ואם אלהים קיים...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
פעם שאלתי איזה דתי על תרי"ג מצוות או משהו כזה.

בכל מקרה הוא אמר לי שיש מספר מסויים של מצוות בהלכה אבל שאף אחד לא מקיים את כולן.
&nbsp
אומר לכם משהו על האמונה של אותם דתיים אם הם לא מקיימים את כל המצוות, אפילו הדת מתירנית.
&nbsp
זה הכל בובמייסס, להשליט סדר בחברה, סדר של אותם אנשים שהגיעו לשלטון עוד מימיו של משה ועוד לפני כן.
&nbsp
&nbsp

נירובי1

New member
בוא ונראה מה יש שם באמת באותם תרי"ג מצוות:

&nbsp
• 395 הוראות פולחניות או מנהליות, והוראות של נהלים בבית המקדש, שאין יחס בינן לבין האדם.
• 53 הוראות טכניות של נוהל דין (מצוות בית דין), שדומות להן מצויות בכל נוהל של בית משפט, או בעיות שמעוררות סוגיות משפטיות מוסריות. מצוות בית הדין חלות על הרשות השופטת, ולא על כל אדם;
• 45 מצוות שהן בבחינת דעות קדומות, הוראות של התבדלות גזענית מאחרים וציוויים שיש בהם אפליה בין אדם מישראל לבין זה שאיננו מישראל, אפליית האישה ביחס לגבר, ונידוייה;
• 18 פקודות לא אנושיות, גזעניות ו/או מרושעות, שעל פי אורח החיים שלנו כיום הן לא הוגנות, לא מוסריות ו/או לא חוקיות בעליל;
• 102 הוראות בתחום המוסר, המוסר האנושי והיחס לאדם.
סך הכל 613 מצוות, שרק שישית מהן מהוות נקודות זכות מוסריות לדת היהודית. כל השאר מתחלקות בין ציוויים פולחניים, נוהלי בית דין שאינם עניין לאזרח מן השורה, הוראות גזעניות מתבדלות ומפלות, וציוויים מרושעים ובלתי חוקיים בעליל
אנשים דתיים מתגאים מאוד בזה שהם אומרים שהם מקיימים את כל תרי"ג המצוות. הם אפילו חושבים שזה עושה אותם ליהודים יותר טובים. המטיפים גם מנסים לשכנע את קורבנותיהם בחשיבותן כי רבה. והנה, מהרשימה והפילוח הנ"ל קל להיווכח, שכחמישית מתוך ה-613 גם יהודי חרדי איננו מקיים - כי הן לא נועדו לו (נוהלי בית דין ופולחנים הקשורים בבית המקדש), אבל זה איננו מונע אותו מלדרוש שאתה תקיים אותן, כמו שהמטיף מנסה לזבר (מלשון "זובור") לך את המוח. כמעט שני שלישים מהמצוות האחרות הן מעשי פולחן טהור, התנהגות על בסיס דעות קדומות חסרות בסיס עובדתי, אפליה מובהקת בין בני אדם, חוקי גזענות וציוויים בלתי הומאניים ואפילו אנטי-אנושיים, עד בלתי חוקיים בעליל של הרג והשמדה של אנשים ועמים
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מישהו עשה שיעורי בית...

אני לא זוכר אם זה תרי"ג מצוות או משהו אחר.
&nbsp
אני לא באמת מתעניין באף דת, למרות שאפשר לקרוא למתמטיקה ופיזיקה, הנדסה ולוגיקה סוג של דת.
&nbsp
יחי החוק הראשון של התרמודנימיקה...
&nbsp
בתור אנרכיסט לא בטוח שבא לי לקיים את החוק הראשון, פרפטאום מובילה יכול להיות דבר מעולה.
&nbsp
&nbsp

pozetiv

New member
בתור פילוסוף מתחיל- יש לי שאלה.

האם החברה יכולה להשליט סדר שאין בה ממילא ?

במילים אחרות האם החברה היא התקבצות של של אנשים מסוג מסויים
או ארגון בכוח של אנשים תחת מסגרת כלשהי .
אם תגיד שהאחרון נכון, זה יותר דומה למסגרת של בית סוהר,
וממילא אם תבחר בראשון טענתך ההלכה נועדה להשליט סדר לפי טעמם של אנשים שהגיעו לשלטון, משאירה אותך עם ויכוח עם המציאות .
ובמקרים כאלו בדרך כלל המציאות מנצחת .

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ברור שיש היררכיה במבנה החברה.

חסר לי המידע כיצד החלה ההיררכיה הזו?
&nbsp
לכאורה מי שחזק גובר על החלש ומחליט עליו וקובע באופן שרירותי כיצד להתנהג ואז נוצרת הדת עם כל המצוות.
&nbsp
זה לא מפתיע שמסגרות חוקיות במדינה שלנו מעוגנים עם הדת.
&nbsp
אבל כן כל סוג של מסגרת היא סוג של בית סוהר, להיות חופשי זה להיות זאב בודד, גם בטבע של החיות יש היררכיה.
&nbsp
להיות מחוץ להיררכיה זה להיות חופשי, למרות שיש יתרונות להיררכיה מבחינת הישרדות, אבל זה גם עושה אותך לתלותי ופחות עצמאי.
&nbsp
אולי סטיתי קצת, אבל כן בעבר הדת והמדינה היו היינו הך, היום רוצים להפריד ביניהם, אבל פשוט משנים ערכים של דת אחת באחרת. (אתאיזם זה דת לכל דבר).
&nbsp
אני לא חושב שבאמת אפשר להפריד, אלא אם כן ממוטטים את כל ההיררכיה מהיסוד.
&nbsp
בכל מקרה לא נראה לי שזה משנה אם יש היררכיה או חוסר סדר, בסופו של דבר החזק הוא שמחליט ואז כפועל יוצא יש היררכיה.
&nbsp
מה זה בעצם דת?
&nbsp

pozetiv

New member
מטבע האדם להתרחב

ולכן הוא חייב קונפליקט וחייב למצא גבולות .

מרגע שאדם נולד התאים בגוף שלו מתחילים לבנות גוף יותר ויותר גדול, ההכרה מפרשת את ההתרחשות הזאת כשאיפה להתפתח אבל לפני שיוכל להתפתח הוא חייב להתחיל ממקום כלשהו ולכן הוא מתחיל לבדוק מהם הגבולות שלו ואחרי שמצא אותם הוא פורץ אותם מתרחב מכיר בגבול חדש וחוזר חלילה, בודק גבולות פורץ אותם מתרחב ומגיע לגבול חדש .
דת מאפשרת לכולם להתפתח, כל עוד פריצת הגבולות וההתרחבות לא תבוא על חשבון האחר ותפגע בו, המדינה מענישה על פריצת גבולות ופגיעה באחר כי האדם כבר עבר את הקו האדום שנחוץ להתפתחות שלו .
מי שמוותר על הדת כמסגרת מחייבת, שופך את התינוק הנקי ביחד עם המים המלוכלכים, וההתפתחות שלו כאדם נעצרת, אין הכוונה כאן בהתפתחות השכלית בידע, אלא כחוויה של החיים כאדם, חוייה מלאה ולא מלאכותית.

למעלה