ואלה שמות

ובקיבוץ

של בעלי, יש ילד ששמו "נטע". אמנם נטע זה אכן זכר, ואמנם אני מאלה שמאוד אוהבים לשמוע "יובל" לבת, למשל. גם שמות ילדיי נופלים לקטגוריה זו, אבל "נטע" לבן מוזר אפילו בעיניי.

or99

New member
גם אני מכיר נטע אחד. פעם...

כנראה השם היה נפוץ יותר. מחבר "דקדוקי סופרים" היה הרב רפאל נטע רבינוביץ, ויש עוד המון רבנים ששמם נתן נטע.

D o r o t h y

New member
פעם מזמן כשעשיתי טלמרקטינג

בתיאטרון בית לסין, מצאתי ברשימה שלי שם "נטע" ושמחתי שסוף סוף לא אצטרך לדבר עם איזו גברת פולניה שכבר יש לה מנוי לפילהרמונית (נו, תהרגו אותי). האיש שענה לי שכח מזמן איך זה להיות בן 70, והוא הצהיר על עצמו שהוא נטע. בזמנו חשבתי שאולי זה איזשהו קיצור או שם חיבה יידי. לא התעמקתי, אבל זה אומר שיש נטע כשם של גבר לפחות בן 75-80 (וזה היה לפני יותר מעשר שנים).

ס ק א ל י

New member
אז כדי לאזן, אני יודעת על אישה

(בת 80!) שקוראים לה גבע. לאחותה ה'קטנה', אגב, (בת 75 בערך) קוראים נגה. ההורים שלהם היו צריכים להיות ממש חדשנים בתקופתם. ואגב, הכרתי גם בחור שקראו לו אילת (כמו העיר).

freedom rider

New member
פעם היו לי שכנים...

... ששלוש בנותיהן נקראו גלית, מעיין ואגם. מזל שלא הייתה עוד אחת, כי בטח היו קוראים לה שלולית.

אלי ו.

New member
למתאגרף ג'ורג' פורמן יש חמישה בנים

לכולם הוא קרא ג'ורג' פורמן. ולשכנים שלי יש שלושה ילדים שמות שלושתם מתחילים ב"רו".

עִידן

New member
אני מכירה משפחה

שלילדים בה קוראים: מעיין (בת) פלג (בת) יובל (בת) אפיק (בן)

גנגי

New member
הי, הי, עצרי!

ואני מכירה משפחה שיש בה טל (בת), מעיין (בן), יובל (בת), פלג (בן) ואשד (בן). היות שהם בני משפחה שלי (מדרגה לא ברורה כלשהי) שאלתי אותם למה הם לא משנים את שם המשפחה ל"שפריץ" או לפחות ל"גייזר".

מי אמר חמש?

חמש לגברת עם הכלב. חמש פעם ראשונה חמש פעם שנייה שש? שמעתי שש? מישהו אמר שש? חמש פעם שנייה חמש פעם שלישית

ואני הכרתי ארבל, גלעד ורביד

שני הבנים והבת של יאיר אלוני (מי זוכר מי הוא?). גלעד למד איתי בכיתה וארבל עם אחותי.

freedom rider

New member
ועכשיו נזכרתי בעוד משפחה

דוקא משפחה ירושלמית. היו שם אריאל, שרון ומנחם (כולם בנים) וגם אורן ושלומית (לא ברור לי מה בדיוק קרה שהם קיבלו שמות כאלה).

אגב, ע"פ שרה ונאוה (אלה מהחילבה)

לאישתו של ראש הממשלה הבא יקראו רונית, כשם אחותן הנוספת.

משפחה זורמת

ולבן דוד של אמא שלי קוראים זרם. ~ טוב. כמה פעמים אפשר לחזור על אותו סיפור. די! הבנו! ~

למעלה