ואלה שמות....

ואלה שמות....

אף פעם לא הבנתי מדוע הצופה התמים בטלוויזיה צריך לדעת בסופו של השידור את שמות כל העוסקים במלאכת עשיית התוכנית, כולל זו שחילקה מים למנחה, על גבי מה שנקרא, רולר הקרדיטים. שהרי על האריזה המקסימה של היוגורט לא כתוב מי עירבל את החלב עם התותים. למה מקצועני הטלוויזיה ראויים לכבוד הזה והחלבן מקיבוץ משמר הגולן לא? אבל, נניח שזה מקובל במשך 50 שנות טלוויזיה בכל העולם. מבט חטוף ברולר קרדיטים חושף תופעה אחרת, גדולה והולכת, של נשים עם שני שמות משפחה. מתוך סקרנות כנה, אני רוצה לדעת למה, לכל הרוחות, כל הנשים העלק מודרניות האלה מתעקשות לשמור על שם משפחתן הקודם ולהוסיף לו את שם בעליהן, הרי אם זה בא להביע סלידה מהמנהג הקלוקל שאישה צריכה לשאת את שם בעלה, אז למה הן הוסיפו את שמו לשמן מלכתחילה. אוףףף אני והשאלות שלי...

ברדקי ../images/Emo4.gif ../images/Emo8.gif

השאלה היא אחרת על איזה צד קמת היום??? או לחילופין אם ישנת צהריים היום???
ג´רי

ק-ס-ו-מ-ה

New member
נחזור לשאלתך.......ברדקי

גם אני חושבת שזה מיותר. היום זה נעשה IN לשמור את שם הרווקות. מן קטע פמיניסטי שרוצה לומר.......אני לא שייכת לבעלי, יש לי שם משלי. קצת ילדותי הייתי אומרת. ואני לקחתי את שם בעלי לתפארת הדור הבא.

משהו בהן......

מתעורר ודורש .... "אני , האני שהיה לפני עדיין קיים בי".... וזה רגע לפני שהן הופכות למשהו אחר , בגלל הזיווג הפיזי עם אדם אחר , בכל שהן יודעות שהחיים בזרימתם עכשיו יהפכו אותן למישהי אחרת , שאולי לא כל כך תמצא חן בעינהן עצמן. ויש משפט אחד בתורה שמדי פעם עולה אצלי בראש : ויעזוב איש את אביו ואימו וידבק באישתו " ושימו לב שזה בלשון זכר ... שבת שלום לכולם

אצלי זה היה אחרת..........

התחתנתי בגיל 14 וחצי רק כדי להחליף את השם במשך שנות בית הספר היסודי קיבלתי תמלוגים מרופא השיניים בנתניה כל המורים שלימדו אותי היו פציינטים קבועים האמת שגם המורים בתיכון נזקקו לטיפולים אורטודנטיים אחרי שניסו (ללא הצלחה יתרה)לבטא את שמי אופססססססססס תפסתם אותי בשקר (לא התחתנתי בגיל 14 וחצי.....חחחחחח) אבל שבוע אחרי הבגרות האחרונה צעדתי בשמלה לבנה לעבר השם החדש, הקצר וה"מיוחס" שהמקנה לי יחס מיוחד בקלאב הוטל (למרות שאין שום קירבה בינינו לבין הבעלים...........חחחחחחחחחחחח) שב"ש לכולם

למעלה