפשר לעשות דבר מחשש לדליפת אינפורמציה. הבנים שלך לא יגידו לך דבר וזה בסדר גמור מבחינתם. אני חושבת שאת צריכה לסמוך עליהם, שהם מספיק בוגרים ויבדקו. הרבה בריאות לכולכם.

ציפי81

New member
אם זו התשובה...

אז אני חושבת שאנחנו במצב גרוע. "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא". אז נכון שאולי לא תוכל להציל את כל העולם, אבל אם אתה יודע שחבר שלך שם, תתקשר אליו באיזה תירוץ ותאמר לו שאתה צריך את עזרתו המאוד מאוד דחופה ותוציא אותו משם! לצערי, בנים בגיל צבא הם לפעמים עוד ילדים, וזה די פרדוקס. מצד אחד - ממלאים תפקידים שחשובים להגנה של כולנו, מצד שני - משהו בנפש שלהם עדיין לא התבגר. ואני לא תמיד הייתי סומכת עליהם שיבדקו את הנושא. זה צבא, הם התרגלו לקבל פקודות ואוי למי שמערער. אם אני הייתי אמא של הילדים האלה הייתי מחפשת את האמהות של החברים שלהם ומארגנת דרישה לחקירת העניין.

ממה שהבנתי נאמר לחיילים האלה

לספר להורים ואפילו היו מפגשי הורים עם הרופאים האחראים עליהם. בקשו לא לספר לאחרים (למשל לחברות). ככלל הילדים שלנו לא מספרים לנו הכל, וככל שנשלה את עצמנו פחות כן ייטב. הרבה צעירות עושות הפלה בלי להביא זאת לידיעת הוריה, אחרים מעשנים ושותים ולוקחים סמים ומעתיקים בבחינות (לא באותה קטגוריה של חומרה, אבל גם דוגמה).

ממש לא

אחת האמהות גילתה במקרה. מפגש ההורים עם הרופאים נעשה רק לאחר גילוי הניסוי וכתוצאה מתופעות הלוואי. הדוגמאות שהבאת אינן ברות השוואה לאירוע. הניסוי הוצג כמבצע חשאי בפני חיילים חדורי מוטיבציה שהסיכוי שיסרבו קטן בשל הרצון העז להשתייך ליחידה. הצעירות, המעשנים והמעתיקים אינם מספרים להוריהם בשל הדברים השליליים שעשו. כאן מדובר בחיילים שכמעט כפו עליהם ניסויים. צר לי לקרא שאת כלל משווה בין חיילים מיחידות מובחרות עם מעשים שליליים של נערים.(ולו גם בעניין ידוע ההורים)

הניסוי התקיים בקרב חיילים שלא היו טירונים

וביניהם גם קצינים ואנשי צבא קבע. לדברי הרופא האחראי המפגשים היו לפני תחילת הניסוי, ובכל מקרה, כל חייל ידע מה זה אנטרקס. אגב, כל החיילים האמריקאים, הבריטים והאוסטרלים המשרתים באזור המזרח התיכון מחוסנים נגד אנטרקס. בסופו של דבר, כל תרופה וכל חיסון שאנחנו משתמשים בו היום נוסה על בני אדם, ואני חושבת שהגיע הזמן להפסיק להתייחס לחיילים כאל תינוקות. אנשים בגילם של החיילים (ולמען גילוי נאות, הורי, בעלי ואני, שלושת ילדי ובני/בנות זוגם אחי וילדיו שרתו ומשרתים בצבא) במקומות אחרים בעולם כבר מזמן עזבו את הבית, מפרנסים את עצמם ולעתים את בני משפחותיהם. חיילי שנות השמונים אינם חיילי מלחמת השחרור. הם לא מצייתים ציות עיוור, וזאת כבר היתה תקופה של מעורבות ההורים בנעשה בצבא (תופעה נוספת שהיא ייחודית לנו). חייל ששיתף את הוריו לפני הגיוס עשה זאת גם אחרי היותו חייל והניסוי הזה לא היה שונה מדברים סודיים אחרים שקרו בצבא ומצאו את דרכם החוצה כאשר חיילים סיפרו בבית. אגב, אחת התוצאות הא- נורמליות של התופעה הזאת נצפתה במלחמת לבנו השניה ועכשיו בנעשה בשדרות. בניגוד לכל מקום אחר בעולם, דם חיילים יקר הרבה יותר מדם אזרחים ודעת הקהל הרבה יותר מחמירה כשנפגע חייל מאשר כשנפגע אזרח (גם אם שניהם בדיוק בני גיל אחד). אני יודעת שיש מי שיחשוב שאני בעד פגיעה בחיילים, ואני לא, אבל מעולם לא באמת התקיים בארץ דיון על השאלה:"לשם מה קיים בארץ צבא, אם לא על מנת להגן על האזרחים". התכנית מציגה את הדברים באופן חד צדדי וכדאי לפני שמאמינים לכל מלה הנאמרת בתוכנית טלביזיה להיות קצת יותר ביקורתיים. (כדאי שיהיה ברור, אין ולא היה לי כל קשר ישיר או עקיף לנושא.)

חס ושלום

לרגע איני מפקפקת על תמיכתך בחיילי צה"ל. חס ושלום. כמי שיש לה נגיעה עקיפה לעניין. 2 בני משרתים ביחידות בהם נערך הניסוי , אז אתקן אותך במשהו. החיילים היו מסלולניקים מיחידות מובחרות. נכון שאינם ילדים אך המוטיבציה לעיתים עלולה לגרום להסכמה שאם הוריהם היו שותפים לעניין היו מצליחים להשפיע (אולי) על ילדיהם לא לחתום.העניין היה כה סודי (וידעו מדוע ) עד כדי כך שאף מפקיהם הישירים לא ידעו על כך. כשבני הגיעו היום שוחחנו על כך ,והם אמרו שאם היו נידרשים הייתה להם דילמה אולי בין היחידה לניסוי. בני הלכו לצה"ל להגן על המדינה כמו יתר חיילי צה"ל .הם אינם שפני ניסיונות. ואם הצבא מעונין לשתף אותם בניסוי כלשהו ,אנחנו כהוריהם אמורים לדעת מכך, גם אם אינם ילדים. סמכתי על בן גוריון שאמר : "תדע כל אם עבריה ....המפקדים הראויים" . הרמינה, בסה"כ קוממה אותי השוואתך בין חיילים ומעשי השטות בגיל ההתבגרות

גלבועא

New member
את עוד סומכת על בן גוריון ואמרותיו?

עשור של פיצוצי פרשיות בצבא עוד לא שכנע אותך, שהצבא העברי אינו נקי מתחלואי החברה הישראלית?

ע ו מ ר 4

New member
שומעת הרבה תגובות מאנשים

שונים......................ומשונים. מגיעה למסקנה שאני לא אוהבת. מי שאין לו ילדים בצבא ..כנראה לא מבין על מה מדובר. לא משנה מה הגיל...הילד הזה הוא הילד שלי. צבא הגנה לישראל עם כל הכבוד אל כולם...ויש לי..כבוד.וגם שני בנים חיילים כעת..לא יעשה ניסויים על הילדים שלי. ההורים לא שותפו הרמינה. לא רק שלא שותפו...החיילים התבקשו לא לדבר על הענין. מידע אישי שלי..אם היו מבשקשים מילדי לא לדבר...הם לא היו מדברים.

גלבועא

New member
יש לי בת בצבא קבע בתפקיד קרבי מאוד

לילות החרדה שלי ארוכים מאוד.

ע ו מ ר 4

New member
וזה בדיוק הענין...

יש לנו מספיק והותר דאגות גם כך. והלבחור בחיילים מיחידות מיוחדותולהיות בטוחים שהם לא יספרו כלום בבית=שילוב קטלני............................תרתי משמע. מהילדים שלי לא אשמע כלום. ימים טובים לילדה.

גלבועא

New member
כשבתי התחילה לשרת בשטחים

וסיפרתי לאבי, הוא אמר: אני לא רוצה לדעת את הכל. זוגתי, עדיף שלא תדע כלום, כמות הלילות לא-שנת שלה מוגזמת כשהיא יודעת משהו. אני בכלל לא רוצה לדעת. מעדיף להיות בת יענה.

עניין של אופי

אני בדיוק ההיפך. חשה בתחושה שאני בשליטה. ולגבי זוגתך, כן ,הרבה לילות לבנים.

למעלה