ואני שואל אתכם...

גופמן

New member
ככה זה באמריקה

אז קודם כל רק ארבעה נהרגו. ולא, אנחנו לא שמענו על שום חתונה. וזה בכלל אשמתם. אם הם משתמשים בנשק בתוך אוכלוסיה אזרחית, אז אין פלא שרק ארבעה אזרחים, ולא שמענו על שום חתונה, נהרגים. אז כן, חיכיתי לשמוע כיצד זה מדווח בחדשות השעה 10 בפוקס. אז קיבלתם תקציר. יודעים דבר אחד או שניים האמריקאים. הסיפור האמיתי עם כן: נפתחה אש נ"מ נגד מסוקים אמריקאים, הם ביקשו סיוע וקיבלו מB52 שהטיל שבע פצצות במשקל 2000 טון (או משהו כזה), הטילים פגעו במטרתם, לא היתה שום חתונה ולא היו שום נפגעים אזרחיים למעט 4, וכאמור זה אשמתו של האויב. אבל הכי משמח מה שהולך בארץ. הם כה לא מרוצים מכך שלאמריקאים מותר ולנו אסור. פתגם לטיני אומר, אל חשש לא אצטט בלטינית כיון שאיני יודע: מה שמותר ליופיטר אסור לשור.

nights

New member
ככה זה במלחמה../images/Emo29.gif

אני ממש מצטער אם אני מביע כאן דיעה פציפיסטית מדי אבל ככה זה במלחמה. כשנלחמים - יורים. כשיורים הורגים. כשהורגים - לא תמיד מדייקים. במלחמות (כן, כן, בכל המלחמות) נהרגו חפים מפשע. עדיין נהרגים. לכן זה לא ממש חשוב מי התחיל ומי צודק. בכל מלחמה נפגעים חפים מפשע. גידי גוב שר פעם "...מי שלחץ על הדק, גם בליבו החטיא..."

Benkok

New member
או כמו..

שהייתי אומר לטירונים שלי: "מה שמותר לרס"פ, אסור לתרנגולת.." בן (השריף החדש של קיבוץ בנגקוק)

Mariguella

New member
טוב, אני חייבת התוודות היסטורית

כשהייתי בטירונות הייתי בחורה תמימה ומבוהלת (באופן כללי בגעתי למסקנה שאחת הסיבות שבארץ מגייסים לצבא בגיל כל כך צעיר, היא שאחר-כך לומדים להבחין בין צואת-שוורים לבין דברים חשובים, ולא היו מתייחסים לרס"פים בכזו חרדת קודש). בקיצור, שולחים אותנו לשמור על הבסיס האסטרטגי והסודי שבו עשינו טירונות (אסור לי לגלות יותר אבל הוא נמצא באזור חדרה וזה רלוונטי להמשך הסיפור) ואנחנו שומעות יריות. על הלילה הראשון. איזה פחד - לא יודעים מה לעשות - הרי קיימת סבירות גבוהה, עם כל התדרוכים הרציניים של הסמלת על ה"התרעות", שאכן מחבלים תוקפים את הבסיס. שותפתי לשמירה נכנסה להיסטריה קלה והעירה חצי בסיס (ואני לא ידעתי אם להתווכח איתה כשיש יריות - אז לא התווכחתי). טוב, אז כולכם יודעים שהייתה איפשהו חתונה של ערבים. תפסיקו לצחוק עלי.

Yaniv-DC

New member
זה דבר ידוע...

חוויות ממארג´-עיון... כל פעם שהיו חתונות שם במארג´ עיון, אנחנו נכנסנו לכוננות ספיגה, עד שהאו"ם היה משתף אותנו בכך שזו חתונה...

גופמן

New member
ציד חזירי בר

נו מילא לבנון. אבל מי שלא ראה חיילי מודיעין נלחמים נגד ציידי חזירי בר לא ראה מחזה גרוטסקי מימיו. מצחיק בטירוף. רצים בקומה זקופה להילחם באויב המתנפל עלינו לכלותינו, בזמן שהוא יכול לטבוח בנו להנאתו. מזל שאסור לאכול אנשים. ביום שישי בערב. מצחיק בטירוף. כנאמר, אויב עם כפית יהרוג את כולנו.

יריות שימחה. את מי זה משמח?

אצל הפלסטינאים יש באופן קבע הרוגים מיריות שימחה. פעם אחת זו היתה התיזמורת שנהרגה. עולם דפוק!

למעלה