ואי אני משתגעת!!!

ואי אני משתגעת!!!

תעזרו לי....יש שיר בעברית שיר עממי כה שהולך ככה "לבלבו אגס וגם תפוח ערפילים כיסו את הנהר" אז השאלה שלי היא מה השם של השיר הזה זה כבר מטריד אותי חודש וחצי אם לא יותר מקווה שתדעו את התשובה לבעיה שלי

friend9

New member
שם השיר

לפי הספר 1000 זמר ועוד זמר, שם השיר: קטיושה (לבלבו אגס וגם תפוח).

גרי רשף

New member
אין כופלין חיבה../images/Emo22.gif

לעיתים, קטיה מכוּנה ברוסית קטיושה דרך חיבה, ובהמשך השם התגלגל גם לאותן רקטות מושמצות שטרדו את מנוחת ישובי הצפון. אין לכפול חיבה ולהפוך את קטיושה לקטיושקה.

אני לא יודע האם מבחינת דיקדוק

השפה הרוסית ניתן לקרוא ליקטרינה קטיושקה (שזה, דרך אגב לא כפל אלא כבר שילוש חיבה, היות וקטיה היא גירסת חיבה ליקטרינה), אבל זה נשמע סביר.

שמעתי שברוסיה השיר לא פופולארי

כי הרוסים מקשרים אותו עם תקופת סטאלין. נדמה לי שמיה קגנסקיה אמרה את זה. האמנם?

nirdagan

New member
אפרופו 1982

יש גרסה עברית חדשה שחוברה בשנת 1982: לבלבו פגז וגם בזוקה אר פי ג´י כיסח את הכפר וקטיושה אז יצאה ברוח כדי לגמור את כל מה שנשאר זה היה פרק קצר במורשת "שלום הגליל."

nirdagan

New member
גם בארץ הוא לא פופולרי

כי הוא קשור לתקופת שלטון מפא"י

lexigali

New member
כשהייתי ברוסיה בשנת 92

לימדו אותי את השיר ברוסית. דווקא חבר´ה צעירים. וי-ח-די-לה נה ברג קטיושה נה ויסוקי, ברג נה קרוטוי!

גרי רשף

New member
זה מזכיר לי סיפור על רפול../images/Emo22.gif

שאלו את רפול- אילו שירים את הכי אוהב? ענה- "שירים עבריים". ומבין העבריים- חזרו והקשו- אילו אתה הכי אוהב? "את הרוסיים" ענה הרא"ל במיל´.
גם אנחנו הרוסים מהבדיחה..

הגרה1

New member
זה מזכיר לי משפט של אלון מזרחי

שאלו את אלון מזרחי איזה ספורט חביב עליו, פרט לכדורגל - תשובתו היתה: "כודרגל אנגלי".

shellyland

New member
אלון מזרחי בכלל

מלא יציאות אינטיליגנטיות, וחלקן הגדול מופיעות בספרון המשעשע "הוצאו מהקשרם" 1+2 שמכיל ציטוטים נבחרים מהספורט הישראלי, החל ב"ככה לא בונים חומה" ועד לפנינים של מזרחי.

הגרה1

New member
אלון מזרחי - מלך השערים

נוסח כרטיס הביקור שלו. וזה גם כן לקוח מאותו ספר. אכן ספר חובה בכל בית בישראל.

למעלה