ואני

ואני

אז כמו שכבר כתבתי בפורום בעבר אני לומד מחול אין לי מושג מאיפה להתחיל אבל אולי בעצם אתחיל בסוף. פעם היתי סוג של ילד קטן עם הפרעה חברתית. לא ממש היתי מסתדר עם אנשים. לדוגמא היתי מסוגל ללכת לחתונה עם המשפחה ולהביא איתי ספר ולקרוא. היתי נטול חברים עד גיל חמש עשרה. בנוסף לכך עברתי טראומות לא קטנות ובקיצור הגעתי למצב לא הכי משהו. היתי מריר ודכאוני. ואפילו נהנתי מהסבל, נהנתי מההתמרמרות. ואז זה נפסק. החלטתי שאני מתבגר, שאני מפסיק לבכות ומפסיק להתמרמר ובאמת עברתי לתל אביב ורכשתי חברים חדשים ומצאתי סוג של את המקום שלי. רק שהשותפים המדוכאים שלי גררו אותי שוב למקום של ההתמסכנות. ואז קראתי את הסוד והפסקתי להסתובב עם השותפים המדוכאים שלי... וחשבתי שהנה הזמן להתחיל בלימודי מחול שכל כך רציתי ניגשתי למכינה לבית ספר למחול בהתחלה מהמקום הווינרי שבו אני מוצלח ורקדן מדהים אבל לאט לאט גיליתי שקודם כל לא הצלחתי ליצור קשרים עם אנשים מהמכינה, כולם הפכו חברים של כולם ורק אני לבד, רק לי פתאום אין פרטנטרים. רק אני התחלתי לקנא בכולם ולסבול בהפסקות- (למרות שעם תירגול חזק של הסוד הם לפחות נעשו נחמדים כלפי). לאט לאט בלימודים גיליתי שאני פחות. הרבה פחות ממה שחשבתי. מבקשים לראות דרך המחול איך אני מתפשט, נוגע באמת הפנימית שלי, כואב, אמרו לי שאני אהי'ה עצמי. ואז פתאום הבנתי- מי זה אני?... שוב מעירים לי שאני בינתים עוד ילד ושאני לא מחובר לעצמי, לא נוגע בעצמי, לא מסוגל להשתנות, לא מבין הוראות, אטום. בגלל שיש לי סוג של הפרעה חברתית ולמידתית כל הזמן למרות מלא טיפולים אני מגלה שוב ושוב שאני לא מסודר, לא מאורגן, לא ממוקד. מהמקום הבטוח שהיתי בו פתאום נעשיתי מעורער כל כך. ואין לי מושג אם לנסות להתקבל ללימודים בשנה הבאה או ללכת לשתות מלא ספרים פסיכולוגים ולתרגל כל מיני פילאטיסים שיגרמו לי להתחבר לעצמי. מעבר לכך ההתנגדות שלי לתרופות... אני לאט לאט מתחיל להכנע למפלצת הדכאון שמתחילה להשיג אותי וכן אני בטיפול... אבל זה לא כ-זה עוזר בינתים

bridges

New member
ואתה

שלום לך. קראתי גם את שני דפי הבלוג שכתבת. והכי נתפסתי לרשימת 20 הדברים החיוביים בחייך. לפי דפי הבלוג ומה שאתה כותב כאן נשמע שבהחלט הצלחת בכוחות עצמך להשיג דברים שהם מעבר לציפיות שהיו לך בהתחלה, נכון? משהו פנימי בך איפשר לך לעשות את זה. מהו? בנוסף, אני חושב גם שבחרת בדרך שתאפשר לך להתקדם ובחרת לתרגל את הסוד וגם ללכת לטיפול. אני מזמין אותך להתמיד בתרגול ובטיפול, אתה עשית כברת דרך ארוכה וכשהולכים כל כך הרבה לפעמים צריך לנוח לרגע לפני ההמשך. יכול להיות שזה מה שקורא לך כרגע. בהצלחה, רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אחריות

חבר יקר, נשמע שלא קל לך. יש הרבה קשיים, מבפנים ובחוץ. אני רוצה להזמין אותך לנסות ולקחת יותר אחריות על המצב. אתה מוצף בתרופות וטיפולים. מה טוב לך בתוך כל זה? מה מתאים לך? האם הטיפולים האלו מועילים? האם יש מקום לבדוק את הקשיים האלו בתוך הטיפול? האם יש לבדוק את התרופות והמינונים? אולי יש תרופה אחרת שתעזור יותר? אני מזמינה אותך לא לוותר לדיכאון ולקושי. מה עוזר לך בדרך כלל? מה מחזק אותך? איך אפשר להפעיל את הדברים האלו יותר בחיים? איך עוד אפשר לעזור לך?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יש התייחסות לשאלה זו בשאלות הנפוצות של הפורום

ראה בפס הכחול למעלה.

הגר שקד

New member
ואז זה נפסק...

שלום לך, אתה מספר שהיית ילד ללא חברים, מריר ודכאוני, ובכל זאת - לדבריך - "ואז זה נפסק". ההחלטה שעשית להפסיק להיות קורבן ולקחת אחריות על חייך, היא לב העניין. האם תוכל לנסות ולתאר את התהליכים שקדמו להחלטה? מה הוביל אותך להפוך את קערת המסכנות על פיה? האם יש למחול ולרצון לרקוד קשר לאותה החלטה? אמנים אכן נדרשים להיפתח דרך אמנותם. אמנות הרי אינה רק טכניקה, אלא בעיקר אמירה אישית ופנימית. מדברך ניתן להבין שדווקא יש לך סיפור אישי ומיוחד, אך משהו חוסם אותו עמוק בפנים ומקשה עליך להשתנות, להבין הוראות ולהיות ממוקד. אתה מגדיר זאת "מפלצת", ובמפלצות באמת קשה מאוד להילחם - הן חזקות ומניפולטיביות. מה דעתך להתחיל במתן שם אחר לקושי? משהו שניתן להתבונן עליו בגובה העיניים ולהתמודד איתו? אשמח לשמוע עוד, הגר

למעלה