ובמקום ה - 9 נמצא....

strahd

New member
ובמקום ה - 9 נמצא....

והנה ספר טוב מסופר שאני בדרך כלל לא אוהב, גם ברומח הדרקון וגם בממלגות הנשכחות ונמנע כמה שיותר מקריאה של ספריו, אבל לא היה לי מה לקרוא באותם הימים וקניתי את הספר - לא התאכזבתי ממנו, הרשו לי להציג את: "קיסר אנסאלון" - סדרת הרשעים ספר 3 מאת דאגלס נילס. אריאקס, גברתן בריון, אך חלילה, לא רפה שכל, הוא שכיר חרב המתגורר בסביבותיה של נראקה וארץ כור, במהלך אחד ממסעותיו הוא קונה תליון ובו תמונה של של אישה מדהימה ביופיה, הוא מחליט לחפש אותה ונמשך אל עבר גורלו כקיסר כל יבשת אנסאלון. הטוב: כיף לראות ספרים שהרשעים הם הגיבורים שלהם. שנאתי את רוב ספרי הרשעים (ראיתם זאת ברשימה הקודמת), אבל כמה מהם היו טובים מאוד והוא אחד מהם. מה שגרם לספר הזה להתבלט מכל השאר הוא עיצוב הדמויות של דאגלס נילס, סופר שזה התחום היחידי שחזק אצלו וזה רק בספריו האחרונים. אי אפשר שלא להעריץ את אריאקס, הוא אנושי מאוד, חזק מאוד ומרגיש כאילו הוא דארת' ויידר בכבודו ובעצמו. שנאתי מאוד שהרגו אותו כל כך בקלות ברשומות והתפלאתי כיתד תניס היה מסוגל לעשות זאת לאחר שקראתי את הספר. אריאקס הוא אכזרי ביותר, אבל ניתן עדיין להזדהות איתו. הרע: הדגש, כפי שאמרתי, אצל דאגלס נילס הוא בדמויות ולכן העלילה קצת נופלת. אבל העלילה היא לא החלק המרכזי בספר, וזה הספר היחידי שאני יכול להגיד שהעלילה שלו צפויה מראש, אבל הוא מאוד טוב, מכיוון שהדמויות כל כך עמוקות ומושכות ואתה חייב לדעת מה קורה הלאה. עדיין, אם הייתה גם עלילה מצויינת, הספר היה תופס מקום הרבה יותר גבוה. המכוער: אריאקס נאלץ לבתר אישה לגזרים ולקרוע אותה במהלומות חרב, היש אכזרי יותר מזה? ומחר המקום השמיני. אני עדיין לא מסוגל להוסיף תמונה, אז אם מישוה מוצא אותה, נא להוסיף ולתקן את הטעות הזאת!

python 4

New member
לראשונה אני לא מסכים איתך...

דגלס ניילס הוא אחד הסופרים האהובים עלי, גם בממלכות וגם ברומח... ממש אהבתי את הספרים שלו בסדרת lost histories. הוא סופר ממש מעולה לדעתי.

DARK PROPHET

New member
סייבר מה אומרים על זה?

תבחר אחד: א)"הפורום דפוק" ב)סייבר אשם" ג)"תפוז אשם" ד)"אני אשם" ה)"רייסטלין אשם"

KagomeSama

New member
תמיד דופקים את השחורים!../images/Emo3.gif../images/Emo42.gif

אני אומרת שהכל באשמת סייבר. הכל. תמיד הכל באשמתו! -מפנה אצבע מאשימה- הכל באשמתך! תתבייש! מרושע.

KagomeSama

New member
סורי... ../images/Emo7.gif../images/Emo42.gif

שום דבר לא באשמתך. הכל באשמת... באשמת.. הכל באשמת ה"סדר הקריאה" שלמעלה!

DARK PROPHET

New member
פיזי.......חחחחחחחחח

נחמד.......נורא נחמד....פיזי.......חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

סנדרין

New member
אוף, אני רוצה לקרוא את זה. ../images/Emo142.gif

אנגלית זה רע. תוכל לציין, אולי, מה אורך הספר? *מסתתרת מתחת למקלדת* אה, ושוב, הוריי על ההשקעה. הודעות מעוררות עניין ומרתקות בהחלט
.

strahd

New member
אנגלית זה טוב

זו גם שפה שקל מאוד ללמוד אותה, אף על פי שצריך להיוולד אליה כדי להכיר את הדקויות הקטנות של המילים (בדיוק כמו עברית). וכל ספר של רומח הדרקון הוא בקירוב 300 עמודים והגדולים ביותר הם 350-400, ולא יותר, מלבד הספרים של וייס והקימן, שהם מגיעים בזמן האחרון בכיף ל-600.

KagomeSama

New member
אנגלית זה טוב מאד! ../images/Emo99.gif../images/Emo42.gif

חבל רק שאין לי תקציב לקנות אף אחד מהספרים שהצעת... נו, מילא... קונים לי את עלים מפונדק המעון האחרון ליומולדת! פאן לי ^^ זה באנגלית גם...

strahd

New member
לא הייתי ממליץ על הספר הזה

הוא לא מכיל דברים מיוחדים אלא סיפורים קצרים ומתכונים. לפחות תוכל לבשל את תפוחי האדמה המתובלים של אוטיק

KagomeSama

New member
תוכלי.... ../images/Emo42.gif

אבל אני אוהבת סיפורים קצרים... ויש שם דברים שדווקא מעניינים אותי. אני מחשיבה את זה כמעין שלב ביניים בקריאה שלי בין דשל"ק למלחמת הנשמות... רק כדי לכנס טיפה יותר לאווירה.

python 4

New member
אם אנגלית זה רע..

מה דעתך על צרפתית? בביקורי האחרון בפאריז נכנסתי לחנות ספרים ענקית בקניון ענק במרכז פאריז (לה-האל) ולהפתעתי גיליתי שם עשרות ספרים של רומח הדרקון. מסתבר שהם מתרגמים כמעט כל ספר שיוצא, והיה להם גם ספרים מסדרת ה- villains וה- elven nation שבאנגלית כבר קשה להשיג. לא?

למעלה