וגם אני קורה

tomerldt

New member
וגם אני קורה ../images/Emo35.gif

על פי דעתכם, השיר - "קורים דברים" הוא שיר אופטימי, פסימי או נטול גישה? פשוט שמעתי היום גישה חדשה ומעניינת לשיר, אז יהיה מעניין להעלות את זה כאן...

כמה הגיגים =]

בשיר מתוארות כמה תמונות: גמל שלמה טובע בפלמוליב, סינים שמחפשים עבודה, האזנה לשיר בטלפון הסלולארי - כל אלו הם כביכול מראות בנאליים ( טוב אולי גמל שלמה שטובע בפלמוליב זה מראה לא כ"כ בנאלי...). לפי האופן שבו אני מבין את השיר, ה"דברים" בפזמון הם למעשה אותן תמונות בנאליות. כשבאותה נשימה מדברים על גם ההוויה של האדם כדבר בנאלי, כלומר על כך שגם אנחנו פשוט קורים כמו אותם דברים, אני מקבל את הרושםשהשיר הוא שיר עם השקפה פסימית על החיים.

tomerldt

New member
איזו דרך מעניינת לראות את זה!!!

ד"א לידע כללי - היום אני ומיכל ניסינו לנגן ולשיר את השיר כשיר עצוב וזה היה משעשע +
בהתחלה כששמעתי את הדרך בה אתה רואה את השיר לא ממש הבנתי איך ולמה, אבל עם הזמן הבנתי כמה שזה נכון! ואני נסחפתי אחרי הדעה שלך. גאון!

m757

New member
בהחלט גאון ../images/Emo13.gif

אני מסכימה, בהתחלה זה באמת נשמע מאוד מוזר כי קורין בעצמה אמרה שזה שיר שמח מבחינתה, אבל כשחושבים על אפשר להבין שיש הרבה סיכויים שזה מה שאגי משעול ניסתה לכוון אליו כשהיא כתבה את השיר וקורין באה ולקחה את זה למקום אחר. אחרי ששמעתי את הפרשנות הזאת מרועי אני יכולה להתייחס אל "קורים דברים" גם כאל שיר שמח וגם כאל שיר עצוב..

A m 0 s

New member
אני בכלל שונא שמביאים פירושים לשירים

או את "למה התכוון/ה המשורר/ת.." כי בן אדם יכול ממש להוציא פירוש משלו לכל שיר ושיר ועם הפירוש הזה להפתח לעולמות אחרים וכשפתאום 'מגלים' לנו למה השיר בעצם מתכוון בדר"כ הדרכים לעולמות האלה נסגרים (דרך זה גם זכר וגם נקבה!! - - חחח תחכימו!!
) וזה ממש מעצבן!! וזה קרה לי עם שיר אחד שאני מאוד אוהב וזה דיי חבל למרות שאני עדיין רואה את השיר כמו שראיתי אותו מקודם אבל לא ממש באותה צורה... אהה זהו:p

tomerldt

New member
איך דרך זה זכר?... ... ...

נוו אז אתה שונא לגלות את הפירוש האמיתי שמאחורי שיר, ולא פירושים לשירים. כל עוד פירוש בא ממישהו שהוא לא המשורר זה סתם על מנת לעורר מחשבות. ותדע לך, שגם לשירים שאני כותב אנשים מביאים לי פירושים שאני בהלם איך אני לא חשבתי על זה שזה יכול להיות גם ככה, ולפעמים אני נוטה להתחבר לפירושים שאנשים מביאים שהם שונים מהמשמעות המקורית של השירים שלי.

תרשה להרוס לך עוד קצת..

עוד אנקדוטה ששמתי לב אליה בשיר: קיים שיר עממי ידוע ובו השורה: "איפה הן? הבחורות ההן, עם הקוקו והסערפן, עם הטורייה והשברייה, למה לא ראים אותן?". אני חושב שיש כאן אינטר-טקסטואליות (קשר בין טקסטים שונים). לדעתי בשיר 'קורים דברים' השורה "שניים סינים עם טוריה דפקו בדלת" באה במטרה להעביר ביקורת סמויה על קץ העבודה העברית. עוד אחד מהדברים ש'קורים'. דבר עצוב כמובן.

A m 0 s

New member
אני חושב...

שהמילים של השיר הן דיי נטולות גישה או כפי שנאמר; בנאליות (אבל לא במובן המלא של המילה - אתם מבינים למה אני מתכוון
) אבל אופן ההגשה של השיר הוא כ"כ אופטימי ומחייך ככה שאני רואה את השיר בצורה אופטימית שאפשר בשמחה ובששון ("פון; פון; פון!! - - - חחח בדיחה פרטית! עזבו!) לפתוח איתו את הבוקר!

למעלה