ואל טורנס - סקי פס מורחב או רגיל?

תום1139

New member
ואל טורנס - סקי פס מורחב או רגיל?

לגולשים מתקדמים ש"שורפים" הרבה מסלולים ביום, האם צריך את הסקי פס המורחב לכל שלושת העמקים לכל השבוע? או שלמשל אפשר להישאר יום יומיים רק עם הסקי פס של ואל טורנס ואז בארבעת הימים הנותרים להרחיב אותו?

matar

New member
בזמן האחרון ההרגשה שהפכנו לפורום חסכנות

ולא לפורום סקי וסנובורד

בלי לפגוע באף אחד ובטח בכותב הפוסט.

אתם מוצאים סכום של לפחות 1000 יורו לחופשה של 6 ימי גלישה ולאחר מכן מתלבטים האם לחסוך 30-40 יורו ולפגוע בהנאה שלכם, זה די טיפשי.

אם היית מתחיל פעם ראשונה, הייתי אומר אולי לא כדאי להרחיב כי לא תנצל את זה.

אבל מאחר שהגדרת את עצמך כגולש מתקדם (אני בספק שההגדרה הזאת נכונה עבורך, אחרת לא היית שואל שאלה כל כך מגוחחת) ברור שצריך להרחיב את הסקי פס כדי לנצל את כל מה שאזור הגלישה יכול להציע

o h a d d

New member
ניתן להגיד את זה על כל דבר שאתה קונה בסופר

למה לקנות ספגטי ב 8 ש"ח ולא ב 6 ש"ח- שני שקל זה משנה?
כן, זה משנה! בסופו של דבר תוכל לחסוך 25% מהקניה בסופר.
בהתאם, אם תחסוך 40 יורו בסקיפס, במלון, בטיסה, בשכירת הציוד, במסעדות, וכ"ו, תוכל להגיע להפרש של 25%, וזה לא מעט.

matar

New member
בוא נעשה תרגיל בחשבון

סקי פס לכל שלושת העמקים ל6 ימים עולה 277 יורו
סקי פס רק לואל טורן ל 6 ימים עולה 222 יורו

סקי פס ל 4 ימים לשלושת העמקים עולה - 217 יורו
+ סקי פס לואל טורן בלבד ל 2 ימים עולה - 92 יורו

כך שהתשובה ברורה

shac

New member
לא מסכים.

אולי יותר טיפשי לחשוב ש30-40 יורו הופכים לזניחים כי זה מושווה לך בראש ל-1000 יורו שעלתה לך החופשה.

או בדוגמא היותר מוצלחת באיזה ספר של דן אריאלי, לבקש הנחה של 10,000 שקל על בית שעולה מליון וחצי זה עדיין לחסוך 10,000 שקל, סכום נחמד לכל הדעות. פשוט בראש ההשוואתי שלנו זה כבר 'יאללה, מה זה משנה'. אם הבוס שם לך מעטפה של 10,000 שקל מענק נטו על השולחן בעבודה, אתה מבסוט.

כמובן שאפשר מראש להגדיר את החופשה כמקום שלא מתחשבנים בו על כלום, יש כאלו שזה עושה להם את השבוע ואני יכול להבין גם את זה.

לעניין עצמו - יש תשובה אפשרית ובמיוחד לואל טורנס, לי זה עבד בחופשה שעברה:
יומיים ראשונים גולשים בואל טורנס, אבל ביום השני/בבוקר היום השלישי לכל המאוחר, מרחיבים לשאר ארבעת הימים. ובהם אפשר להתחיל לשוטט בשאר האתר.

elotan

Member
יש הבדל גדול בין לבקש הנחה

לבין לקנות משהוא פחות טוב שהוא גם פחות זול
בשני המקרים יש חסכון כספי אבל רק בשני יש גם חסכון בהנאה
כך שהדוגמא שלך לא כל כך נכונה.

shac

New member
לא הבנתי אותך או שלא הבנת אותי

עזוב את הדוגמא אם היא לא מתאימה.

יש פה אפשרות לחסוך כסף (לא זוכר כמה, בערך 30 יורו נראה לי), ולעשות מה שהיית עושה כנראה בכל מקרה בחופשת סקי ראשונה בואל טורנס - גולש בואל טורנס. מי שיגיד שאין שם מספיק מסלולים ליומיים לגולש הישראלי הממוצע (קרי לא מדריך הסקי, לא זה שמגיל 4 גלש, לא זה שחי בקנדה 15 שנה) - שיהנה ושיפתח את הסקי פס עוד בנתב"ג.

אם אחזור לשם? אולי אקנה מראש את המורחב, כי ידגדג לי להגיע לקרושבל והסביבה כבר על ההתחלה להגיד שלום, ולא ארגיש 'מוגבל' ביום השני אחה"צ שאני חסום ברכבלים מסוימים, או שאסור לי להגיע למדרונות מסוימים כי לא יהיה לי איך לחזור. אבל אני לא מזלזל במישהו שמחפש לחסוך קצת גם בחופשה יקרה.

חלק מזה שסקי/סנובורד זה לא ספורט לעשירים בלבד.
וחלק מזה שבעיניי יותר נכון לחשוב על 30 יורו כ-30 יורו, ולא חלק מאלף.

elotan

Member
הדוגמאלא נכונה אבל הדיון הוא נכון וצודק

אני דרך אגב מסוגל גם שבוע שלם לגלוש רק בוא טורן - אני לא רואה פחיתות כבוד בלחזור על אותו מסלול פעמיים (או 20 פעם, לצורך העניין)
לא מבין אנשים שנשרכים שעות ברכבלים רק כדי לסמן וי על מסלול אחד שלא עשו אותו עד עכשיו, כאילו זה מה שמשנה.

shac

New member
בכל מקרה

אפשר להנות גם מואל טורנס, וגם משאר העמק העצום הזה, ולחסוך כמה שקלים את מי שזה מעניין.

אגב - אני מאלו שקשה להם לעשות בלוּפים (lupim..) את אותם מסלולים. חלק מהכיף בעיניי זה אשכרה 'לתייר' באתר. לראות עוד עיירה קטנה גם אם מרחוק, לחפש את המסלולים שיעשו לי את השבוע, להגיע לנקודות שונות וגבוהות באתר ולהרגיש שאני ממצה אותו. לא בשביל לסמן וי, אלא באמת בשביל להנות מכולו. וכן, המחיר של זה זה לפעמים לחזור ברכבלים... מה שכן, ובמיוחד בואל טורנס, כשאתה לומד קצת את המפה השעות והמסלולים, אתה לומד לעשות את זה טיפה יותר מהר ולא להיתקע בתורים. אפילו ההפך, להרוויח הרבה זמן באתרים הפחות פופולריים מזה של העיירה המרכזית..

natyh

New member
חוסכים על כל דבר חוץ מ ....

סקי פאס מורחב ברור שמורחב למה באת לגלוש או לחסוך ?

SPnage

New member
כנראה שלא הבנתם את השאלה שלו

הוא לא שואל האם כדאי לגלוש בכל המרחב, הוא כבר כתב שזה מה שהוא רוצה ומכך משתמע שגם מוכן לשלם על זה.
אבל מכיוון שהוא לא יגלוש כל יום מחוץ לואל טורנס, הוא שאל האם יש טעם לשלם על שבוע שלם לשלושת העמקים כשבעצם הוא ינצל את ההרחבה רק לחלק מהימים, או שניתן להרחיב רק לימים שהוא באמת צריך ולשלם פחות.

kubeb2112

New member
מניסיון של 6 עונות בואל טורנס

תמיד להרחיב.
ביום הראשון שהוא יותר חימום אכן גולשים רק בעמק של ואל טורנס כולל לה מינוויר.
מהיום השני, כל יום תפרתי את כל 3 העמקים מהבוקר עד אחה"צ.
בדרך כלל אורחת צהריים בעמק של קורשבל ואז חזרה לעמק שלנו.

כלכלית זה בטוח לא משתלם לפצל ועדיף לרכוש מראש לכל 3 העמקים.

z x 7 r

New member
כולם הבינו מצוין ונכתב למעלה - הפיצול עולה

יותר יקר. זה ההפך מחיסכון, אם כבר.

shac

New member
לי זה חסך שנה שעברה.

לא זוכר בדיוק כמה, אבל בהחלט בדקנו את זה. החלטנו לקחת סקי פס רגיל לשישה ימים, ואז הרחבנו ביום השני בערב/שלישי בבוקר מה שאפשר גלישה לכל המסביב. לא הרגשנו מוגבלים ביומיים האלו, התחממנו על העסק והיינו בואל טורנס שהוא לבדו אתר לא רע.

כנראה שבפעם השנייה ואילך שאגיע לואל טורנס ארחיב על ההתחלה את הסקי פס, אבל בשביל פעם ראשונה זה רעיון טוב.

z x 7 r

New member
היי, אם אתה גולש טוב, אז ברור שכדאי לקחת

את המורחב. תחסוך 20-50 יורו (לא זוכר את ההבדלים במחיר - תוכל לבדוק באינטרנט) ותפסיד את כל הכיף של גלישה למרחקים.

למשל אנחנו באחת הפעמים - גלשנו לקורשבל (לא קרוב בכלל), היה מזג אוויר טוב+ ראות מעולה - אתה פשוט טס.

אם אתה חושב לקחת את הסקי פס קצר (לא שבועי) אלא לפי ימים + מורחב, זה יעלה לך אפילו יותר מסקי פס שבועי, לדעתי.
וגם כל ההתעסקות של לקנות סקי פס, לפעמים תורים וכו' - במקום גלישה, למה בכלל?

ש.פ.ד

New member
ברור שמורחב

ואלטו עצמו הוא אתר די קטן. למעשה, הוא אפילו לא מומלץ מבחינתי לגולשים מתקדמים, כי הוא די תקוע ב"פינה" של שלושת העמקים וכדי באמת לתור את המרחב צריך לצאת לימי סקי מלאים בלי לחזור לצהריים לחדר. לטעמי, שהייה ב- Les Menuire או ב- meribel עדיפה מהבחינה הזו.

מצד שני, בינו לבין Les Menuire ישנם כמה מאזורי ה- Off Pist היפים בעולם, ואני יכול להעביר שבוע גלישה רק שם

marceloros

Member
מנהל
מה השאלה בכלל?

ברור שמורחב למה נסעת ל-3 העמקים ?
כן, אתה בשלושת העמקים, ורק גר בואל תורן, זו הגישה ולא ההיפך.
גם הבן שלי בשבוע הראשון שלו בחיים ובטח ביום האחרון איתי גלש איתי למריבל. הייתי גם לוקח אותו שלא יפספס את קורשבל, אבל בקלאב כמו בקלאב חוזרים לאכול, ובקורשבל צריך משכנתא לקנות לשנינו צהריים.

למעלה