ואם אני לא רוצה?

משפט מתוך המאמר...

משפט מתוך המאמר הנ"ל נקלט בעיני, מפני שזו לא הפעם הראשונה שאני שומע (או קורא) אותו: "אתם לא מבינים, שאנחנו הבנות רוצות את החתונה ולא את הנישואין..." וכנראה שיש בו משהו, במשפט הקצר הנ"ל...

שמית

New member
בהחלט חומר למחשבה .... הבעיה היא

שבנושאים אלו יש לעיתים פער בין הרגש הלב לבין הרציונל. הגיוני - למה שנגביל את עצמנו לאדם אחד ? למה שנשקר ונכחיש את רצוננו לקשרים נוספים ? אבל איך לחיות עם הידיעה שבן/בת-הזוג (ואולי צריך כאן מינוח אחר כי כבר לא מדובר רק על שני אנשים...) מעורב בעוד מערכות, איך לא להיפגע מזה ? והאם נוותר בכך גם על תחושת הבטחון והשלווה שבזוגיות "מסורתית" ? "אם נוציא את המונוגמיה מהמערכת בטח לא יהיו עוד גירושים" - נשמע דיי נכון. אפשר להתחיל כאן בדיון מהי זוגיות ומתי היא מפסיקה להיות זוגיות... במחשבה שניה, ברגע שיוצאים מן ההגדרות המקובלות ההגדרות הן כל-כך אישיות שיהיה קשה אולי לפתח על-כך דיון...

זוגיות ולא נשואין

היום הרעיון שלא צריך להתחתן בשביל להביא ילדים כבר מספיק פופולרי. לצידו הרעיון שחתונה לא מביאה את האושר ואת הזוגיות המיוחלת מביט אלינו בעיניים עצובות מהסטטיסטיקה ולא פעם גם מהעיניים של החברים שלנו שמוצאים את עצמם מצטרפים לסטטיסטיקה הזו. אז אולי באמת מספיק להשלות, אולי באמת הגיע הזמן שנגיד את זה באופן ברור. הזוגיות זה מה שחשוב ולא הכתובה. אהבה היא מה שחשוב ולא טבעת הנשואין. נשואין אמורים להעשיר ולהעצים את שני השותפים לקשר ולא להגביל ולרמוס את הביטוי העצמי שלהם. פחות משישה חודשים אחרי שהתחתנו זוגתי ואני הבנו שזנשואין זה לא הדבר החשוב. שמה שבאמת חשוב זה הזוגיות והאהבה ביננו. ברור לנו שהזוגיות שלנו חשובה יותר מהעובדה שאנחנו נשואים ולכן אם הנשואים יעמדו כמכשול לזוגיות ולאהבה לא היא ולא אני נרגיש רע אם נצטרך לוותר על הנשואין. נכון להיום אנחנו ממשיכים להיות נשואים כי זה מתאים לנו וכי זה עושה לנו טוב. לא בגלל שאנחנו חייבים. אנחנו בוחרים להיות נשואים ולהיות ביחד כל פעם מחדש. ואם יום אחד בעוד חמישים שנה נחליט אחרת זה לא אומר שנפסיק לאהוב זה את זו, או שנרשה לפרט טכני לעמוד כמכשול לזוגיות שלנו. סליחה על הנימה הפילוסופית אבל זוגיות אפשר לקיים ולפתח גם בלי להיות נשואים ואהבה אפשר לקיים גם כשכל אחד חי עם מישהו אחר. אני חושב שלא סתם שם הפורום הוא "זוגיות במשבר" ולא "נשואין במשבר" לי לפחות ברור מה בא אצלי קודם בסדר העדיפויות. עכבר (אני מתנצל, מה שכתבתי נשמע לי פלצני, אבל אני חושב שיש בו דברים חשובים)

למעלה