ואם הוא...

ואם הוא...

בטוח כבר היה פה שירשור בנושא, ובכל זאת.

*לנשים*

הייתן יוצאות עם גבר שעובד בעבודה שהוא אוהב, שמרוויחים בה מעט, ואין ממש אופציות קידום?

אני אענה בהמשך...

נכון, הם חיים מהאויר

מנומשת27

New member
מה פתאום. החסידה מביאה אותם

והם ניזונים מאהבה.

אל תבלבלי את ראסטי המסכן עם עובדות.

Anna Vasserman

New member
ילדים זו משאבת הכסף הכי גדולה בעולם

ראית פעם כמה עולה חבילת טיטולים???
מזון לתינוקות?
בגדים לילדים קטנים?
ובהמשך תשלומים על גנים, קייטנות, בייביסיטרים ומטפלות, צהרון אחרי בית ספר, צעצועים, ספרים, שכר דירה כי צריך דירה עם עוד חדר או שניים כדי לשכן את הילדים...

אהבה הם צריכים - זה ללא ספק.

אבל בלי שום קשר לאהבה שאני נותנת לילד שלי, אני גם מוציאה כ-3000 ש"ח בחודש רק עליו. (צהרון + חוגים + ספרים + ביגוד והנעלה + צעצועים + אוכל )

נשמע שמעולם לא ידעת מחסור מהו

שזו ממש לא בושה, אבל הגיע הזמן לראות שרוב האנשים כן צריכים לעבוד בכדי שיהיה להם כסף, וכן צריכים לקחת שיקולים כלכליים בחשבון.

1Shir

New member
נראה לי שאת מסיקה מסקנות לא קשורות לגביי

אני הראשונה שלוקחת שיקולים כלכליים בחשבון
אני חושבת שזה חלק מלהיות בנאדם אחראי לעצמו

מה הקשר בין מה שכתבתי לבין לא לדעת מחסור?
ידעתי מחסורים רבים, ההבדל הוא שהנפשיים משמעותיים בעיני לא פחות מהכלכליים
מצב כלכלי / עבודה של בן זוג / שלי, אלה נדבכים חלקיים מאוד בחיים

לא יודעת איזו תדמית יש לך עליי אבל אני לא בטוחה שהיא נכונה

צר לי אם נפגעת

אבל מהתשובה שלך נראה שהרושם שלי היה נכון.

צריך לחיות בבועה עם קירות עבים מאוד בכדי להאמין שמצב כלכלי הוא נדבך חלקי מאוד בחיים.
כמובן, לכל אחד יש סף שונה שבו הוא ירגיש רווחה כלכלית (ויש כאלה שלעולם לא יסתפקו במה שיש להם). אבל לא מדובר על רווחה, אלא על השרדות. לא מדובר על מותרות, אלא על מחסור.

אין ספק שמחסורים נפשיים יכולים להיות קשים ביותר, אבל זה לא בא לסתירה לקשיים שיעורר מחסור כלכלי חמור.
העובדה שאנשים חוו קשיים כלכליים לא הופכת אותם לחסינים מקשיים נפשיים. להיפך.

1Shir

New member
אני אנסה להסביר יותר

אני אישית חיה בהישרדות כלכלית מתמדת ולא מכירה חיים אחרים וזה גם המצב הטבעי מבחינתי.
הישרדות מתמדת כלכלית ולא רק כלכלית, בעולם.
כמי שחיה בחברה המערבית ברור שאני חיה גם על מותרות ולא הישרדות גרידא, ואני חושבת שגם לחיות במותרות בעולם הזה לא דורש הרבה כסף. בטח לא לחיות רק בהישרדות. בשביל רק הישרדות בכלל לא צריך להרוויח אגורה בישראל. הבעיה היא שאנשים רגילים לסף מותרות הזוי מסוים משום מה. אני חיה בפחות מותרות מרוב האנשים וזה כי אני לא מתחברת לכל המותרות האלה.

חוץ מזה, אני חיה בבועה בלי קשר.. כפי שרואים מהודעותיי

אני בנאדם הזוי

אבל אפשר להתחבר אליי.

בשביל הישרדות לא צריך להרוויח אגורה?

באיזו ישראל בדיוק? לא בישראל שאני מכירה.

אני שותפה לדעתך שהרבה אנשים לא מבדילים בין מותרות להשרדות, אבל כנראה שאיכשהו לא יצא לך להבחין בקיומם של הרבה אנשים שהשרדות כלכלית היא מציאות ממשית עבורם.

אשרייך שאת חיה בבועה, אבל כדאי לזכור את זה לפני שאת מבטלת קשיים של אחרים שחיים בחוץ.

בלי קשר, אני יודעת שאפשר להתחבר אלייך

1Shir

New member
לפחות הסיומת עודדה אותי

מצטערת אם איפשהו ביטלתי, לא שמתי לב שעשיתי זאת, אני לא נוטה לבטל קשיים של אחרים.
לגבי "קיומם של אנשים", יש לך דוגמא למשל, כדי שאבין מהי כוונתך?

לגבי ישראל, תנסי ותראי... דיסקליימר: לא מדברת בתור אחת שניסתה, כך אני מאמינה לפי מה שרואה מסביבי, אולי אני מגזימה ונאיבית. אבל בואי נגיד שגם מי שמרוויח מינימום ולא עובד שעות בטירוף (יחסית למקובל), יכול לחיות סבבה, גם עם ללא שלל של מותרות.

1Shir

New member
אני חושבת על קצבאות ועל שלל ארגונים שמסייעים,

בדרכים שונות (לא כסף).

אבל אלא אם כן את מתכוונת לעשות את זה (כי אני ממש לא, להפך, מחפשת לעבוד יותר כי צריכה כסף, העו"ש שלי ריק), לא מעניין אותי לחשוב על זה לעומק

תציעי לדניאל את הפרוייקט הזה.. הוא אוהב להעמיק.

למעלה