ואם כבר טריוויה...

א.א.אפל

New member
ואם כבר טריוויה...

בעקבות ההודעה של מתן-עוד קצת טריוויה. כמה משפטים של שב"ק צוטטו ע"י אמנים אחרים-איזה? כמה משפטים של שב"ק מצוטטים מאמנים אחרים-איזה?

א.א.אפל

New member
באמת השאלות לא מובנות

הכוונה שלי היא ל-1. ציטוטים משירים של שב"ק שאמנים אחרים השתמשו בהם, ו-2. ציטוטים (יותר נכון שורות) של שב"ק שלקוחות מאמנים אחרים.

אוקיי

אני יודע ששבק לקחו את הפיזמון של מכופף הבננות וחידשו את תנו לי דרך, דיגידי כיף..... (לא יודע אם זה קשור). והחלוצים שרו: "מביא תק´ץ שוב עושים פה קוועץ´ כמו וואן אריק מקץ´ הם מחפשים את הקש" (מתוך "תרימו ת´יידים" שהם חידשו ב"חרוזים"). וגם: "אני פתחתי קופות חיסכון להציל ת´המון מאנשים שלא משתמשים במיקרופון נכון כי אין לי קשת ואין לי חיצים, אני הרובין הוד של רחבת הריקודים", "יש לי חור באוזון חייב למאפיה מיליון חצי מת"א ממני בהריון" (מתוך "עושים שמות על הבמות" שהם חידשו ב"חרוזים"). מקווה שהבנתי את השאלות... אם לא אני סתם אידיוט :)

double M

New member
עוד ציטוט של החלוצים....

"שום דבר לא יעצור את הזמן" בימים טובים.... ומוקי גם מצטט זמרים אחרים... "ממשיך להתנהג רגיל מרגיש כמו תאונה" זה משיר של משינה אם אני לא טועה.

TakTik

New member
בחרוזים יש בכלל הרבה שורות משירי

שבק רבל זאת לא היתה השאלה השאלה היתה משפתים שלקחו או נילקחו ע"י אמנים אחרים

double M

New member
כל הדיסק סובב סביב זה בערך...

"עיניים להם אבל הם לא ייראו...." "כל דור ודור חייב לראות....." "דם ואש ותמרות עשן...." "ואפילו כולנו חכמים...."

double M

New member
לא בטוח שזאת הכוונה....

סאבלימינל והצל מצטטים את מוקי, אבל זה במטרה לרדת עליו כנראה.... "יש כאלה מדברים על שלום, יש כאלה שחיים בחלום"

א.א.אפל

New member
אני אוסיף כמה משלי...

את הביטוי "ג´ונגל מבטון" אימצו סאבלימינל ו-TN. שני ציטוטים לקחו שב"ק מאהוד בנאי: "מאחור השארתי עיר מתכת, מלפני הדרך מתמשכת" (אהוד בנאי, "ממשיך לנסוע") "השארתי עיר מתכת מאחור הולך לאן..." (שב"ק ס´, נופל וקם) "כל הלילה על האש, על נפשינו אבקש" לקוח משיר של אהוד בנאי, לא זוכר איזה, וכמובן מופיע ב"מביא אותה הפוך" של שב"ק. "זה מכבר" של אושיק לוי מצוטט ב"זמן שנקום" של מוקי וקואמי. "בואו חזרה, ימים טובים" זהו שיר במקור של אריק איינשטין כידוע.

bboy tb

New member
ג´ונגל מבטון

זה לא המצאה של השב"ק ...יש את זה בכמה וכמה שירםי לא ישראלים

double M

New member
אתה בטוח ש"זה מכבר" זה של אושיק לוי

? נראה לי שזה של להקה אחרת ששכחתי כרגע איך קוראים לה....

לשם שינוי שבקניק מתלהם אומר

דברי טעם! ככה תתנו לזה לעבור בלי תגובה?

BiG D

New member
"ג´ונגל מבטון" הוא בכלל לא המצאה של

שבק או מוקי רק לדוגמא... אני בטוח שיש עוד יש הרכב דראם אנד בייס משובח שעובד משנת 92 שנקרא Jungle Asphalt שוב, זאת הדוגמא שאני מכיר, בהנחה שקיימות עוד

למעלה