וברוח הימים האלו

0 אור 0

New member
וברוח הימים האלו

אך אתם מתמודדים עם החום? אני לא ממש אוהבת להדליק מזגן בבית (לטיפולים בקליניקה כן מדליקה), יש לי מאווררי תקרה בכל חדר, עצים מצילים ורוח נעימה מבחוץ, והכל בסדר, אבל אתמול פשוט נשברתי, סגרתי את הבית והדלקתי מזגן במשך כמה שעות רצוף, כל פעם שיוצאת החוצה בוכה כמה חם, בים יש מדוזות וסחף אז אני לא נוסעת כמעט , אז מה אתכם?

freearth10

New member
../images/Emo45.gifויש ים והוא מרגיע

גם אם רק מתבוננים בו

החום המכביד בקיץ שלנו מחייב

הזנת הגוף במאכלים קלים, כמה שיותר, למערכת העיכול. כמה שפחות מבושל ומעובד. פירות וירקות רעננים יאפשרו לגוף להתמודד בקלות יותר. היות, שמספקים יותר נוזלים ממקורות טובים וקלים לעיכול, ועוד חומרי התחדשות בריאים ונכונים. ושתיית משקאות מרווים ומרעננים. כך, הגוף מתפנה להתמודד עם התנאים החיצוניים היותר קשים מבדרך כלל, בקלות ובהנאה יותר. כבר הרמב"ם מדבר על כך, שאדם צריך לאכול לפי האקלים, לפי המדינה, לפי העיסוק, ולפי אישיותו - הצרכים משתנים ועלינו להתאים את התזונה לכך. ועוד מוסיף, שבני-אדם אינם שווים במזגם. יש מי שמזגו חם ויש מי שמזגו קר ויש מי שמזגו ממוצע. מי, שמזגו חם - יאכל מאכלים קרים, מי שמזגו חם -יאכל מאכלים קרים, ומי שמזגו ממוצע - יאכל קצת מזה וקצת מזה. כלומר - שיטת האיזון. כך, גם ברפואה הסינית ודומיה. ורבים בני-האדם, שאינם משנים את תזונתם לפיכך. מכירה אני טבעונים וצמחונים וותיקים, שנדבקו באכילת אותם מזונות, בריאות אמנם, לאורך כל ימות השנה - מוזר ובלתי רצוי, כמובן. כמו כן, היה נהוג (ועדיין במקומות מסוימים) במזרח התיכון, להתעורר מוקדם מאוד ולהשכים קום, ומשעה עשר בבוקר בערך ועד ארבע אחה"צ, לא לצאת מהבית בכלל, אלא אחר-כך. ובבית לדאוג לתנאי מיזוג טבעיים מתאימים, על-מנת לסבול כמה שפחות מהחום הרב שפוקד את אזורינו זה. בהצלחה וקיץ בריא יותר ונעים ומהנה,
שלומית נצח

../images/Emo45.gif בטח, כמובן

כשהלכתי לישון - נזכרתי. והופתעתי מעצמי - הכיצד זה לא כתבתי אבטיח ??? צודקת אור יקרה. ומנגו וענבים ותפוחי-עץ ומלפפונים ועגבניות . ושוב - להמעיט בהמון את המאכלים והמבושלים, המעובדים ובוודאי המטוגנים, המוחמצים והכבושים ודומיהם. בתיאבון לבריאות רעננה,
שלומית נצח

טאוֹ

New member
השרשור אולי הזדקן בשבוע

אבל עדיין חם
אז מה עושים? שפע של נוזלים בצורת מרקים בבישול קל, חליטות מרעננות (יסמין, תה ירוק, לימונית, מליסה, קמומיל, שיבה), שימוש רב ומגוון בשפע הירקות הססגוניים העומד לרשותנו בעונה זו יקלו בצורה מתונה ומאוזנת על החום וירוו בנוזלים חיוניים. מי שישכיל לנהוג באיזון בקיץ יוכל להימנע מהאויב השקט והערמומי של עונה זו, שהוא דווקא - הקור. בחורף גופנו נערך מבעוד מועד לטמפרטורות הקרות ומשאיר את הנקבוביות סגורות ואת האנרגיה בפנים. לעומת זאת בקיץ כל האנרגיה נמצאת בחוץ על פני השטח ולכן הקור יכול להתגנב באין מפריע דרך הנקבוביות הפתוחות והמיוזעות לרווחה. הקור הזה מגיע בעיקר ממה שהסינים היו ודאי מכנים "קור קיצוני", אך אצלנו הם נחשבים המקררים הרשמיים של הקיץ: אייסים, ברדים, שייקים, אבטיחים, ארטיקים, פירות טרופיים וכמובן המזגנים. "מפיגי החום"הללו הם חזקים מדי. הם נותנים הקלה מיידית אך רגעית, ובטווח הארוך עלולים ליצור נזקים וחולי; מה שיכול להתבטא, בהמשך הקיץ או בעונות הבאות, כהתקררויות חוזרות, שלשולים, עייפות, חולשת מערכת החיסון, כאבי גב תחתון ואפילו פגיעה בפוריות וירידה בחשק המיני. הנ"ל הוא חלק ממאמר של מרב אלטמן אדלר, באתר "סינית" הנפלא. המאמר המלא: סיפורי קיץ

למעלה