הpov הנוספת

הpov הנוספת

יש לי חשד חדש-שזה יהייה אחד הבולטונים: אני אנמק- במהלך הספרים האחרונים אנחנו עדים להרבה זריקות על יחסי בולטון סטארק ומה קרה שנים לפני אבל מצד שני רוז הוא נושא דגל נאמן למדי: עובדה הוא נלחם לצד אדארד במלחמת החמס ולא בגד בו -ורוב סמך עליו מספיק כדי לתת לו חצי מהצבא (והחצי הגדול יותר) אני מניח שכל הבטחה של טיוויון לא הייתה מספיקה למרד כזה-אז למה? זו תשובה שמרטין חייב לנו ואני חושב שדמות בולטון תספק הרבה תשובות וגם תראה לנו למעשה את כל ארצות הנהר והצפון בצורה מעמיקה יותר מג'ון או סטאניס. מה אתם אומרים?

לגוטל

New member
זה התחיל באובדן הצפון

את אדארד אין לי ספק שבולטון העריך, אף אחד לא העז להתעסק בצפון איתו, ידעו היטב איך הוא מטפל בבגידה או בפגיעה בכבודו. אחרי שהוא ראה איך רוב איבד את הצפון הוא התחיל לאבד אמון בו, אבל מן הסתם לא הייתה סיבה מספיק טובה למרוד, דבר שיוביל למותו. אבל עם הזמן התפתחו תנאים מפתים לבגידה: הצבאות של סטארק נחלשו, של לניסטר התחזקו בגלל טיירל, סטאניס נעלם מהמפה, כל המשפחה שלו רוב חוץ מסאנסה כבר לא היו בין החיים, והאירוע שהכי עצבן אותו היה הבגידה של רוב בבית פריי, וניתן לראות את זה היטב במילים שלו עם ג'יים, שהוא מתאר אותו כילד, וגם אומר שמכנים אותו המלך שאיבד את הצפון. עם כל התנאים האלו קיימים, הוא ראה הזדמנות דיי נדירה, להיות הבולטון שניצח את בית סטארק, דבר שיש לו חשיבות אדירה, לאחר מאות שנים של מלחמות, להיות הראשון מהבולטון ששולט בצפון, לא סתם הזכירו את המלחמות שהיו בין שני הבתים בעבר. מנקודת המבט שלו זה היה הזדמנות פז למרוד, ומן הסתם לבולטון לא יהיה רגשות אשמה בכזה דבר, והוא עשה את זה בדרך היעילה ביותר- גם הוציא את עצמו מהמלחמה עם חנינה מהצד החזק יותר, וגם הפך למחזיק של הצפון, והמחיר היה לדחוף חרב דרך ליבו של רוב, מחיר קל ככל הנראה. אנחנו מאמינים בבית סטארק שיעשה קאמבק בגלל בגלל שעדיין אריה, בראן וריקון בחיים, אבל צריך להבין שבולטון לא יודע את את זה...

myochay

New member
מאזן הכחות

לפני המלחמה מאזן הכוחות לא איפשר אפילו ציוץ מפיו של בולטון. אם הוא היה אומר אפילן משהוא קטן נגד הסטארקים, כול דגלי הצפון היו של הסטארקים והמלך היה חברו הטוב ביותר של אדרד. בולטון אפילו לא רצה לדמין את הכוחות שיבאו מולו. אבל בסופו של דבר כןל עוד בית סטארק נחלש בית בולטון מתחזק וכשהו נמצא בברית אם לאניסטר אבל יותר חשובאם פריי שהם קרובים לצפון(יחסית) ובית חזק שהול ומתחזק הוא הבין שזה הרגע שלא להרים את נס המרד.

כריכרכה

New member
לא היה שום מרד

אנשי הצפון הם אנשים נאמנים לבית סטארק ורובם מסוכסכים עם בולטון, הם מעולם לא היו מצטרפים למרד של בולטון נגד סטארק. לכן לא היה כאן שום מרד, היה כאן פשוט טבח בכל אנשי הצפון למעט הבולטונים ואי אלו קארסטארקים מוטרפים.

אבל יש סיבה שאחד מהPOV מיסתורי...

ולכן אני חושב שזו דמות שמאוד נופתע אם נראה אותה.. למשל.. אולי הדמות הוא כלב השמירה..? טוב..אולי לא.. אבל הבנתם לאן אני חותר..

כלב השמירה זה לא מפתיע...

אם אנחנו צריכים להיות מופתעים, זו צריכה להיות דמות שעד כה היתה שולית לחלוטין ובקושי ראינו אותה. יש לי רעיון אולי מי זו יכולה להיות... מיה שחם/אבן. היא הופיעה לשתי שניות ב"משחקי הכס" כשהיא עוזרת לקייטלין לעלות לקן הנשרים, ומה שאנחנו יודעים עליה זה שהיא ממזרה בשירותו של נסטור רויס, ומאוהבת במיצ'ל רדפורט. מאוחר יותר אנו מגלים שהיא לא סתם ממזרה, אלא בתו הבכורה הטבעית של רוברט שנולדה בזמן חניכותו אצל ג'ון ארין. וזהו. לאחר מכן לא שומעים ממנה דבר. מהסיבה הזאת זה יהיה מפתיע לראות אותה כPOV. מה היא יכולה לתרום לנו? קודם כל, מבט נוסף על הבקעה מעבר לזה של סאנסה, מה שיאפשר לנו נקודת תצפית רחבה יותר על איזור שעד כה נותר די שולי במאורעות השוטפים, אבל זה ישתנה מן הסתם. היא גם משרתת את נסטור רויס, ואנחנו רואים שהוא מדבר עם אצבעון בפרק של סאנסה, אז נדע מה קורה מנקודת המבט שלו. ולא פחות חשוב- היא בתו הביולוגית הבכורה של המלך רוברט, והוכחה חיה לכך שמירסלה וטומן אינם מבית באראתיאון. לכאורה הסיפור הושתק, אבל אני בטוח שעוד לא נאמרה המילה האחרונה בעניין, ויתכן שלמיה יהיה בזה חלק. מה דעתכם?

מעניין...

מיה היא אפשרות בדיוק מו אחד הבולטונים או בריאן-אי אפשר לפסול אותה אבל אני לא רואה למה להעדיף אותה על אלטרנתיבות אחרות

כריכרכה

New member
מרטין אמר שאין סיבה למיסתורין סביב

הדמות וזה בעצם סתם תרגיל שיווקי חסר ערך סיפורי.

למעלה