ואולי זה הזמן?

simona33

New member
ואולי זה הזמן?

בוקר טוב לכולם, שמחה לחזור אחרי תקופה ארוכה. חג החנוכה על כל המשתמע מכך,אור ושמחה הופעות, בילויים, מתנות, חגיגות... לא תמיד אנו ההורים יכולים לספק את כל הכיפים שהחג המדהים הזה מספק לילדים. ואולי זה הזמן ללמד את ילדינו איך חוסכים יחדיו לקראת הופעה, הצגה לפעם הבאה? אולי זה הזמן ללמד לתכנן מראש סדר עדיפויות של בילוי או מתנה? חומר למחשבה. יום מצויין, סימונה פלג.

חייבת לספר לך.

בני בן 4.5 בקש שנקנה לו משחק של פליימוביל מאד יקר לטעמי. אמרתי לו שזה יקר ואנחנו צריכים לחסוך כסף. כמובן שהסברתי מה ז לחסוך ואיך עושים את זה. הוא הלך לחדרו חזר אחרי כה דקות ואמר לי... "יש לי רעיון. אני אקח את כלי הנגינה שלי למטה ואנגן אז אנשים יתנו לי כסף ונוכל לקנות את המשחק..." אני שמחתי, הילד יודע שבשביל כסף צריך לעבוד ולא מקבלים דבר בלי להתאמץ. אנשים סביבי היו די מזוזעים מעצם הרעיון שלו והרעיון שלי שהוא צריך לחסוך. והוא?? שבוע אחרי זה לקח את כלי הנגנה לסבא וסבתא ניגן להם וקיבלת 10 שקלים, הוא היה מאושר, ומייד שם בקופה שלו. מידי פעם הוא פותח את הקופה שלו וביחד אנחנו סופרים כמה כסף יש לו כבר... ככה הוא גם לומד על הדרך קצת לספור וחשבון. ובחנוכה נפתח את הקופה ניקח את הכסף ונקנה את מה שיבקש, אני עדיין מתלבטת עם להוסיף לסכום שיש לו כדי להגיע למחיר מה שהוא מבקש, או שאולי לקנות בכמה כסף שיש. מה דעתך?? וכן, אני מאד מאמינה שצריך ללמד ולחנך לחיסכון ולהבנת ערכו, של הכסף גם כשהילד הוא רק בן 4.5. יום נהדר!

simona33

New member
חייבת לספר לך

ערב טוב אמא של uri, תודה על השיתוף. מסיפורך רק אפשר ללמוד שלילדינו יש היכולת להבין ולהכיל למידה כה חשובה של תכנון כלכלה, שהרי בסופו של דבר זה הלימוד מתרגיל כזה. לגבי שאלתך: הייתי מציגה ליד את האפשרות של הלוואה ומה שמשתמע מכך. או ללכת על הסכום שיש ולהתאים המתנה לסכום. הקשיבי לתחושת הבטן שלך. את מכירה טוב את ילדך ואת יכולה להציע לו את שתי האפשרויות ולשמוע ממנו מה הוא חושב. המשך ערב טוב. סימונה פלג

למעלה