ואותך..........

שקדי

New member
ואותך............/images/Emo132.gif../images/Emo68.gif

ואותך אני בוחר אותך אני חולם אתך אני יודע שרק אתך אני חופשי לבד אני מרגיש כאילו את היית אתנואבל כשאני שותק לי עם עצמי אז את אתי אבל אינך ואני שותק אתך ולעצמי אני אומר אתך אני יודע שרק אתך אני עצמי ואת כל המלים שלנו את היית שומעת גם בלי שאני אומר לך את עצמי אני נולד אני רואה את רואה מקום אחר אותו אני חולם אתך אני יודע אבוא לשם ועם עצמי לבד אני מרגיש כאחו את היית אתנו אבל כשאני שותק לי עם עצמי אז את אתי אבל אינך מילים שלמה גרוניך לחן מתי כספי מתי....שהפתיע בזמנו את המדינה בגאוניותו ורעננותו יחד עם גרוניך באחד השירים מהמופע המיתולוגי מאחורי הצלילים שאחדים משיריו עוד בטח ירשמו כאן במהלך הבקרים הבאים ואין ספק ששיר אהבה מופלא זה ילוה את יומנו ויכשפו בקר נהדר לכווווולנו...............

כשהמיתולוגי הופך אקטואלי

זו לא תהיה טעות לומר, שהמופע המיתולוגי הזה - "מאחורי הצלילים" - הוא כבר הדבר הכי אקטואלי: כבר פעם רביעית(!) שהשניים חוברים יחד ומעלים שוב ושוב את התוכנית המשותפת הזו שלהם - באותו שם עצמו - כשכמובן נוספים לה מפעם לפעם חומרים חדשים. הביגמיסט הרי ידוע כחובב צירופים שונים, ודיסק הדואטים האחרון שלו - הגם שנעשה בעיקר מטעמי פרנסה ותחת אילוצי איומי ההוצאה לפועל - מעיד על כך. אבל בניגוד לכל שאר הצירופים של כספי - אז דווקא זה עם גרוניך הוא מיוחד במינו, משום שהוא מהווה חיבור אקטיבי ממש של שני יוצרים וקומפוזיטורים גדולים, ולא רק סתם חיבור פאסיבי-לרגע של אמן-יוצר גדול עם איזה זמר-מבצע מן השורה, ולא רק סתם עיבוד לזמרים שהם גם מלחינים בזכות עצמם, כמו שעשה לבועז שרעבי או לאריאל זילבר - שני קאנונים בזכות עצמם. אחת מגדולות היצירות שלהם - אם לא בין כל היצירות בכלל - היא כמובן "ציור". מה שהאנשים מכירים כ"ים כחול". והשיר הזה שהבאת הבוקר - ו א ו ת ך - - - - - - - אם אתה באמת רוצה לראות כמה הוא גדול השיר - נסה לקרוא רק את השורה הראשונה שלו - ומייד אחריה רק את השורה האחרונה. הנה קיבלת את כל עוצמת הסיפור: "ואותך אני בוחר - - - - אז אַת איתי - אבל אינך...". דרך נוספת: קרא רק את אותם פעלים ש"עוברים" על האיש השר לאהובתו שאינה: בוחר חולם יודע מרגיש שותק שותק אומר אומר נולד רואה רואה חולם יודע אבוא מרגיש שותק והיא? - מה נאמר עליה? אוי, אוי: "אַת רק היית שומעת..." אפילו לא מקשיבה: רק שומעת. ההבדל הקטן שעושה את הבכי הגדול.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif והלך החבל בעקבות הדלי,,,,

אני מניחה שלכל שיר - הפואנטה שלו, בתנאי שיודעים ל"התבונן" בו כמו אלומיניום מיודענו, בה במידה שלכל בחירה לצטט שיר מסויים - הכוונות שלה. לא סתם הופיע כאן לפני כשבועיים המשפט : "והלך החבל בעקבות הדלי",,,,

שקדי

New member
אם כך עיוני.......

בואי תרמזי לנו על מה ןלמה באה הדבקתך שהקדימה את הדבקתי.........

עיניים

New member
הא לך, שקדי

רמז דק - כמו פיל: הפנה שאלתך לזה שמציץ פה לרגע גם אם לא מלהג על מה ולמה באה הדבקתי שהקדימה את הדבקתך,,,
רק שלא נידבק אחד מהשני או חלילה אחד לשני,,, הא?

שקדי

New member
אני מודה עיוני.....

שהצלחת לבלבל אותי כהוגן וזה כמה דקות לפני שאני יוצא לריסוס לילה בשקדים אני רושם לי את כתב החידה ואהרהר בו יומם.....ובעיקר בלילה....

טרה10

New member
אז אולי נצא ונפגין כדי שיפרידו את

המדינה הזו מהתחת של הרב הגאון שליט"א..

למעלה