ואני תוהה..... קהילה טולקינאית??

ואני תוהה..... קהילה טולקינאית??

חיפשתי ברחבי האינטרנט... ומצאתי הרבה "קהילות טולקינאיות" ברחבי העולם.. קבוצות של מבוגרים הנפגשות לשוחח ברוח הספרים, משחקי תפקידים, מציגי תלבושות - בכל רחבי העולם.. האם ה"מנהג" הזה קיים גם בארץ?? האם יש להם אתר??

אבל כדאי שתדעי!

הם מאוד לא בעד העניין של התלבושות, הם אפילו מגנים את זה... לאגודה בארץ מאוד חשוב להראות שהם אנשים "רגילים" לחלוטין, ולא קשורים ל"משוגעים האלה" (כפי שכינו אותם בעיתונים ובחדשות כשדיווחו על ההקרנה הרצופה של שלושת הסרטים).

תראה...

אני גם מעריצה של הסאגה של מלחמת הכוכבים... שם.. לא רק שמעודדים את הנושא... זה יותר ממקובל.. ואף אחד לא חושב שהם "משוגעים".... טוב... אולי קצת... אני חושבת שזה מוסיף למעריצים.. כל אחד ו"השיגעון" שלו.

לא אמרתי שלא,

אבל הקהילה בארץ מקבלת את זה פחות בהבנה. גם ככה צוחקים עלינו בגלל שאנחנו קוראים ספרות פנטזיה, שעל ידי הקהל שלא קורא אותה, נתפסת כילדותית. אני מאוד בעד תחפושות, ומתחפש פעמיים בשבוע - פעם בשבוע לתלמיד קנדו, ופעם בשבוע לתלמיד שאולין. אבל אני לא מסתובב עם הבגדים של הא"ל ברחוב או בעבודה. זה לא מקובל, ומוריד מכבודם של המדים ומכבודי שלי לאומנות הלחימה שאני לומד. גם אני מאוד מעריץ את מלחמת הכוכבים. הבעיה היא שהדברים שמקובלים בחו"ל לא מקובלים בארץ. לא יעזור כלום. ואני לא יודע לגבייך, אבל אם אני אראה מישהו לבוש כמו אביר ג'דיי שלא בפורים או בהאלווין, אני ארים גבה.

יש לכך סיבות הגיוניות מאוד

א. מרבית חברי הקהילה הם אנשים בוגרים מעל גיל 20 ולא רואים טעם בלהתחפש (חוץ מזה תודו שזה דיי הזוי לראות מישהו בן- 30+ מחופש להוביט או נזגול) ב. הקהילה מעודדת מחקר טולקינאי ברמה, דבר המביא להרצאות מעולות. אגב אני עדיין מרים גבה כל פעם שאני רואה אנשים מחופשים (בעיקר בכנסים), לדעתי זה לא רציני ואפילו מגוחך.

Y. Welis

New member
קיימת קהילה כזו ב'אורט'

הפורום הזה אינו קשור אליה או מפנה ישירות לשם (מסיבות היסטוריות).

למעלה