ואלס עם מתילדה

פּלפּל

New member
ואלס עם מתילדה

רציתי לכתוב בחדשה וישנה, אבל נראה לי שזה יותר מתאים לפורום הזה: אורי קציר פרסם היום מאמר יפה על שיר העם האוסטרלי Waltzing Matilda. האוסטרלים מתייסים לשיר הזה כאל ההמנון השני שלהם. הוא זכה למאות ביצועים. יש בו תיעוד של אווירת סוף המאה התשע-עשרה באיזורי הספר האוסטרליים הנידחים - אלימות, שביתות עובדים, פגישות חשאיות באשמורת הלילה, חוואים קשוחים, התאבדות, אש, מוסיקה ונופי ספר פראיים. מעניין.

אוסטרליה

היא אחת המדינות הבודדות (יחד עם דרום אפריקה ואנגליה) הנקראות על שם מיקומן הגיאוגרפי היא המקום המועדף ביותר לחופשה בקרב גולשי הפורום יש בה את האחוז הגבוה בעולם של מקרי סרטן עור, במקום השני נמצאת ישראל פעם נתקלתי בהמשלה של סוגים של נשים ליבשות, האישה התוססת והאנרגטית היתה אמריקה, האישה הבשלה - אירופה הקלאסית, ואוסטרליה... כולם יודעים איפה היא אבל לא טורחים להגיע לשם. טוב, זה מערכון ישן אבל גם היום טיסה לאוסטרליה היא עדיין עסק בעייתי.

giba70

New member
רגע, אוסטריה Austria

שמה נכתב כמעט כמו אוסטרליה, כך שמדובר על austral, כלומר על הדרום, הלא כן?

Angleterre

ככל הידוע לי זה אולי לא נעים אבל אבל השם האנגלי נובע ממקור צרפתי מדיאבלי, כאשר Angleterre פירושו "קצה הארץ", מן הסתם הכוונה למקום ההוא שמעבר לתעלה, מחוץ ליבשת, שבו נגמר העולם ואין אחריו כלום.

מוּסקט

New member
אני מאוד אוהבת את השיר!!

ויש עוד פה ושם שירי עם שהפכו לסמי-המנונים כמו למשל Danny Boy האירי שאני אף פעם לא עייפה מלשמוע.

adi1979

New member
הוזכר במאמר, ובכל זאת

הדאבלינרס והפוגס (כל אחד בנפרד) בצעו שיר שנקרא and the band playes waltzing matilda, שיר אנטי מלחמתי, אחד מהטובים לדעתי, על אוסטרלי בימי מלחמת העולם הראשונה העליזים.

למעלה