ובמוצ"ש מתחילה When the Levees Broke

gadgad0

New member
ובמוצ"ש מתחילה When the Levees Broke

- סדרה דוקומנטרית מפעימה בארבעה פרקים של ספייק ("עשה את הדבר הנכון") לי. תיאור מטלטל של אסון הצפת ניו-אורלינס והשלכותיו - כתב אישום חריף מאין כמוהו על אמריקה גזענית ואדישה ועל ממשל בוש במלוא חידלונו וכיעורו.

gadgad0

New member
מעניין! ואולי תברר אצל חבר שלך גיורא יהלום

למה שלא יביא לרגל חגיגות ספייק לי את "ארבע ילדות קטנות", הדוקומנטרי המפעים שלו מ-1997. תמסור לו שאנחנו יודעים שזה סרט עתיק מאוד (שנעשה פעם, בתקופה ששמעון פרס עוד היה בממשלה) ושזה שודר באופן סודי ביותר לפני כמה שנים בערוץ הראשון השם-ייקום-דמו, אבל תגיד לו שלא מצ'עמם לנו מלפנות ללב שלו: גיורא, לא תעשה מערוף לצופים?

מסכים איתך לחלוטין.

גיורא טועה בהחלטה שלו שלא לשדר סרטים מהעבר. יש טונה של סרטים שאף פעם לא שודרו במדיה ישראלית ולא נכון לא לשדר אותם רק בגלל שהם "ישנים", לא כולם מנויים של "האוזן" וגם מי שכבר ראה לא יתנגד לצפות שוב. יש מקום לרצועת שידור יומית של דוקו "נוסטלגי", אין לי ספק שזו תהיה רצועת שידור מוצלחת.

gadgad0

New member
יאללה, בוא נלך ונחתים עצומה!

נלך ונחתים את כל צופי יס דוקו - אני, אתה, ושמעתי שיש אחד בקריית-אתא, שאגדה אורבנית (שאני בכלל לא מאמין לה) אומרת שזיפזפ ונשאר לצפות בערוץ (כנראה בגלל שהייתה תכנית של "סקס עולמי") במשך ח-צ-י ש-ע-ה ש-ל-מ-ה (אתה מאמין?!). ... ותעזוב את גיורא בשקט, אה? - הוא עסוק מעל הראש עכשיו ב"לתחזק את מה שנקרא דימוי הערוץ" ואין לו זמן לשטויות.

ESPN

New member
הפרק הראשון היה מרתק!

ראיתי בצאת החג את הפרק הראשון והיה מעניין מאד בעיני. הוצגו שם כל מיני דברים שלא היה לי מושג לגביהם כמו זה שהאוכלוסיה ברובעים שהוצפו חושבת שפוצצו את הסכרים בכוונה כי זה מה שעשו בעבר. הסיפורים על המחדלים של השלטון הפדרלי כבר די מוכרים, אבל מרגיזים כל פעם מחדש.

gadgad0

New member
חכי חכי לפרק השלישי והרביעי!

הפרק השלישי במיוחד, בו עובר ספייק לי מתיאור די אובייקטיבי של המתרחש (כמו בשני הפרקים הראשונים) לביטוי עז של מחאה חברתית, שכמוה לא הוצגה על המסך מאז "עשה את הדבר הנכון" שלו.

"המתחזק" עונה למשמיציו!

אהבתי את הקטע עם גיורא ה"מתחזק את דימוי הערוץ" - אולי זה צריך להיות שמי האינדיאני. בכל מקרה, "ארבע ילדות קטנות" המהולל שודר גם שודר ביס דוקו ואפילו עד לא כל כך מזמן (המערכת שלי מראה על שידור אחרון בדצמבר). הסרט שודר אצלנו לא פחות משש פעמים בשנה וחצי וכעת תמו עליו הזכויות כך שבאמת אי אפשר לחדשן לצורך הקרנה חד פעמים (וניסיתי, אגב). לא נורא, גם סדרה חדשה של ספייק לי זה לא משהו כל כך רע

gadgad0

New member
יישר כוח! (לא זכרתי שארבע ילדות שודר

בערוץ אפילו שהוא ענתיקה). וחוץ מזה, אם תוכל להיענות לרחשי לבנו בענייני טארה פאטריק - תאפשר גם לנו לעזור ב"תחזוק" הערוץ.

למעלה