ה Vendee Globe לפני סיום

Mendell

New member
ה Vendee Globe לפני סיום

לסירה המובילה נשארו כ 60 מייל לסיום מקום שני כ 150 מייל לסיום, 24000 מייל ב 78 יום. ממוצע של כ 13 קשר, למעלה מ300 מייל ליום בממוצע (VMG, המרחק האמיתי גבוהה יותר)

cyprae

New member
מעניין מה עולה בגורלם של הכלים הסופר משוכללים

האלה יום אחרי המרוץ? (שעלו מליונים רבים)
כמעט בטוח שזאת בניה למגה מרוץ אחד בלבד. (לדעתי)

gb228

Active member
זה נכון ללפחות לגבי חלק מהמרכיבים

השייט שנמצא עכשיו במקום רביעי איבד קיל (זה קרה לפני מספר ימים כשעוד היה במקום שלישי והוא החליט להמשיך עד הסוף על בסיס בלאסט מים בלבד) - בהקשר זה התפרסמה כתבה באתר של התחרות בנוגע לרכיבים כמו הקיל ואכן דובר על כך שהם מתוכננים לתחרות אחת בלבד על בסיס "הכל או לא כלום".
בתחילת התחרות דובר על כך שהסירות הצרפתיות שתוכננו להיות מהירות מאוד הן גם מאוד שבירות - אחד השייטים האנגלים העריך שהרבה מהן לא יסיימו (אם כי בגדול הוא צדק אני חושב שרק אחת מהן זה בגלל קיל, הרוב היו בגלל התנגשויות. דוקא השייטת האנגלית נאלצה להפסיק בגלל שאיבדה תרון).

Mendell

New member
"מאוד שבירות" זו הגדרה מעניינת לסירות האלו

שיקולי משקל וחוזק מאפיינים את כל היאכטות שנבנות למרוצים מהסוג הזה

gb228

Active member
אולי לא דייקתי בהגדרה

ובינתיים הצטברו באתר התחרות מעל 2000 מאמרים, כך שאני לא מצליח למצוא את הספציפי - הרעיון הכללי הוא שהסירות הצרפתיות נבנו למהירות תוך מתיחת נושא העמידות לקצה.
הגוף אכן נבנה למספר תחרויות (למעשה כחלק מדרישות הקדם לכניסה לתחרות על המתחרים לבצע תחרויות מקדימות באותה סירה שתשתף בתחרות), אבל מרכיבים אחרים לא מתוכננים ליותר מתחרות אחת.

Mendell

New member
חוקי הדגם קובעים שהקייל צריך "להספיק" ל 80000

מייל

gb228

Active member
אני התייחסתי למייק גולדינג

הבריטי הנוסף בחבורה, שגם התבטא בנושא בטיחות ו"עמידות" הסירות עוד לפני הארוע של איבוד הקיל. הוא זה שתהה לגבי היכולת של הסירות הצרפתיות לעמוד במאמץ של התחרות.

Efraim

New member
הם יוצרים נקודת משיכה לחלוץ לפתיחה מירבית

במיוחד בגביות ורוחות מהרבע האחורי.

תסתכל בסרט ולזמן קצר אפשר לראות את המיתר של החלוץ יוצא בכוון של קצה המוט השמאלי.

אילנא

New member
וכן ונטות שרחוקות יותר מבסיס התורן להקטנת

לחץ, עקב זווית פתיחה רחבה.
אני מניח שהיחס בן שטח המפרשים למשקל הסירה הוא קיצוני ולכן הגוף בנוי חלש יותר.

gerson1

New member
open 60 out riggers

The outriggers are there because the masts (shaped like a wing) rotate like a swivel, they have a scale to indicate mast angle. Some masts now allow up to 90º rotation. The outriggers rotate with the mast.
The outriggers are telescopic and allow the mast to rake forward and aft , so she is allways optimized for sail enhancing performance on all points of sail.
These are way out of our reach from us normal mortals, and are very complex. By the way the boat is a Transat 60, and are normally sailed solo in record breaking attempts.
Its a dream machine that also suffers severe structural failures due to the conditions they are sailed. Normally the masts break, because they are really sailed hard.
These boats altough slower than the "sister" trimarans, require a lot more dosage of sailing ability and are also harder to sail.

סיסטמתי

New member
תודה...

מצאתי וידאו שמראה אותם ביתר בירור.
חתיכת צרה, לא מספיק שצריך לטפס על התורן, גם צריך לזחול החוצה על הכלונסאות האלו תוך כדי הפלגה.

למעלה