ובכן - פורים...

Lakedaimon

New member
ובכן - פורים...

ולמרות שבמסורת היהודית של מגילת אסתר אין זכר לתחפושות - אנחנו מתחפשים...
אז זה זמן טוב להיזכר בתקופה ארוכה שאינה נחקרת מספיק בארץ - התקופה הפרסית. האם למישהו יש מאמר עדכני על זיהויו של אחשוורוש עם מי מהמלכים הפרסים?
למיטב ידיעתי הוא מזוהה לרוב עם קסרקסס הראשון, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן...
 

דרומי 233

New member
פרס

פנה בנושא לד"ר תמר גינדי-עילם, מומחית מס' 1 בארץ לפרס, תרבות שפה והסטוריה.
 

Lakedaimon

New member
רק שניסיתי לפתח דיון בעניין...


מידע יש לי בספרייה
 

פצאלי

New member
הפרסית- אחת התקופות המוזנחות בלימודים

בבדיקה של המצב בחיפה (והבנתי שגם באוניברסיטאות אחרות המצב קשה) - אין אף שיעור הכולל את לימודי התקופה הפרסית. לימודי הארכיאולוגיה של התקופות ה"מקראיות" (מבוא וקרמיקה) מסתיימים בשלהי תקופת הברזל ואילו הלימודים ה"קלאסיים" מתחילים לרוב בתקופה ההלניסטית....מכיוון שאין בחיפה חוקר של התקופה הפרסית אזי אין גם שיעור בחירה על התקופה הזאת. אבל זאת לא התקופה היחידה המוזנחת בארכיאולוגיה של א"י: האם מישהו עשה קורס מתקדם (לא מבוא) על הברונזה הביניימית? ומה לגבי הממלוכית? איובית? ומישהו טרח ללמד היכן שהוא (אפילו במסגרת מבוא או קרמיקה) קורס על הארכיאולוגיה של התקופה העותמנית???
לא אלמנה התקופה הפרסית...
 

Lakedaimon

New member
אני דווקא למדתי טיפולוגיה פרסית

השיעורים של טיפולוגיה של התקופות הקלאסיות אצלנו מתחילים במורטריות פרסיות וקנקני אגירה פרסים, ואח"כ ממשיכים להלניסטי ואילך - עד ראשית המוסלמי הקדום. ארכיאולוגים שמתעסקים בתקופות קדומות לא מחשיבים אתהביזנטי ואילך לארכיאולוגיה פרופר, למרות ששמעתי פעם אחת פרהיסטוריון אומר שבתקופה הצלבנית אפשר לעשות אחלה ארכיאולוגיה שבעולם, כיוון שהתיעוד ההיסטורי שלה מספק פרספקטיבה על הממצא הארכיאולוגי.
 

broadaxe

New member
לתקופות הממלוכית והעות'מאנית

יש מחקר פרגמנטרי (של התרבות החומרית) ולא במסגרת ארכיאולוגית דווקא, אלא במסגרות לימודי המזה"ת - למשל פרופ' חיים גורן, פרופ' ראובן עמיתי, פרופ' עמליה לבנוני, ד"ר נמרוד לוז. אני מסכים שמבחינה ארכיאולוגית טהורה התחום בארץ מוזנח כמעט לחלוטין, מה גם שהתקופה העות'מאנית נופלת בין הכסאות בשל הכפיפות חלקית בלבד לחוק העתיקות.
 
למעלה