ובינתיים מה?

ובינתיים מה?

אתמול, בפגישה עם כמה חברים זה קרה שוב- לא הצלחתי להתאפק ודרשתי לכל אורך הערב את תשומת ליבה של ה"העברה" שלי*... אותה אחת שאני מנסה כעת ובוחנת- האם היא תעזוב אותי, עד כמה היא אוהבת אותי וכו`. זה התפוצץ עימה, לראשונה, ואני מניחה שגם בפעם האחרונה. תלוי... וכאן אני גם מבקשת את עזרתכם- הרצון הכי חזק שלי הוא "לקבל אישור" (...שהיא עוד מוכנה לשמוע את הקול שלי, לראות אותי, שאני עדיין יקרה לה וכולי...). ברור לי שזה ישחזר את התהליך- כי אם אני יקרה לה, ולמעשה כמה שאני יותר יקרה לה, אני אנסה לשבור את זה שוב-> לבחון אותה שוב, להרחיב את הגבולות של הקשר ושלל מעצבנים אחרים. אז מה? מה עושים? מאז שזה קרה, אני עם הכאב. מנסה לשמר אותו גולמי ככל האפשר עד הפגישה עם המטפל החצי-טרי, שכמעט לראשונה, אני מקווה שאוכל לומר לו בפה מלא ומלא בכוויות- כ-ו-א-ב ל-י-! אבל מה עד אז? מאז שזה קרה אני בעיקר בוכה. (לעיתים מסיחה את דעתי בשיחות עם חברים, כתיבת מוסיקה וכו`. לא תמיד זה עובד...) שום דבר לא מצליח לנחם אותי (חוץ משיחה עם המדריכה שלי בפנימייה שקצת הקלה עליי בכך שגרמה לי לראות את עצמי באור קצת יותר לגיטימי- אמרה שזה בסדר כי אני לא מכירה בקשרים מסוג אחר- קשרים בהם הצד השני לא עומד לעזוב אותי כל שנייה) איך להרגיש קצת יותר טוב? בלי לעשות את זה על חשבון אחרים? אני בתקופת בגרויות, והכאב של שלשום עלה לי (לראשונה) במתכונת שהתפספסה, אז גם למישור הזה אני צריכה איכש`ו לדאוג. *סימני היכר ל"העברות" שלי- אנשים שאני אוהבת ורואה בהם דוגמה, ויותר מכל- האנשים שנראה לי שהכי-יהיה-לי-קשה-לגרום-להם-לפגוע-בי. (מחפשת אתגרים, או לא?) ...עד כאן הודעה שכתבתי בצהריים ולא פרסמתי. כעת אני מרגישה קצת מכוונת, וקצת פחות בא לי "לקבל אישור", אך אני יודעת שהתחושה תחזור, וכאשר היא תחזור, אזדקק לכל הטיפים שיש לכם להציע. תודה!

nutmeg

New member
התחלת לכתוב?

המשיכי: 1) כתבי על 3 אוייבים שכל הזמן מפריעים להערכה העצמית וליצירתיות של. היי ספציפית ככל שאפשר והתחילי למלא את פנתאון המפלצות הפרטי שלך בדמויות שבעצם ייצגו עבורך את הליבה של האמונות השליליות שיש לך. 2) כתבי על 3 גיבורים, המזכירים לך מי את והתורמים להערכה העצמית שלך. התחילי למלא את פנתאון הגיבורים. 3) כתבי 'מכתב לעורך' המגן עליך. שלחי אותו לעצמך! 4) כתבי מכתב תודה כלשהו - או לעצמך או למישהו שאת מחשיבה כ-mantor, שראוי לתודה הזו ומעולם לא אמרת. 5) אם היו לך 5 פעמים לחיות - מה היית בכל פעם? (פה לא חושבים, אלא רושמים במהרה משהו כמו לוליין קרקס נודד
) 6) אם בא לך לשתף אותנו במשהו מכל זה - את מוזמנת. בברכה, ג'וליה

ענתש

New member
קשה לי לענות לך... כמה קשה.

אולי אני הייתי כותבת את מה שכתבת בערך בכיתה ט-י... מכירה את זה: התאמצות עד קצה גבול היכולת בשביל מי שהם "החברים שלי", בדיקה מתמדת - אוהבים אותי או לא אוהבים אותי ? חוסר יכולת להתמודד עם "לא אוהבים אותי"... אין לי פתרונות. רק אולי נחמה - שזה עובר עם הגיל וההתבגרות. אולי רק הבטחה - שכשמורידים את הלחץ ונותנים גם לאחרים צ'אנס לעשות את צעדים משלהם מגלים שגם הם רוצים את חברתך וגם הם מתאמצים בשבילך, לא רק את בשבילם. אולי רק כיוון - הבטחון העצמי שלך זה הדבר לעבוד עליו כדי להשתחרר מזה. תהיי בטוחה בעצמך ובזה שאנשים יאהבו אותך גם אם לא תתאמצי נורא והכל יסתדר. קל להגיד, קשה לעשות. מי כמוני יודעת... . . . (זה היה וידוי חושפני וקשה לי...) לא יודעת מה להגיד מעבר לזה, שולחת

תודה, זה זה, אבל בפועל זה קורה

קצת אחרת- זה לא כך עם כולם- ולמעשה כמעט עם כל החברים זה לא כך. זה קורה רק עם אנשים מעטים מאד ומאד מסויימים, שכל הפרדות מהם מלווה בחרדה, שכל מחווה שלהם נחקקת ומועלה בדמיון (להיות בטוחה שזה אכן קרה), שהנוכחות שלהם מרתיעה (פחד מביקורת) ומחזקת כאחד. (נטמג, מדכאי היצירתיות שלי ונוסכי הביטחון- חד הם) המקור לדמות הזאת, הוא אחותי, נדמה לי, שמצד אחד משתה מהמים ומצד אחר ילדה, אולי, את השד הביקורתי- כדי לזכות באהבה צריך להיות מוכשר, מבוגר, רציני, ראציונאלי... חדוות יצירה שידעה חופש גוייסה לזכות במעט תשומת הלב שזכתה לה. ובחזרה לעכשיו... זה מה שקורה- אני מציבה לעצמי דמות, שתופסת אולי את מקומה של אחותי, (או של הוריי- לא ברור) מנסה לשאוב ממנה את מלוא תשומת הלב, כשכל ניצחון זמני במערכה הזאת מבטיח לי זמן שאול, בו אדע שלא אעזב. ככה זה. (על פי שעה) ולנטמג- אעשה את המשימות שרשמת כאן, ומקווה שבימים הקרובים, כשייותרו לי רק שלוש הבגרויות האחרונות, אתחיל כבר לעבוד.

shellyland

New member
מה עכשיו? ככה:

יש לי הרבה מאוד דברים לומר לך על מה שכתבת, ואני אעשה את זה כאן כי את בחרת לחשוף את הבעייה שלך כאן. אלו אינם דברים שחדשים לך ואת כולם כבר אמרתי לך בצורה זו או אחרת, אבל אולי כשתראי אותם כתובים בפורום תתייחסי אליהם באופן קצת שונה. מתנצלת מראש אם הדברים שאומר יהיו קצת קשים, אבל יש רגעים בהם טיפול בהלם הוא הדבר הטוב ביותר. את כותבת "לא הצלחתי להתאפק ודרשתי לכל אורך הערב את תשומת ליבה של ה"העברה" שלי*... " באמת ככה היית מגדירה את מה שקרה? נסי לחשוב על זה שוב ולהגדיר מחדש, כי אני חוששת שכשאת מכנה את זה "דרישת תשומת לב" את עושה מראש הנחות לעצמך. לגבי "העברה שלך" - לא, העברה של היא לא אנשים שאת אוהבת ורואה בהם דוגמה. שוב - את עושה הנחות (מבצעי סוף עונה?). העבירה שלך היא אנשים שאת מפתחת אליהם אובססיה, מאדירה אותם, עושה להם אידיאליזציה ובונה לגביהם מערכת ציפיות כל כך גבוהה, שמראש את שמה אותם במקום בו הם יהיו חייבים לאכזב אותך ולפגוע בך. כי זה מה שאת מצפה מהם. את לא "בוחנת את גבולות הקשר" אלא מלכתחילה את מניחה שהקשר הזה נועד להתפוצץ ושאת אינך ראויה לו, ולכן דואגת להביא אותו לפיצוץ הזה כמה שיותר מהר. למה את עושה את זה? שאלה מצויינת, שאותה את צריכה לברר עם עצמך ועם המטפל שלך, בלי לברוח להסחות דעת כגון שיחה עם המדריכה, עם חברים, פורומפי או פסאודו-תהליכים-טיפוליים אותם את עושה מהצד. כולם אולי חביבים ונעימים לך ומספקים הקלה רגעית למצוקות הבאמת קשות שלך, אבל את הרי אשפית בלהסיט את תשומת הלב מהעניין המרכזי וכשאת עושה את זה כולם נשאבים אחריך בתמימות ובהתלהבות. בקשר ל"אישור" שאת מנסה לקבל - עצתי היחידה אליך היא: עזבי את זה! זה שיחזור אינסופי של מערכת תבניתית בה את פוגעת ונפגעת ואז מנסה לקבל לגיטימציה להמשיך עם התבנית הזאת. אם לא תשברי את המעגל לא יהיה לזה סוף לעולם. רק את יודעת כמה פעמים זה כבר קרה ורק את אחראית למספר הפעמים בהן זה עוד יקרה. עזבי את זה. תני לזה ללכת. היא כועסת עליך? יופי! הניחי לה לנפשה והתחילי להתמודד עם זה שכועסים עליך ועם זה שאולי הגזמת. טפלי בעצמך, לא בה ולא במה שהיא חושבת או מרגישה כלפיך. מכיוון שמלכתחילה "היא" לא היתה צד בסיפור הזה, אלא רק דמות אקראית (כמו הרבה דמויות בעבר) שהכנסת אל תוך המעגלים המוכרים שלך, גם כעת מה שהיא חושבת או מרגישה אינו רלוונטי ולא יתרום במאום לתהליך הטיפולי שלך. Let go! אני מבינה שגם מה שאני כותבת לך כאן לא מצליח לנחם אותך, ואין לי כל כוונה כזאת. אני לא חושבת שאת צריכה לעסוק כרגע בנחמות, אני חושבת שאת צריכה להיות עם הכאב ולחשוב איך את מביאה אותו לטיפול ומה את עושה איתו שם. ראי במה שקרה הזדמנות, כי למזלך הרב הפעם זה קרה בסביבה שיודעת לשקף לך את הדברים בצורה ברורה ויש כאן המון חומר שאת יכולה לעבוד איתו. נצלי את זה ואל תברחי לקלישאות או לרחמים עצמיים. ואחרון: בשום פנים ואופן אל תמצאי ניחומים בצורת דמות אחרת אותה תתחילי להעריץ ולה תתחילי לסגוד. גם אם מישהו היה נחמד אליך וגילה אמפטיה למצבך הקשה, למדי לקחת מזה את מה שיש בזה ולא לעשות מזה מה שזה לא. "הגמילה הסיבובית" שלך הוכיחה את עצמה כלא יעילה ואין טעם להמשיך עם זה. ובירה, למרות כל מה שכתוב כאן, את יודעת שאני אוהבת אותך נורא וכל מה שאני כותבת נובע, בעיקר, מדאגה. אל תפלי שוב לבורות שלך. יש לך כאן הזדמנות פז לצאת מהם לראשונה בחייך.

יסמין43

New member
משהו כללי:

תראי, אני בכלל לא מכירה את הסיפור שלך, אבל אני לוקחת משהו מהדברים של שלילנד והולכת טיפ-טיפונת למקום אחר: עם כל הכבוד לפסיכולוגיה (ויש לי כבוד מסוים כלפיה), אני ממליצה לשלב בערוצי האנליזה כמות ניכרת של בהייביוריזם. כלומר, במקביל לניסיון להבין את עצמי ואת מה שגרם לי לדרוש יותר מדי מאדם זה או אחר, יש גם מקום לכך שאני אגיד לעצמי - די, תפסיקי להיות נודניקית. כי ככה, כי לא מנדנדים, כי זה לא בסדר להיות נודניק. כלומר, כמו בתהליך חינוך של ילד קטן, יש מקום להסביר לילד למה את אוסרת עליו דבר זה או אחר, ויש גם את הנקודה שפשוט צריך להגיד לו "לא!", "אסור!". ואני חושבת שכך גם כדאי שכל אחד יחנך את עצמו. להבין עד מקום מסוים, ומאותו מקום והלאה להגיד לעצמי - תפסיקי עם השטויות שלך ותתחילי להתנהג כמו בן-אדם. ומהניסיון האישי שלי - כל הניסיונות האלה להבין את ההעברות וההדחקות וההפנמות והעידונים, סליחה, אבל לא יוצא מזה הרבה. כלומר, הם אולי טובים כמו קצת מלח בתבשיל, אבל לא הרבה יותר מזה. ולפעמים הם אפילו מזיקים, כי אלה דימויים שאנחנו בוחרים לראות בהם את עצמנו, אין להם כל "הוכחה" במציאות (בקלות היה אפשר לבחור בדימוי אחר), והם עלולים להיות שגויים ולהוביל בכיוונים לא נכונים.

עד לא מזמן, הייתי בעצמי חסידה

של הכיוון אותו את מתארת- האמנתי שבכל מה שנוגע לטיפול עבורי, זו הדרך הטובה ביותר, או בעצם, אולי, היחידה ביותר... (זאת לאחר שהטיפול הקודם נכשל, מכל הסיבות שבעולם.) האמנתי... והתבדיתי. (עד כמה שאפשר להתבדות בגיל 17
) התחלתי את השנה הזאת עם אמונה ש"יופי, יש לי צרות, כמו לכל אחד אחר, והדרך להתמודד איתן היא פשוט לקפוץ למים"- דרך 'לא!'-אים נכונים- דרך טאי-צ'י. ראיתי את ההישגים הכלכך בסיסיים אך המהותיים (יציבה טובה, תחושה מדהימה אחרי אימונים- כאילו אני יכולה הכל, אך יותר מכל- היה מישהו שייתן לי גבולות, סוף-סוף!!!) שהטאי-צ'י הותיר בידיי, בזמן קצר מאד יחסית, והייתה לי תחושה, שזו הדרך המתאימה לי להתטפל. ובכן... זה לא החזיק. לאט-לאט הלחץ וכל הגורמים והתירוצים שבעולם העמידו אותי שוב- מאובססת, לא מבוססת, מתבוססת... הרגשתי שלמרות כל לחישות הקסם שהרעפתי באוזניי בקיץ (תהיי שלמה, משוחררת וכו'), שנראה היה שהן מצליחות לעבוד עליי בחופש (בערך) כששמתי לב לדברים, לא עמדו לי תחת המציאות המאתגרת של התיכון שלי, או לפחות לא כפי שהייתי רוצה. ...אז נכון, לו צפיתם בי מבחוץ, וודאי הייתם מבחינים שכן-עשיתי התקדמות גדולה, שחלק ממנה, היה להחליט על טיפול, ולגשת אליו, בדרך שמותירה תקווה לשינוי. (בניגוד לפעם הקודמת) אבל איך אני מעזה לקוות לשינוי כאשר ייתכן שכל מה שמקשקשת שם (מעט מאד, אגב- התקדמתי מאז מניפולציות הטיפול הקודם- עתה הגעתי לשלב השתיקות) הוא מניפולציה אחת גדולה? מ ר ג י ש י ם א ת ז ה . ויש לי אולי חדשות לחלקכם- גם זה שלב. גם מניפולציות הן שלב, ואם הן שלב בדרך שלי (שאני מקווה שיחלוף כמה שיותר מהר), כנראה שאני זקוקה להן. לא סתם אדם קם בבוקר ומחליט לשקר לעצמו ולעולם. הוא משקר, המממ... אני משקרת, כי כואב לי לראות את המציאות! כי אני (עדיין) לא מסוגלת להישיר מבט שלם וסלחני כלפי הטעויות שלי, כי אסור לי לטעות!... הדברים האלה משתקפים בטאי-צ'י. אם אעשה אנלוגיה, אותן מניפולציות, אותם דימויי-פלדה ששלי ניפצה בכשרון רב, מקבילים להתקשות פיזית. כלכך מדהים הקשר הזה, בין מה שקורה איתנו בגוף לבין מה שאנחנו אומרים/ מרגישים. אז גם משם אני מרוויחה. (ובאופן צפוי זה הקושי המרכזי שלי כעת בטאי-צ'י- פחות קשה לי להגיע לתנועה המדוייקת (אוווו, כמה אני רגילה לחקות אנשים) מלעשות אותה באופן משוחרר, ומהמרכז. טוב, לא אמשיך ואעשה את ההשוואות האלה כי הן אינסופיות, רק אסכם ואומר- אנימסכימה איתך יסימין- גם הגישה ה"התנהגותית" חשובה, ולאט-לאט אני לומדת את נפלאותיה (מדהים לגלות כמה דרכים יש ל"לומר לא"...
), אך אני כן חושבת שלצידה, הכרחת הגישה המבינה, המנתחת... המילולית.
ושתי הערות המתייחסות למה ששלי כתבה (שוב
- אלוהים כמה שהייתי צריכה את זה... ועוד אצטרך!): א) אני מברכת על ההזדמנות הזאת, ומקווה שההלם הלם בי טוב-טוב ושלא אפספס אותה שוב. (מה מקווה? זה תלוי בי, דאמט!) ב) לגבי ה"עבירה"- לא היה לי ברור בהתחלה אם זה משחק מילים שלך על דבריי (אני מניחה שלא), אבל כשכתבתי "העברה" התכוונתי למונח הפסיכואנליטי, לא ל"עבירה"... (זה ממש לא מהותי, אבל סתם בשביל הרקורד
)

יסמין43

New member
לגבי "שינוי":

לדעתי, שינוי לא יכול להתחולל בהנף אחד, בין שזה טיפול או טאי-צ'י או כל דבר אחר. שינוי מתחולל לאט לאט, עם הזמן, עם השנים, עם ההתבגרות. וגם אז לא מגיעים אף פעם לשלווה ולנחלה. כלומר, דבר אחד משתנה לטובה, ואחר משתנה לרעה. בקיצור, החיים הם רצף אחד ארוך של התייסרות, ורק צריך להשתדל תמיד ליהנות מזה ככל האפשר, כלומר, להתייסר כמה שפחות. לכן, אחד הדברים הנוספים שהייתי ממליצה - לא לנסות למצוא איזשהו מפתח קסמים לדלת אחת קטנה שתביא אותך לגן המופלא. עם השנים ההתחבטויות שבתוכך יירגעו במידת-מה, אני מניחה. במיוחד כשאדם מתחיל להתבסס בעולם, למצוא לו מקצוע, בן-זוג, ילדים (אחד מהם, חלק מהם או כולם), יש איזושהי הירגעות מסוימת. אבל אז יש בלגנים אחרים. בקיצור, אני לא בעד חפירות עמוקות. ממש זניח בעיני אם ההתנהגות שלך נובעת מהיחס שלך לאחותך או לסבתא שלך או לחתול. בעיני - חבל על הזמן וחבל על הכסף וחבל על חיבוטי הנפש. ולהפך, הייתי מציעה להתרכז יותר בחיים ובעשייה, לא לחשוב יותר מדי, לא לנתח יותר מדי. להגיע למצב שהמחשבות רק מלוות את העשייה.

...אך גם אם שינוי לא מתחולל מיידית,

הוא ב-ט-ו-ח לא מתחולל מעצמו, במקרה הזה. (ובעוד רבים) כל המבססים שתארת, לא די בהם להרגיע התחבטויות מהסוג הזה- הם פשוט ייבנו להיות לא-מבוססים, בגלל אי השקט הפנימי שבמקרה הזה, ברור שלא יתעכל בקיבת הזמן. ובקיצור- פרא נוהק צריך דשא, הבו לשור הגועה- בלילו ושירה אובססיבית זקוקה לטיפול.

יסמין43

New member
אני לא מסכימה איתך.

יש שינויים שמתחוללים "מעצמם", כי הבן-אדם מתבגר, כי הגוף שלו מתבגר ונרגע, כי הוא עובר ממסגרת למסגרת, כי הוא פוגש מישהו שמשפיע עליו עמוקות או מרעיף עליו אהבה, ועוד ועוד. זה כמו שאת הולכת בדרך ופתאום עץ עושה עלייך צל וקריר לך יותר, או להפך, היה לך קר ופתאום את יוצאת אל מקום שהשמש מחממת, ועוד ועוד, את יכולה להמשיך את הדימוי הזה. (מעיינות, בריכות וכולי.) וההנחה שהכל ייבנה בצורה לא-מבוססת, לפי דעתי זו בדיוק הנחה לא מבוססת ולא נכונה. גיל הנעורים הוא גיל נורא קשה. באמת. ולדעתי, ככל שמתבגרים, זה נעשה קצת פחות קשה, כי קווי המתאר של עצמך נהיים יותר ברורים, ולפחות חלק מסימני השאלה טיפ-טיפונת נמתחים ונהפכים לסימני קריאה. להפך, השאיפה לגהץ הכל כאן ועכשיו נראית לי טיפ-טיפונת לא ריאלית. ואני באמת לא מכירה אותך הרבה זמן, אבל מה לעשות, את לא נראית לי מופרעת על כל הראש. את נראית לי עם ראש (מוצלח) מכאן ועד הודעה חדשה. אז נכון שלא תמיד קל להסתדר עם ראש כזה, הוא תופס הרבה מקום, אבל את ממש לא נשמעת לי כמו מישהי שנמצאת על סף טירוף או משהו דומה לזה אפילו.

zimes

New member
הימור

אם תמשיכי לחפור בטאי-צ'י, תגיעי. אולי אפילו יותר טוב מטיפול של פסיכולוג, בדיוק בגלל שהמניפולציות שלך בטאי-צ'י שקופות למדריך לא פחות (אפילו יותר!) מאשר לך.
נשמע שאת עוברת ימים קשים.

sababa20

New member
את נראת לי כבחורה חכמה מאוד

אבל ממש לא בוגרת מבחינה רגשית. כל הכבוד על היכולת שלך לנסות ולהבין אבל לא ראיתי שנסית להבין למה את צריכה לנהל את מערכות היחסים ההרסניות האלה ? האם אחד ההורים שלך עזב את הבית ? או שפשוט לא קיבלת מספיק אהבה כילדה ? מה קרה שם ? שירה סליחה אני לא רוצה לפגוע אבל אולי את צריכה ללכת לפסכיאטר שיעזור לך לא נראה לי שהפטפטת על הספה תעזור, את חכמה מדי, ובטח את עושה גם מניפולציות למטפל שלך. תרופות נגד דיכאון יעזרו לך לעבור את תקופת הבגרויות יותר טוב מאשר שיחות עם הפסיכולוג.

יסמין43

New member
אני שולפת מפה דבר אחד:

לגבי תרופות למיניהן. אכן נוכחתי שחלק גדול מההתחבטויות שלנו נובעות ממצבים גופניים. כל מיני חרדות ודחפים, הרבה מזה זו כימיה של הגוף. אז אני לא יודעת אם צריך לרוץ ולבלוע כדורים, כי יש לזה כל מיני היבטים, כולל שליליים (כלומר, אני עוד לא העזתי להשתמש בתרופות), אבל אכן צריך לזכור כל הזמן שפעמים רבות הגוף הוא שמשחק איתנו משחקים. וזה נותן קצת פרספקטיבה אחרת לדברים וקצת מקל. (ואני אכן חושבת שספת הפסיכולוג היא הרבה פעמים בזבוז זמן מוחלט (מניסיון). בטח בשלב השתיקות המגוחך לחלוטין וכולי. אני כן בעד ייעוצים קצרים, ליבון יעיל של בעיות מסוימות, ועצות מעשיות. אבל לא הרבה מעבר לזה.)

shellyland

New member
../images/Emo45.gif

סמכי עליו. ויותר מזה - סמכי על עצמך! את היחידה שיודעת אם את עושה שם עבודה אמיתית או לא. אם את נודעת בנקודות החשובות או לא. אם את "מסובבת" את המטפל שלך (ואת עצמך) או לא. בקיצור - שיהיה לך

shellyland

New member
יש ראש גדול פה בפורום?

מי דואג לתת דביקון לסבבה, שבא אלינו הישר ממוזיקה עברית ישנה וחדשה?

היות וכולנו ראשים גדולים-

ברוכבא, סבבה. מקווה שתמצא אותנו נחמדים (איפה אפי כשצריך אותה?
) ואת חדרינו ראוי.

למעלה