ואפרופו מתנ"ס

ואפרופו מתנ"ס

מרגיז ומקומם נושא העלויות. אני אם לארבעה שכל אחד רוצה רק חוג אחד..... כל חוג עולה כ-180 ש"ח ובסה"כ 720 ש"ח לחודש. המון!!!!! אני חושבת שתפקיד המתנ"ס להחזיק את עצמו ולא להרוויח על גבינו . בבת חפר למשל, החוגים מתקיימים בעלויות נמוכות יותר - 20 אחוז לפחות. נראה לי שאנו עסוקים מידי במי אמר למי ולמה והאם מכון מסוים מאתר מועמדים או מועממדים מאתרים אותו. עדין לא שמעתי מאף מועמד איך הוא יקדם את המתנ"ס ואם בכלל. איף ישפיע על העלויות לתושבים... ב11.11 אצביע למועממד הראוי מבחינתי אך אני מצפה מכל מועמד אחר לעשות לאורך כל הקדנציה, כל שביכולתו לטפח את המתנ"ס ולהוציא את הפוליטיקה ממנו. ולך גולברי.... צר לי מאד על כי בחרת ערב בחירות לנהל את הקמפיין שלך על גב המתנס.

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif

אין ספק שצריך לבדוק לעומק את התנהלות המתנ"ס מהאיחוד ועלפי הנתונים להסיק מסקנות מבלי להיכנס לעובי הקורה יש הרבה אמת בטענותיך ובהשגותיך הן על המחיר ויש שיוסיפו על הפעילות שיעורי השחייה שהרווח עובר דרך המתנ"ס ויש עוד דברים.... כול מועמד ...שיעלה ...יצטרך לבדוק היטב כול כך הרבה דברים קטנים וגדולים ומוטב לו שיפנים שהתושבים הם אלו שמעסיקים אותו וככאלו מגיע להם שיפרעו את השטר עבורם

levie13

New member
מתנ"ס

את כל כך צודקת בקשר לרווחים, כך למשל המתנ"ס נשאר עם עודף של כ - 200,000 ש"ח מהפעלת הקיטנות בחופש, (רווחים על גב הילדים שלנו) ולכאורה הרי מדובר במתנ"ס ללא כוונת רווח. כמובן שעודף זה נוצל לכסות גירעונות של פעולות אחרות שנעשו במתנ"ס כמו הערב התימני השלישי במספר שיצר גירעון של יותר מ - 30,000 ש"ח.

רחל 65

New member
הם גם לוקחים "דמי חסות"

על כל שקל שנכנס יש תקורה של כמעט ארבעים אחוזים. צא וחשוב או חשב: כמה הפסדים נוצרים מדמי התקורה הללו, וכמה הפסדים יש באמת. מי ישב במשך כמה שנים טובות בהנהלת המתנס, בוועדת הכספים, ונתן את ידו לסכומי עתק שנשארים בחשבון ולא מנוצלים לא לטובת הציבור ולא למען פעילויות זולות יותר.

Master Stav

New member
אז למה לעשות עוד ?

בעולם הנורמאלי כל יחידה כמו המתנ"ס מתנהלת בצורה אוטונומית על רווח והפסד .... אם היו הפסדים מדוע לעשות עוד ערב עם הפסדים ...זה משרת איזה צורך ? ומי אחראי על הפיאסקו הזה ?

רולי10

New member
אוי... כמה אני מבינה אותך... להלן תשובתי

כיון שהמועצה המדהימה שלנו לא מוכנה לסבסד שום חוג ולא מוכנה לקחת שום אחריות על חוג שהוא ייצוגי זו הסיבה שההורים משלמים כלכך הרבה... בתל מונד ובבת חפר המועצה מסבסדת חלק מהעלויות ולכן עלות החוגים היא נמוכה משמעותית... מתפללת שב11 בנובמבר יהיה ראש מועצה חדש שיבין את חשיבות החוגים הייצוגיים וסבסוד חוגים על ידי המועצה כי מה שקורה בפועל הוא שהכל נופל על ההורים. ממש מבינה לליבך רולי

Master Stav

New member
ויש עוד משהו ....

משהו שנקרא מעורבות הורית .... בשהם לדוגמא יש הורים שמתנדבים לחצי שנה למתנ"ס להעביר חוג בתשלום סימלי של הילדים ( 5 שקלים לפעם ) הכסף הוך לקופה שמיועדת לסיבסוד חוגים אחרים .....אז נכון זה לא הרבה אבל גם זו דרך ..... ולא זה לא מסיר מהמועצה אחריות כל שכן מהמתנ"ס להפסיק להפיק אירועים כושלים ושואבי גרעונות כמתואר בשירשור זה ולהתחיל לתת לאלו שכן מצליחים ולטפח אותם דוגמת המקהלה הצעירה שמייצגת אותנו בגדול ....

naamas7

New member
איך אפשר להפעיל מתנ"ס בצורה שונה!

כמי שנמצאת כמעט שנתיים בהנהלת המתנ"ס למדתי דברים רבים שלא רואים ולא יודעים אלא רק כשנמצאים בפנים! חברי ההנהלה אמורים לייצג את כלל התושבים, לתת מענה לכלל התושבים וליצור מקום שיש בו פעילות ענפה ומגוונת. למעשה מה שקורה בשנים האחרונות אינו דומה לכך! הדרך איך לעשות זאת מאד ברורה ושיתוף פעולה עם מנהלת נמרצת יכול להוביל לעשייה איכותית, פעילות לכלל התושבים ובעלות יותר נמוכה. מספיקה הדוגמא שהיתה לנו בצורן כדי להבין מה מתנ"ס יכול לעשות! אנו מכינים בימים אלה תוכנית מערכתית לשינוי אופי ההתנהלות שהייתה קיימת עד היום וכן שינוי התפיסה לגבי הפעלת החוגים, עזרה למתקשים בתשלום ועוד שלל פעולות שיענו לצרכים של הציבור. אני כשותפה בסיעת אופק בראשותו של אבי קולמן לקחתי על עצמי את ההובלה של הנושא ותאמינו לי שלא צריך לנסוע רחוק כדי לראות ולהבין איך מתנהלים מתנסים כמו בתל מונד לדוגמא בשונה מהמתנ"ס שלנו. רק אם בודקים את פעילות הנוער בקיץ ומבינים שניתן לעשות פעילות רבה ומגוונת כמו לילות לבנים, סרטים, מרתונים של ספורט ועוד. שיתוף של ילדים נוספים בחוגים שעלותם נמוכה יותר כדי להגדיל את האוכלוסיה המקבלת מענה לצרכיה ואשר מזה שנים לא משתמשת במתנ"ס. האוכלוסיה בגיל ה50 פלוס שאין לה למשל קתדרה ללימוד, חוגי טיולים, הרצאות בנושאים שונים. גם כאן לא הכל צריך לעשות בסכומים גבוהים. יש אנשים רבים בקהילה בעלי מקצועות מרתקים, תחביבים מיוחדים שישמחו להגיע ולתת הרצאה ללא תמורה, המתנ"ס יגבה סכום מינימלי שישמש לפעילויות אחרות. הרעיונות הם רבים והדבר המרכזי שניתן לישמם!! אשמח לקבל את תמיכתם בבחירות כדי שנוכל ביחד לשנות ובגדול. נעמה שפטלוביץ מועמדת מס' 4 ברשימת אופק בראשות אבי קולמן

מתנ"ס

הי נעמה. את אינך יודעת מי אני אך אני יודעת מי את. אם תצליחי לחפור במתנ"ס ותגיעי לעת העתיקה כשם שהגעת בשער אפרים, שוהם ועוד.... לבטח תוכלי לעשות שינוי. אני סומכת עליך בנושא אם כי איני באוחה לצערי שתכנסי למועצה , 4 זה לא ריאלי.

naamas7

New member
תודה וגם עזרה

שלום לך, אכן את מכירה אותי היטב לפי הפרטים אבל אין זה משנה! אני אכן אמשיך לעבוד קשה במתנ"ס, אם יאפשרו לי זאת (תלוי מי יבחר).. אשמח שכל אחד שאכפת לו בישוב שלנו יגיע לעזור! ואולי בעזרתך ובעזרת תושבים נוספים נצליח גם עם סיעת אופק וקולמן! נעמה שפטלוביץ, מועמדת בסיעת אופק בראשות אבי קולמן

yonib1231

New member
פרוטוקולים של ישיבות הנהלת המתנ"ס

מכיוון שהועלו כאן תהיות לגבי התנהלותו של המתנ"ס ויצירת גרעונות לא הגיוניים מול עלויות גבוהות של חוגים, מן הראוי שיועלו לפורום גם פרוטוקולים מישיבות הנהלת המתנ"ס על מנת שאפשר יהיה לבחון את אופן קבלת ההחלטות. אשמח לראות את הפרוטוקולים - הרי כבר נאמר - אור השמש הוא החיטוי הטוב ביותר. ואם נוכל להדחוף למתנ"ס טוב יותר הרי שייטב לכולנו.

naamas7

New member
פרוטוקולים

היות ואנחנו נמצאים בשיתוק של פעילות ועשיה של ועדות המתנ"ס וחברי ההנהלה אני לא יכולה לעזור כרגע! אנו לא מתכנסים ולא עושים דבר כביכול בגלל הבחירות! מי שטען שמכניסים פוליטיקה למתנ"ס, כאשר הוציא את מנהלת המתנ"ס לחופש הוא ראש המועצה המכהן, אבל - אם תבדקו את הסיעה של גולברי תראו מהר מאד שיו"ר ההנהלה, דני אריס, וחברי הנהלה המשמשים בועדות מרכזיות צורפו לסיעת גל: אורן לוטרינגר, יוסי אוזדוק, עזרא אלקלעי. כך שברור לכל בר דעת מה המגמה! אם לא יכנסו למתנ"ס תושבים נטולי אינטרסים פוליטיים - המתנ"ס לא יצליח להתרומם. נעמה שפטלוביץ, חברת הנהלת המתנ"ס וחברה בועדת כספים. מועמדת מס' 4 בסיעת אופק בראשות אבי קולמן.

למעלה