ואפרופו ויפסאנה

avaloka

New member
ואפרופו ויפסאנה

אחרי שחודשים הייתי במנזרים בתאילנד ועשיתי ויפסאנה חזרתי לארץ והחלטתי לנסות את גואנקה והייתי בשוק מהחוסר אחריות שהולך שם ביום האחרון עברתי בין כל המשתתפים בקורס וביקשתי מהם שלא יחזרו לקצב החיים המודרני מהר מדי, כי הם עלולים לפגוע בעצמם. מנהלת הקורס לא נתנה לי אישור לבקש את זה מכולם באופן מסודר, למרות שעשיתי כלכך הרבה קורסים וראיתי מה קורה לי ולאחרים, בימים הראשונים אחרי סיום הקורס. בהמשך אותו יום אחת הנשים בקורס התחילה לדבר לעצמה. אחרכך גם לצעוק ולהרביץ לקירות, בשלל שפות. בקיצור, אחת הנשים השתגעה באמצע הקורס והם בכלל לא היו ערוכים או מוכנים לדבר כזה. וגם זה, לא פעם ראשונה שאני רואה. ובכל זאת הויפסנה היא אחת המתנות היפות ביותר שקיבלתי מהיקום אבל אולי, באמת, כמו שאומרים לדוגמא הטיבטים, לא להתחיל עם ויפסאנה לפני שעשית שיטות אחרות של מדיטציה. ויפסאנה זו השיטה הראשונה שאני ניסיתי, אבל לא בקורסים בשתיקה. כן, יש קורסי ויפסנה שלא נערכים בשתיקה.במנזרים בתאילנד לדוגמא. אז אם אחזור לענין השגעון, לעניות דעתי, מי שהשתגע, הגיע לו.. כלומר, למרות הסבל הרגעי, אני מאמינה שהשגעון בא לשחרר כמה דברים שהיו תקועים שם עמוק בפנים, ולא תמיד זה לרעה. אבל מנהלי הקורס צריכים להיות ערוכים למקרים כאלה, וצריך להזהיר מראש את הנרשמים...

drall

New member
אבאלוקה יקרה

אין בפי מילים להודות לך על הביקורת ההוגנת , הנחרצת והחריפה שמתחת בפורום על קורס הויפאסנה של גוואנקה. דעתה המוצהרת של הנהלת פורום זה הייתה כי מדובר בקורס המועבר בצורה בלתי מקצועית על ידי חובבים שאינם בקיאים כלל במבנה הנפש האנושית. לפיכך אנצל את ההזדמנות הזאת להודות לך על פעילותך המסורה למען שלום הציבור. בברכת חברים א.ד. דרול מנהל ומייסד.

yatsek

New member
נסיוני שלי

אני לא בדיוק יודע למה הכוונה ב"להיות ערוכים" לטפל במישהו שיוצא מדעתו. יצא לי לבקר במוסד מקצועי לטיפול בחולי נפש. אני לא בטוח שגם הם סגורים על תשובה לשאלה. בכל אופן אני יכול לספר לך מנסיוני, כי לפני הקורס במידה והצהרת על משהו שיכול להעיד על מצב נפשי רע - יחקרו את זה לעומק, כולל פגישה עם מנהל הקורס ובמקרה המתאים לא יתנו לך לגשת. במקרה אחר יתנו לך לגשת תחת עינו הפקוחה של מורה שהסכים לקחת אחריות על העניין. לי הייתה טענה בדיוק לנטיה הפוכה: לא להרשות למקרים גבוליים להשתתף בקורס. שהלא מי שיכול להיעזר בויפאסנה הכי הרבה הוא זה הסובל סבל גדול. לכן ניסיתי והצלחתי לשכנע שראוי לבחון כל מקרה לגופו ולנסות לעזור במקרה של ספק (לרבות עזרה של אנשי מקצוע). כמובן שמי שלא מצהיר את האמת בטפסי ההרשמה - זו בעיה (וקשה לי לחשוב איך מתמודדים איתה). אגב בטקסטים החדשים ממולץ לאנשים בטיפול תרופתי או שסובלים מדיכאון שלא להשתתף בקורס עד שייתייצבו - ונאמר במפורש שהקורס עשוי להזיק במקרים כאלו.

אינקה

New member
טוב לדעת

שבטקסטים החדשים טוענים שהקורס יכול לגרום נזק לסובלים מדיכאון. נחשפת כאן בעייה קשה: דיכאון הוא סימן פתולוגי ברור, אבל שורשיו נמצאים אצל רבים במידה זו או אחרת. האזהרה היא למעשה הודאה בכך שהקורס הוא דרסטי מידי ועלול לגרום לנזקים נפשיים. אין דרך להוכיח שלא היית בדיכאון שכן לא תמיד יש סימנים, ולפעמים אדם גם לא יודע על עצמו בברור, הוא רק מרגיש ריקנות, עייפות וכו´ שיכולים להיות קשורים לדברים אחרים. על פניו - יש כאן בעייה.

למעלה