ואולי חידה

גרי רשף

New member
ואולי חידה

את השיר ואולי (רחל\יהודה שרת) יש לשער שכולם מכירים.
יש שני שירים שמצטטים את השיר הזה:
  1. שיר שבתחילתו יש ציטוט מוזיקלי מהשיר (ללא המילים).
  2. שיר שבסופו יש ציטוט ממילות השיר (ללא המנגינה)
מי יודע?
תשובות בגוף ההודעה ולא בכותרת!

shkedy

New member
חצי תשובה

בשיר כנרת בבית האחרון נאמר (ציטוט חופשי מהזיכרון)
כי .... למדנו זה היום
כי אינך רק אגדה או סתם חלום

גרי רשף

New member
התשובה היא כמובן..

..לא, אבל רק רגע: דווקא נחמד מאוד: השיר כנרת אחרת גדוש בציטוטים ומובאות, שלא לדבר על כך שמילותיו נכתבו על ידי יעקב שרת (הבן של..), אחיינו של יהודה שרת (האח של..):
הציטוט שציינת מתייחס כנראה גם לשיר "ואולי" וגם לשיר "אגדה" (ובנוסף- "על שפתך אז נער חמד פעם גר, ותורה למד מפי נביא נסתר "),
"צעירה יפה היתה לך בגליל, שידעה לשיר רק בחדווה וגיל" - ברור מהיכן זה,
"הם שרים ופורטים על מיתרים" - יש לי כנרת מיתרים אלפיים?
אולי יש עוד ופספסתי..
&nbsp
אז כל הכבוד על זה,
אבל עדיין צריך למצוא את שני השירים אליהם התכוונתי..

&nbsp
&nbsp

גרי רשף

New member

אכן כן - כל הכבוד,
ועכשיו נותר למצוא את השיר עם הציטוט המוזיקלי בתחילתו.

ואולי? (מוזיקלית, כמה אפשרויות)

אנאבלי: "לעובדו בזיעת אפי" => "קראתי לה אנבלי"
אנקש: "לא היו הדברים" =< "זאת היתה אנקש"
שיר השיכור: "של כנרת שלי, הוי בינרת שלי" => "מי פילל מי פילל"
בטח יש עוד.
אחלה חידה!

גרי רשף

New member
לא היו הדברים מעולם

שמע - לא התכוונתי ללכת כל כך רחוק.. אני מבין שמצאת כמה משפטים מוזיקליים מהשיר שמופיעים לחלוטין במקרה בשירים אחרים, ועם השמיעה המוזיקלית הלא מדוייקת שלי לא הייתי מנסה את כוחי..
&nbsp
אז מה אומר? יפה מאוד, גם אם לא לכך התכוונתי.

תקשיב! זה לא חוקי מה שהחידה שלך עושה לי

מאז פרסמת אותה אני מריצה בראש את התחלת אמצע וסוף השיר, בתקווה שמשהו יקרה ו"המשפט המוסיקאלי הבא יוביל לשיר.. (לא עובד) זה הפריע לי אפילו בזמן פיזום השירים מהחידון של היילי מיילס (שתבורך) , נדמה לי שאני חולמת ואולי גם בלילה..מה שמעצבן ומביך בכל זה , שכשתגלה (עוד לא בבקשה) את התשובה אהיה זו שאטפח על המצח , כי זה כל כך ברור..
ואחד אתגר הבאת כאן. נמשיך עם .... ואולי.. לא היו הדברים מעולם..
תודה

אז אני עכשיו בצד של הפותרים

הייתי צריכה את דני שיסביר לי מה החידה, כי לא כל כך הבנתי... ואז אמרתי לו שבאשר למילים זה "הוי כינרת שלי" של המורה לזמרה... אבל אז הוא אמר שכבר הדודה פתרה וקיבלה ממך וי. אז תדע שגמני ידעתי את זה רק שהיא הישיגה.
לגבי החלק השני - גם אני עדיין בשלב הזמזום...

גרי רשף

New member
רמז

אין למערכת ברירה אלא לפרסם רמז..
סקסופון (או כלי דומה): "של כנרת שלי, הוי כנרת שלי, ההיית או חלמתי חלום.." (הוא רק מנגן את הקטע הזה),
..(כאן מתחיל השיר אותו יש למצוא)

גרי רשף

New member
והפתרון..

אמנם החצי השני לא נפתר, אבל בכל זאת היה שיתוף פעולה, וגם כמה תרומות לא צפויות שלא חשבתי עליהן; אז נסתפק בזה.
&nbsp
בנוסף לשיר "המורה לזמרה" המסתיים באנחה "הוי, הוי כנרת שלי",
הלחן של השיר מצוטט בפתיחה של טוויסט מולדת (דרורה חבקין, פיקוד מרכז): https://www.youtube.com/watch?v=teB8-ZtGjnw
&nbsp
לפני שעוברים ליוטיוב: נסו לזמזם לעצמכם "של כנרת שלי, הו כנרת שלי, ההיית או חלמתי חלום?" ומיד להמשיך עם "הסתכלו על הנוף, המראה כה יפה.."; ומכה סימלית במצח ("איך? איך לא חשבנו על זה?..").

אמרתי לך שזה מה שיקרה?

והרי רק לפני חידותים פיזמתי לי בהנאה את טויסט מולדת כפיתרון לחידה מספר שמונה ההיא...

אוף...

אבל מה?
נהינתי מכל רגע במציאת הפתרון. כל כך הרבה שירים עברו לי בראש, כל כך הרבה קומבנציות..

תודה גרי. כמו תמיד.

חידה על חידה

יש גם שאלה שלישית על השיר ואולי: באיזה שיר מופיע ציטוט מ"ואולי" באמצע השיר, לא בתחילתו ולא בסופו

אולי, תשובה ושאלה רביעית...

שיר הכזבים של נעמי שמר?

ושאלה נוספת. באיזה שיר נטען ההיפך? (מהשיר המקורי כמובן)

למעלה