ובכל זאת...

ronen.ak

New member
ובכל זאת...../images/Emo57.gif

אז ככה הסקרים באמת לא מעודדים… ולפי מה שנראה לי, בעיקר בגלל המצב הנוכחי, הסיכויים שלנו מול האנטישמים האלו לא מאירי פנים(הרי אנחנו הורסי בתים והורגי ילדים). לא קלה היא לא קלה דרכנו… אומנם הפסדנו פעם(אין דבר אין דבר אין דבר) ואפילו לקחנו את כל הקופה(הללויה לעולם) אז במקרה הזה אני לא כל כך בטוח… כבר אמרו הרבה דברים ובכל זאת: שרית, בתור חדרתי גאה לשעבר, אנחנו מאחוריך ויניב אני מקווה שתתמוך בי… Let´s light a candle

"הם אנטישמים"....../images/Emo35.gif

בתור מעריצת אירוויזיון משחר ילדותי (לא...זה לא חיים שכאלה...:), די נמאס לי לשמוע אמרות סרק כמו "כל האירופאים אנטישמים", רק בגלל שלא נתנו לנו כמה נקודות (אפשר לחשוב שנפל העולם בגלל זה..). לכל מי שיש לו קרובים בחו"ל או חברים שאינם יהודים ודאי יודע כמה אמרה סתומה זו חסרת שחר. נכון, אנטישמים קיימים תמיד היו ותמיד יהיו, אבל למה לעשות הכללות על יבשת שלמה? (או במלים של טל פרידמן- אתם מדביקים פה תוויות!:)). אם הם היו אנטישמים (מי זה ה-"הם" הזה?)- לא היינו זוכים אפילו פעם אחת. ומה יגידו אזובי הקיר, להלן- איסלנד, פינלנד, רומניה, טורקיה, יוון, קפריסין ושות´ שבדרך כלל מגרדות את התחתית של התחתית ומחכות שנתיים כל פעם רק כדי לראות את עצמן שוב פעם מחוץ לתחרות? לדעתי, האמרה "הם אנטישמים" צריכה- בדיוק כמו האמרה "יהיה בסדר" לצאת מהמילון שלנו ומהר. מי שלא יודע לקחת את התחרות כתחרות, ארוע תרבותי חשוב אך קליל, להנות ממגוון הקולות, הצלילים והשפות (נכון...בשנים האחרונות כבר אין כל כך מה לשמוע חוץ מאנגלית..באסה...), ולצחוק מטעויות ופלופים |(כדוגמת נפילת דנה האינטרנשיונלית עם הגביע על נציגי שבדיה) מפספס את הכוונה בארוע. מה דעתכם/ן?

ronen.ak

New member
זה לא מה שהתכוון המשורר(אני)להביע

למה התכוונתי? אז ככה: אני חושב שבגלל המצב הנוכחי שבו אנחנו נמצאים (ראי המצב הבטחוני-ר.ה.) כל העולם מסתכל עלינו בצורה קצת שונה. אין לי שום דבר נגד התחרות,להיפך. אמנם אני חדש בעסק(ומנהל הפורום יסכים איתי... ר.ה.)אבל דיי התחברתי בשנה האחרונה, אני רואה כמעט כל שנה את התחרות,לפעמים אולי מחזיק אצבעות, יש לי את אוסף הארוויזיון הכפול בעריכתו של אילן בן שחר אבל יש כאן עניין של פוליטיקה והרבה יסכימו איתי... ובא לציון גואל ולילה טוב ישראל

Yaniv-DC

New member
קחו לדוגמה את שנה שעברה

עם מה שהנורווגים ניסו לעשות, הקמפיין שלהם "תצביעו לישראל, הם ינצחו, ואז נוכל כולנו להחרים את התחרות ולבייש אותם". אז יש פוליטיקה שם בפנים. תמיד הייתה, לא רק נגדינו. לפעמים זה באמת סתם, לפעמים יש בזה משהו. כמו התגובות שבאות על השיר שלנו עכשיו - על הצביעות של הדלקת הנר ביחד... אולי אנטישמיות היא מילה חריפה, אבל פוליטיקה בהחלט מתאימה כאן. והערת אגב לרונן AK (אגב, אם כבר שם בדוי, למה רונן? לא סיפרתי לך את סיפורי הזוועה על השם הזה בהקשר אלי?), עוד ניצול אחד של קשרינו האישיים, והתמונות שלך מגיעות היישר לאתרים הצבעוניים הטובים ביותר בעולם
בהנחה שהם יסכימו לקבל אותם
יניב

בוסון

New member
גם אני.....

חדרתי לשעבר !!!! היום כבר לא עברתי להרצילה ואתה ? בן כמה ?

טליה ג

New member
בסקר באתר גרמני אנחנו במקום 11

וזה כבר נשמע לא כל כך נורא. אני משתתפת באופן קבוע בפורום של האתר וכבר נתקלתי בכמה הערות פוליטיות מאוד עויינות(בעיקר מצד 2 חבר´ה טורקים), אבל בסה"כ הרוב הגדול שם מאוד מאוזן בדעותיו ואפילו נוטה יותר לצד הישראלי. עם אחד ממנהלי האתר אני אפילו בקשר טלפוני שותף ובד"כ אנחנו נמנעים מפוליטיקה, אבל שלשום לקחתי את עצמי בידיים והסברתי לו את העמדה של ישראל. אח"כ הוא הודה לי בפורום על כך שהארתי את עיניו על דברים שהוא לא ידע, שבתקשורת בגרמניה לא בדיוק נוטים להדגיש. ברור שהשנה הפוליטיקה תשחק תפקיד חשוב, גם עבור מי שאינו מתעניין ואינו מבין בפוליטיקה, מכיוון שישראל כל הזמן בכותרות, אבל גם בשנה שעברה המצב שלנו לא היה מזהיר ובכל זאת הצלחנו לגרד כמה נקודות ועוד אפילו משתי מדינות מוסלמיות- טורקיה ובוסניה. השנה יש לנו שיר חזק אז יש תקווה שיהיו גם מספיק אנשים שיתייחסו לשיר וישאירו את הדעות הפוליטיות שלהם בצד.

טליה ג

New member
התכוונתי ל"שוטף" ב-ט ´

ההאזנה לשיר של רוסה דפקה לי כנראה את המוח

lambada

New member
אני ממש מסכים איתכם!!!

וואי- בקשר לנורווגים ב2001-עשה לי לא כל כך טוב לשמוע את זה... בעעע... משהו יוכל לתת לי קצת עוד פרטים על מה שקרה עם הנורווגים?

איתמר2002

New member
קצת ניפחתם את זה

היה מדובר על קבוצה קיצונית קטנה מנורבגיה שבאמת קראה בתכניות רדיו בנורבגיה להצביע לישראל כדי להחרים את האירוויזיון אם יתקיים בישראל. לא היה מדובר במשהו רשמי, או משהו מכוון מטעם משלחת נורבגיה. היו עוד שנים בהן לא היינו חביבי העולם ובכל זאת די הצלחנו באירוויזיון: 87-88 בהן האינתיפאדה הראשונה היתה בשיאה וישראל הגיעה לתוצאות יפות (כמובן שירדנה ארזי הייתה חייבת למחרת אירוויזיון 88´ לקבוע שלולא הפוליטיקה היא היתה מנצחת באירוויזיון ולא סלין דיון...ושיר הבטלנים- צריך להגיד תודה שקיבלנו מקום שמיני). 82-83 מלחמת לבנון וישראל זוכה מקום שני. 1998,ביבי בשלטון,וישראל זוכה באירוויזיון. NEED I SAY MORE? איזה מזל שישראל עכשיו עמוק בבוץ, אחרת איך יסבירו את הכשלון(האפשרי) של שרית באירוויזיון? יואב גינאי כבר הדגים בכל הזדמנות משודרת איך הוא עושה את זה כל כך טוב. אבל-אני מחזיק אצבעות לשרית.אין לי מושג מה יקרה בסוף,היא יכולה להעיף אותנו מהאירוויזיון אבל היא יכולה גם להצליח.

אייל_18

New member
זה קצת יותר מזה

לפני האירוויזיון, ירדנה הלכה למגדת עתידות, שאמרה לה שבגלל שהיא שיר מספר 9, אז היא זוכה. ירדנה התרגשה והתכוננה, ואז לפתע קפריסין פרשה (או נפסלה?) מאירוויזיון 88´, ויצא שישראל היא שיר מספר 8, ושוויץ שיר 9. ואז שוויץ אכן ניצחה, וירדנה אמרה שהמגדת עתידות צדקה, ושיר 9 ניצח, רק שזאת לא הייתה היא ששרה בו... ב-98´ דווקא בימי האירוויזיון, אירופה הייתה מאוד בקטע של ישראל. ממשלות שלחו לנו איגרות ברכה לכבוד שנת ה-50, וכו´, ועשו מזה מספיק רעש. בכל מקרה, בשנים שהיו שופטים והצלחנו - זה לא נחשב. שופטים גם נתנו לספרד לנצח פעמיים כשהיא הייתה תחת המשטר של פראנקו, לא? --------- הקבוצה הנורווגית הקטנה באמת לא השפיעה. גם זה שבשבוע האירוויזיון צוייר צלב קרס על האות S במילה ISRAEL, במלון הרשמי שאירח את המשלחות - זה לא השפיע לטובתנו בקרב הדנים, לפחות, שידעו על זה. בכל מקרה, אני חושב ש-3 דברים עיקריים ישפיעו על הניקוד הישראלי: 1. העובדה ששרית יכולה לשיר ולהופיע מול קהל של אלפים, בלי לחץ, בזמן שרוב הזמרים האחרים הם כל מיני אנונימים שבחיים שלהם לא התנסו ברצינות בלשיר מול קהל כזה. 2. מה שהשדרנים/פרשנים מכל מדינה יגידו בזמן הגלויה הישראלית, לפני השיר. בד"כ לדברים שהם אומרים אין השפעה על המצביעים, אבל במקרה הזה, כל איזכור של ישראל בנושא הסיכסוך - ישפיע. 3. אם ה-25 למאי תהיה שבת כמו השבת לפני שבועיים, שצה"ל נכנס וגמר 44 פלסטינים מהבוקר עד שעות הערב, אז המצביעים ישמעו על זה במהדורת חדשות שלפני האירוויזיון, וזה ועוד איך ישפיע עליהם. מצד שני, אם יהיה פיגוע קטלני - אולי תהיה קצת סימפטיה לישראל. מן הסתם, אני לא רוצה שאף אחד מהתרחישים יתקיימו, שיהיה שקט וזהו.

לא שמעתי אף פעם...

על הקטע עם מגדת העתידות.. איזה קטע..:) אבל.. אין לא היה ולא יהיה כמו האירוויזיון של 98´. המתח עד הרגע האחרון,הבגדים, הסנסציה וכמובן דנהל´ה שלנו. אחח, איזה נחת זה היה. אבל למה, למה אנחנו חייבים לסבול את העב"מ הפאסה הזה, מר פיק, עוד שנה <ולא איכפת לי אם תהרגו אותי על זה...>??

איתמר2002

New member
שני דברים:

1.קפריסין נפסלה ב-88´ מהאירוויזיון בגלל שהשיר הושמע לפני המועד המותר. 2.אני ישנתי שנה שעברה באותו מלון של משלחת ישראל(לטביה ואסטוניה גם אגב,והיתה חגיגת נצחון נחמדה בלובי) וצלב הקרס צוייר על מן גדר של מדרכה ממש מעבר לכביש,מול המלון.אנחנו לא ידענו על קיומו של הצלב, רק במקרה ראינו אותו איזה בוקר. למחרת הציור הזה כבר כוסה בצבע.אבל אני ראיתי שם בקופנהגן עוד כמה עדויות לאהבה הגדולה של הדנים אלינו: ראיתי כרזה של הכותל המערבי ושם מתפללים חזירים לבושים בבגדים של חרדים... בערב האירוויזיון צעדנו לאיצטדיון עם דגל ישראל מונף בגאון(אני לא בטוח שנעשה את זה הפעם) וקיבלנו קצת קריאות גנאי מעבר לכביש,לא נעים. מישהו זוכר שהדנים הצילו אלפי יהודים בשואה?

Yaniv-DC

New member
זה כבר קשור לפורומי ההתווכויות

למיניהם, אבל אנחנו כישראלים שוכחים לפעמים לעשות את ההדל בין "אנטישמי" לאנטי-ישראלי".

אייל_18

New member
יניב, זה לא שאנחנו שוכחים

אנחנו פשוט נורא אוהבים את המילה "אנטישמים" כי היא נורא חזקה ומשכנעת, ובכלל לא מעניין אותו שהעמים השמיים כוללים בתוכם את הערבים, וכל זה. אבל מה שאני חושב זה שהאירופאים הם גם אנטי-יהודים (שזה כבר משהו נורא עמוק, מסובך, והיסטורי) וגם אנטי-ישראלים (שזה נובע מהסיכסוך הישראלי-פלסטיני העכשווי).

אייל_18

New member
קפריסין 1988

טוב, אני לא יודע אם זה נכון, אבל ככל הנראה קפריסין 88´ בוצע כבר בשנת 84´ על אדמת קפריסין... חחח, הרבה לפני המועד המותר. אגב, אתה אשכרה חגגת את הניצחון האסטוני? אני ממש בהלם. לשמוע ביום אחד גם שמישהו חגג את הניצחון האסטוני וגם שקורינה מאי מדהימה... What´s next...

איתמר2002

New member
לא חגגתי...

הם חגגו בלובי ואני רק הייתי שם.אבל חבר שלי שהימר על השיר של אסטוניה והרוויח 3000 ש"ח כן חגג...

למעלה