הNBA אמור להגיע לאירופה

הNBA אמור להגיע לאירופה

RealGM מפרסמים שדייויד סטרן עומר להצהיר על הקמה של בית אירופי לNBA. לפי השמועות תהיה קבוצה אחת בלונדון. ואני שואל, מילא בית אירופי, אבל לונדון?????? עם כל הכבוד, לאנגלים אין שום מסורת של כדורסל, או רצון למסורת כזאת, ואין סיכוי שהוא יתחרה בכדורגל שם. אם כבר מקימים קבוצות אירופאיות, צריך לבדוק איפה יש מסורת, איפה יש אוהדים, ולא רק לחפש ערים מרכזיות. אם כבר הייתי בוחר באתונה, מדריד, איפשהו ביוגוסלביה, ת"א (כן תל אביב. מבולבלים?), ואני מתלבט בין מוסקבה לרומא. ברור לי שיש קשיים לוגיסטיים, אבל לפחות שיבחרו מקומות שיש בהם מסורת. בעיני הקושי הגדול ביותר יהיה ליצור הזדהות עם הקבוצות. כמו שאמר כאן מישהו לפני כמה ימים, כשקרא לטורנטו הקנדים. יש שם קנדים בכלל? יהיה מאוד קשה ליצור קבוצות מחוץ לארה"ב. אם מקימים קבוצה במדריד, חייבים לדאוג שיהיו בה ספרדים, וכו'. בלי הזדהות אתנית, העסק לא יעבוד באירופה. מה גם שהשחקנים יתלשו מארצם ומולדתם, בלי סיבה נראית לעין. מישהו רואה את גארנט מסכים לעבור לספרד? מישהו רואה את שאקיל בא לגור ביוגוסלביה? לדעתי זה מיותר. זה לא עבד עבור הפוטבול (הליגה העולמית שנכשלה בגדול), וזה לא יעבוד עבור הכדורסל.

chaiel

New member
נגד!!!

עם כל הכבוד NBA זה ארה"ב. לדעתי כמו שכתבתי כבר בעבר כל הקטע של הNBA זאת התרבות האמריקאית שבו, פחות קטע הכדורסל (שזאת הסיבה שיש כאלה כמוני שחולים על הNBAS ויש כאלה שפשוט מתאבים אותו ואומרים שזה לא כדורסל) למי שרוצה שדוגמא, שאקיל אוניל והאולסטאר. כולם יתגעגעו לא ליכולת שלו אלא ל"צחוקים" שלו על הפרקט, דברים כאלה אין באירופה. (למי שלאט ראה, הברייקדאנס שלו והאחד על אחד המסורתי שלו במשחק שבו הוא מנסה להגיע מהחצי בכידרור וצעד וחצי לסל, משהו קורע)

cache

New member
כל קידמה היא קודם כל רע...

זאת בדרך כלל תפיסת עולמי, במיוחד בכל הקשור לטכנולוגיה. קודם כל אני שולל, אחר כך מתעניין. אך בנוגע לקידמה וספורט, אני מגלה על עצמי שאני פחות שמרני ויותר פרקטי. אני תומך נלהב בהכנסת הטכנולוגיה לספורט, הכוונה בשימוש בהילוכים חוזרים על מנת להכריע במהלכים מסויימים (בן השאר) ואני תומך נלהב בהכנסת הטכנולוגיה הזו לכדורגל כמו שהיא קיימת כבר בפוטבול, בכדורסל ואפילו בטניס. ועכשיו לענייננו, לשמוע שסטרן עומד להכריז על הצטרפות חמש קבוצות ארופאיות בשנת 2011/12 אם אינני טועה, ובכן קודם כל אני נרתע. משפטים כמו שאמרת וכמו שיגידו רבים "השחקנים לא יסכימו", "אין חיבור לקהל בני שחקנים מקומיים" "זה לא יעבוד, אין מסורת" וכ''ו. ובכן כל רעיון גדול, כל רעיון חדש, מתחיל תחילה בשלילה, אבל סטרן חולם ואני אוהב את החולמים. לכן לראשונה בחיי אני לא יתנגד לרעיון על תחילתו. עוד מוקדם מידי לדון בו, צריך לשמוע עוד פרטים, אני מניח שלא סתם זרקו שמות ושיש המון מאחורי ההחלטה הזו, עשו סקרי שוק וביררו נתונים. לונדון היא בירה אירופית מרכזית, המזכירה את נו-יורק, זו תחנת מעבר קלאסית מאירופה לארה''ב, יש שם אהבה עצומה לספורט (בעיקר כדורגל, רוגבי וקריקט, אבל גם טניס ועוד), שחקנים ירצו לבוא לשם, תיירים שיבואו למשחקים לא חסר . אין בכוונתי להגן על ההחלטה, אבל אני לא רוצה לקבוע שהיא שגויה. התפיסה היא התפיסה האמריקאית, קפיטליזם וגלובליזציה זה שם המשחק, האמריקאים מייצאים את הכדורסל שלהם לעולם... בכל אופן בוא נמתין לעוד פרטים

מה רע?

למה שקבוצות כמו מכבי לא יעברו לשחק ב"ליגת על" אירופית? ליגה בה הדרישות מובהקות, אין מושג של "לרדת ליגה" והכי חשוב - ליגה שמתעסקת רק בעצמה ולא במפעלים שונים - ליגה, גביע, גביע בחסות ההוא, אירופה ועוד. נכון להיום, הליגות האמריקאיות הן היחידות שלא מערבבות מפעלים ובעצם כל קבוצה מתמקדת ביעד אחד ויחיד - אליפות.

ממש רעידת אדמה

לא, לא ההודעה של דיוויד סטרן
הערה קטנה, לא כל קבוצה בספורט האמריקאי מייעדת עצמה לאליפות. חלקן מסתפקות במכירת מנויים סבירה. דווקא כי אין ירידות או עליות, לא מעט קבוצות "גומרות את העונה" בשלב די מוקדם. אבל ככה זה שם, לטוב ולרע. זכותם

למעלה