ובענין הדיאטה שלי...

נירה63

New member
ובענין הדיאטה שלי...

והפעם רוצה להשביץ, זו גם התחלה נכון? משום שאני לא נוהגת להשביץ...אז התחה חדשה... לפני כחודש וקצת נרשמתי לסדנת "ריזלטס". במקביל עושה הרבה פעילות ספורט בחדר כושר, מוציאה את כל התסכולים והענינים שם..... אף פעם לא הייתי שמנה ,ממש לא אבל...עוד נחשבתי כמלאה במקומות הנכונים, מכירים את הקשקוש הזה??? עודף של 10 ק"ג שחולקו בין ישבן, רגליים ופה ושם... התחלתי בדיאטה עם רצון גדול להוריד את העודפים המעצבנים שלי... הדיאטה בתחילתה היתה קשה לי,אני שאוהבת לשבת במסעדות ,אני שאוהבת לאפות, אני שאוהבת לאכול אוכל טעים!!! פתאום...אין בצק בבית, ואין חופשי חופשי שמן זית, ואין לאכול אצל הדרוזית חברתי הטובה פיתות מלאות כל טוב,כי כל פיתה כזו מיליון קלוריות.. אבל מה שכן בדיאטה הזו יש 3 ארוחות עיקריות +2 ארוחות ביניים בין בוקר לצהריים בין צהריים לערב... הפרנציף שלא אוכלים חלבונים ופחממות בצהריים!!! מותר כן לחם קל בבוקר ובערב וזהו אין פחממות. לי בהתחלה היה קשה משום שרק תנו לי בצק ואני פורחת ...עם הזמן התרגלתי וזה עובד יופי. יש לי תפריט שקבלנו ואני די מקפידה עליו...השבוע אנחנו אמורים ללמוד כעצד לשמור על מה שישי, זו בעצם תהיה הבעייה...איך לשמור על המשקל??? מה עושים כשמתארחים כמו אתמול??? ויש שפע של עוגות על השולחן??????? אוףףףףףףף אתמול קצת חרגתי ותקעתי איזו עוגה טובה אצל אחותי. ולכן היום....הפה יסגר ואעשה יותר פעילות גופנית. יהי טוב נכון? יום נהדר לכולם נירה.

kisslali

New member
היי נירה

קודם כל תרשי לי לתת לך " כ ל ה כ ב ו ד!!!!!!!" ענק! וגם:
ועכשיו את וכולם יודעים כמה אני רוצה גם
ולא מצליחה
אז אשמח אם תספרי עוד, ומי כמוני יודעת כמה קשה לעשות וקל להגיד.... אז אני מקשיבה, ספרי ספרי ספרי בהצלחה להמשך הדרך ולשנת לימודים קלה פוריה ומוצלחה, ללי

נירה63

New member
ללי בוקר טוב לך.

מבינה את הקושי בלהתחיל בדיאטה, הכל אצלנו בראש מסתבר... ברגע שתרצי ותחליטי עשיית כבר חצי מהדרך. הדיאטה כוללת שלוש ארוחות עיקריות ובין לבין ארוחות משלימות קטנות. בשבוע הראשון יש לאכול בדיוק אבל בלי זיופים ולו הקטנים ביותר,בדיוק כפי שאמרו לי. בוקר: 2 פרוסות לחם קל+2 כפות גבינה לבנה 5%+ ירקות+שתיה חמה. צהרים: עוף על האש או עוף מבושל 150 גרם בלבד+ סלט ירקות עם 2 כפיות שמן זית. אפשר להוסיף ירקות מבושלים/מאודים בלי שמן. מים לשתייה. ערב: סלט ירקות גדול וטעים עם 2 כפיות שמן זית ולימון או חומץ בלסמי. 2 פרוסות לחם קל+ מיונז 9% כפית+2 פרוסות פסטרמה. ביצה קשה או חביתה או טונה במים. פרי. בין הארוחות אפשר עוד 2 פרוסות לחם קל עם גבינה או פרי או מעדן דיאט. ולא לשכוח לשתות מים. זה מה שאני אכלתי בשבוע הראשון והורדתי נהדר. אבל כל אחד שיבדוק לפני שמתחיל בדיאטה את לחץ הדם והאם הדיאטה הזו מתאימה לו. לי הדיאטה נהדרת , לאחרים איני יודעת.

יש בעיה כללית באכילת ירקות ללא שמן:

השמן מאפשר מיצוי הויטמינים מהירקות. אם הארוחה כל כך דלה בשמן (קנולה, כמובן), אכילת הירקות לא תמצה את הויטמינים הנחוצים. מצד שני, אם יש שומן באוכל, הכל מסודר. מצד שלישי, השומן באוכל הרי לא בריא לנו, הקנולה בריא בזה שיש לו תכונות של שמן זית והוא נוטה להחליף את הכולסטרול הרע בגופנו.

פּרפרית

New member
אכן אתה צודק וגם....

כדי למצות את הויטמינים שבירקות שאינם מסיסים במים צריך להוסיף כף או שתיים של שמן (לא בכל הירקות) השמנים; אכן שמן קנולה הוא הכי בריא הוא מופק מצמח הליפתית (רייפסיד). והיחס בין חומצות שומן בלתי רוויות לרויות הנו 1 ל – 6, הנחשב לטוב במיוחד. מומלץ ביותר לטיגון, כושר הספיגה שלו נמוך וטעמו נייטרלי. לגבי שמן זית, ובכן כאן הוויכוח די מתיש מכיוון שכדי להפיק את מירב השמן מהזית הרבה חברות "מחממות" את הזיתים ובכך מעלות את אחוז השומן הרווי וזה פוגם גם בטעם וגם באיכות. שמן זית איכותי מופק בכבישה קרה בלבד. בכל אופן ההמלצה היא להשתמש בשמן קנולה.

שלא לדבר העל המחיר השפוי של

הקנולה. כבישה קרה לשמן זית אכן ממצה את המכסימום. השאלה היא, למה להשתמש בו בהנחה, ואל תהרגי אותי, שלא כולם אוהבים את טעמו הבוטה בסלט.

בוזיקית

New member
בבישול וטיגון של שמן זית משתחררים

רדיקלים חופשיים. זה מאוד לא בריא. אני דווקא מאוד אוהבת את הטעם שלו בסלט...

kisslali

New member
תודה מתוקה

בי נשבעתי מיום חמישי! ברביעי יש לי אורחים חשובים מדי, סורי :) עוד שאלה קטנה - כמה זה 150 גר' עוף? פולקע נניח? נשיקות ללי

noa128

New member
אני עם המדע לא מתווכחת....../images/Emo13.gif

אבל את זה - ראיתם? ואני מנצלת נירה'לה את השרשור שלך לשאלה מסקרנת: מה ה"חולשה" שלכם? כי יש כאלה שזה זה, אצלי למשל זה בצקים - מכל סוג, בעיקר מבושלים ואפויים - פסטות, בלינצ'ס.... ומרק רגל לא "אוכל" גריפ
, מדברים משו מ-ש-מ-י-ן...

את זה אני יודע כבר זמן מה וזה אפילו

מומלץ לסוכרתיים. כן, סוכר לסוכרתיים. אלא שמדובר בשוקולד עם 70% מוצקי קקאו, ספלנדיד למשל, והמחיר בהתאם. שוב קבלנו הוכחה שבריאות זה עניין יקר.

נירה63

New member
ובענין השמן...חייבים להוסיף שמן.

אני משתמשת הרבה בשמן זית.

נירה63

New member
מי החליט ששמן זית הורס את טעם הסלט?

ענין של טעם...אני באופן אישי משתמשת בשמן זית המגיע אלי הישר מהגליל..לכל דבר!!! בנוסף משתמשת בחומף בלסמי טוב ובעיחד ירדתי 8 ק"ג בחודש ושבוע. ממשיכה במרץ...

נכון שזה עניין של טעם ועל זה אין

ויכוח. רק שכבר זמן מה הודו האמיצים, ובקרוב גם היפים, ששמן זית הוא הדבר שמשתלט על כל חלקה טובה וסלט הוא בהחלט חלקה טובה. יש בסלט שפע טעמים וקנולה די בו. טעם שמן הזית מושאר אצלי לזיתים. ואם שאלת מי החליט? אני כמובן. ואני פה אחד עם החלטתי.

פּרפרית

New member
חולשה? מהי החולשה שלי?

אההה... אבל אנחנו מדברים על אוכל, נכון? אז אני פוד פרוססור הכל נטחן אצלי, יהיה לי יותר קל לאמר מה אני לא אוהבת. אז ככה, לפי הסדר:
חמאה (אני דוחפת כמעט בהכל חמאה)
מאכלי ים (כולם)
בשר טוב (כל הסוגים)
תערובות של ירקות למינהם, מבושלים וגם לא.
פירות
וכמובן כל השחיתותיות עם הקצפות, הרבה קצפת... ולא לשכוח-
פחמימות, אני אוכלת מעט כי הן לא עושות לי את זה (אורז, פסטה, לחם, עוגות יבשות וכו') ועכשו תגידו לי אם אני יכולה לשמור דיאטה......

את אוכלת נפלא ואין עם זה שום בעיה.

אז איך בכל זאת: תאכלי הכל, רק לא ביחד, לא באותו יום ולא באותה ארוחה. איך כן? לפזר הכל על פני 6 ארוחות ביום מהיום. אסור לרכז הכל לארוחה מרכזית מפני שזה מכניס את הגוף למשטר של שמירה על הקלוריות במקום לוותר עליהן. מהרגע שהאוכל מפוזר, הגוף מעלה את רמת המטבוליזם וזו התחלה יפה לשריפה מוגברת של קלוריות ועדיין לאכול, אלא שאז מתחילים לאכול קצת פחות. מהרגע שנכנסת למשטר של הבנה שאת רוצה לרזות ולא למשטר של דיאטה שמבחינה פסיכולוגית את רעבה כל הזמן, מתחילים לוותר על דברים שלא רק גורמים להשמנה, אלא לחולי. רק מהפחד תרזי. חמאה להוריד לאפס, במקום זאת שמן קנולה, זית ואבוקדו בסדר הזה. פירות - לא יותר משניים שלושה ביום בגדול כדור טניס בכל פעם. קצפת - לא בבית ספרנו. לחם מגורען מלא ולא קל, שזה מחרב הדיאטה הגדול ביותר. לחם זה דבר בריא להפליא - עיני הוא לחם טוב ולא יקר. מאכלי ים חופשי. בשר - להעביר את הדגש מבשר אדום לעוף/הודו. קפה - 3-4 ביום ולא יותר. גם לא פחות. דוחה סוכרת. ירקות בכל צורה ובכל כמות ובכל ארוחה, אם אפשר. תמיד עם מעט שמן קנולה. סיבים בכל צורה ובכל מצב - בלחם, בפרי ובירק, בקטניות. עוד שאלה?

פּרפרית

New member
../images/Emo6.gif או.קיי לא הסברתי טוב

אני אוכלת הכל אבל..... 8-10 ארוחות קטנות ביום
אחרת לא הייתי יכולה לפרוש כנפיים ולעוף כפרפרית מפאת המשקל. הבעיה היחידה שאני רואה בדיאטה שלי היא הקפה...לא מצליחה להפטר מהמנהג הנוראי הזה (כנראה לא רוצה מספיק חזק). סיבים= פייבר 1 הגדול מכולם כמובן.

למעלה