ובאותו עיניין הקשבה למורה

ובאותו עיניין הקשבה למורה

מה הגבולות שלכם,עד כמה לוקחים ללב את דבריו של המורה אני אישית חושב שקודם כל הדבר החשוב הוא איך אני מרגיש עם מה שהמורה אומר, להקשיב קודם כל לעצמי אבל הרבה פעמים המורה או מישהו חיצוני יכול להבחין במשהו שאנו שבויים מידי בקונספציה מכדי לראות, אכן בעיה בעצם ההבחנה דורשת מאיתנו יותר מאשר רק המוח או האגו. האם המורה מדבר אל משהו עמוק בתוכי והסיבה להתנגדות שיש לי קשיים, או מה שהוא אומר אכן לא נוגע אליי לא נכון לגבי. דעות רעיונות ומחשבות יתקבלו בברכה

amir_aikido

New member
הקשבה למורה

ראשית, אני לא ממליץ לקחת את דברי אף אדם ללב, לפני שנותנים להם לעבור דרך הראש. אבל אני מהנדס ואדם מאוד ריאלי באופיי, ואופן החשיבה שלי מושפע מזה. למשל, אמנם אני מתאמן באייקידו אבל אני תופס קי/צ´י כגישה מטאפיזית להסביר את השפעת התודעה על הגוף (ואני מניח שזה יכול לשמש כנושא לדיון אחר בנפרד). ולעניין הההקשבה למורה, השאלה הראשונה שלי היא באיזה עניין ? האם אנו מדברים על אופן הביצוע של טכניקה או ההתנהגות בקרב ? או על אופן ההתנהגות במועדון ? או שאנו מדברים על נושא לא קשור לחלוטין ? אני חושב שברור שבנושאים הראשונים צריך לתת הרבה משקל לדעת המורה. בעוד שבנושא האחרון דעתו של המורה נחשבת כדעתו של כל אדם אחר מבחוץ, המנסה לעזור לנו במירוץ המטורף הזה שנקרא "חיים בעולם המודרני". השאלה הבאה תהיה מי אתה? אם אתה מתחיל והמורה נתן לך הנחייה, לדעתי מאוד כדאי שתעשה הכל כדי למלא אותה באופן הכי מלא שאתה יכול. עד לרמה של לחקות את עבודת המורה כמו קוף אחרי בן-אדם. אם אתה מתאמן ותיק וכבר יש לך ידע משלך. שוב כדאי שתמלא את הנחיית המורה, אבל מאוד חשוב שתבין את הכוונה שמאחוריה, למה המורה ממליץ לך לעשות כך ולא אחרת, אחת האפשרויות נכונה יותר ? אולי הוא רוצה שתעשה משהו לא נכון מכוונה כדי שתרגיש שזה לא נכון ? (היום בטייקוואנדו היה קטע כזה, בצענו מקטע כדי להרגיש כמה הוא לא מסתדר בסיטואציה הספציפית והמורה ידע עלזה מההתחלה ועדיין רצה שננסה גם לנוע כנגד הטבע של הגוף). בחרת מורה, אתה מאמין בו. נסה ללכת בדרך שהוא מטווה לך עד כמה שאתה יכול. ככל שתתקדם זה יהיה יותר במקום לשאול שאלות על האופן בו צריך לבצע טכניקות, הטקטיות הנכונות בקרב וכו´. למשל, אני בזמן האחרון כל הזמן מנסה שואל ובודק איך בדיוק כדאי לבצע טכניקות אייקידו שונות. זה גורם לי לירידה זמנית ביכולת הטכנית כי אני עוצר ובוחן דברים. אבל זה יעלה אותה בטווח הרחוק. אבל, מפריע לי כשאני רואה מישהו שמתאמן בקושי שנה מתנהג באופן דומה. כי יש הבדל אחד, אני שואל איך יהיה הכי נכון לבצע ולמתחילים יש נטייה לטעון שזהה לא יעיל כי היריב יוכל לעשות קונטרה כזו או אחרת... זו דעתי על הקשבה למורה. ואני אשמח לשמוע גם דעות אחרות. אמיר

מי המורה שלך? מי אתה? ומה הקשר

ביניכם? אם המורה שלך הוא מישהו שיודע להילחם ומלמד את זה, אין סיבה שתתייחס לדבריו בשום תחום שאינו קשור ישירות ללחימה. אם המורה שלך נראה לך כמו אדם ששוה ללמוד ממנו עוד דברים, (כמו מורה לאמנות-לחימה שהוא גם רופא, או מהנדס, או מוסכניק) אז ודאי ששוה לשאול אותו בתחומים שהוא מבין בהם (לדוגמא, אם אתה רוצה לקנות אוטו חדש, רופאים ממש מבינים בזה
). אם המורה שלך נראה לך כאדם ששוה להתייעץ איתו בכל תחום, הרווחת - יש לך מורה, לא לאמנות לחימה, אלא לחיים. הם נדירים, המורים האלה - אבל ישנם. חשוב גם הקשר שלך עם המורה - אם באת אליו רק ללמוד הגנה עצמית, זה מה שהוא יתן לך (גם אם יש לו הרבה יותר מזה לתת). אם נראה לו שאתה לא מתאמן ברצינות, הוא לא ישקיע זמן ואנרגיה בשיחה אתך. אם אתה לא סומך עליו, כנ"ל. וחשוב גם מי אתה - כי אם הוא נותן לך עצות ואתה לא מיישם אותן, הוא יפסיק לייעץ לך...

למעלה