ה- AquADEKs בידינו.

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
ה- AquADEKs בידינו.

הי כולם המאמץ להביא את ה- AquADEKs, אתמול קבלנו 3 בקבוקים של 60 מ"ל. העלות בבית המרקחת בארה"ב הייתה $33 לבקבוק. ההבדלים העיקריים בין ה- AquADEKs ל- ADEKs הנוזלי הקודם: ויטמין A כמעט פי 3 יותר בחדש ויטמין K פי 4 יותר בחדש 2 מ"ג של Coenzyme Q10 שלא היו בתכשיר הקודם תוספת של 15mg of mixed tocopherols (מהמשפחה של ויטמין E) שלא היו בתכשיר הקודם יש חדשות לגבי התארגנות להביא את התכשיר? ועוד, בית המרקחת היחיד בארץ שהביא את התכשיר הקודם (ד"ר סמואלוב ברעננה) שמע על התכשיר החדש ממני. אולי אם תהיה אליו פנייה מהאיגוד הוא ימריץ את ההמהלכים שיאפשרו את היבוא המסודר שלו.

יופי שהצלחתם ../images/Emo106.gif

בחיי זו כזו מסכת של תלאות עד שמגיעים לחלק מהדברים. שמחה שגמרתם להתרוצץ.

chakiv

New member
עדכון לגבי ה- aquaADEKS טיפות וטבליות

הי לכולם, בית המרקחת בר אילן ברעננה נמצא במשא ומתן עם החברה לגבי יבוא של ה- aquaADEKS טיפות וטבליות. לא יעבור זמן רב עד שהם שוב יתחילו לשווק את ה- aquaADEKS בארץ (משהו כמו חודש), אבל העלות של הטיפות והטבליות כנראה שתהיה יותר יקרה (משהו כמו פי 2 - במקום 70...120-140 ש"ח). בית המרקחת מעוניין להוזיל את העלות הכללית לצרכן, ולכן הם עדיין נמצאים בשלב של משא ומתן עם החברה. כנראה שגם יצורן של טבליות ADEKS יופסק בקרוב (אין לי הערכה לזמן) והחברה תתחיל לשווק רק aquaADEKS בטבליות. בכל אופן, התכשיר החדש מותאם טוב יותר לחולי CF. הוא נספג טוב יותר במערכת העיכול, ריכוז ויטמין K וויטמין A גבוהים יותר בתכשיר הנ"ל - מה שנדרש יותר לחולי CF עפ"י הספרות. כמו כן, השילוב של 15mg of mixed tocopherols במקום ויטמין E מסוג סוקסינט (succinate) בלבד בתכשיר הישן מאפשר סינרגיזם בין המרכיבים השונים וספיגה טובה יותר של ויטמין E ממערכת העיכול (ויטמין E, למעשה, הינו קבוצה של חומרים: טוקופרול וטוקוטריאול. אלפא טוקופרול הינו הצורה הפעילה ביותר של ויטמין E בבני האדם ומשמש כאנטיאוקסידנט חזק בטבע. כאשר משלבים טוקופרולים - פעילותם גוברת בגוף האדם, לעומת זאת במתן של טוקופרול סינטטי יחיד - מתקבלת פעילות של 50% בלבד לעומת השילוב). בתכשיר החדש ישנה תוספת של Coenzyme Q10 כמו ש-ORII אכן כתב. Coenzyme Q10 הינו דמוי ויטמין, ומשמש כזרז (קו-פקטור) בגוף החי ל- 95% מהתהליכים הדורשים ייצור אנרגיה (ולמי שמבין בביולוגיה: Coenzyme Q10 נמצא במיטוכונדריה של כמעט כל תאי הגוף ומעורב בתהליך מעבר האלקטרונים ליצירת ATP). כמו כן, מסייע לגוף בייצור מרכיבים אנטי-אוקסידנטים וחיוני בייצור מחדש של ויטמין E משומש (שכבר פעל בגוף כנגד אוקסידנט כלשהו ולמעשה "נשרף"). כמו שהבנתם מהדברים הללו, יש לו תפקיד חשוב בכל מה שנוגע לתפקוד של גורמים מגינים בגוף, ועל אחת כמה וכמה ב- CF. למעשה, נמצא שבילדים חולי CF ישנה פעילות ירודה יותר של Coenzyme Q10, ועל כן יש בהחלט צורך בהוספתו לתכשיר ה- aquaADEKS. עד כאן ההסבר. ועכשיו לפרקטיות - אני נמצאת בקשר עם בית המרקחת בבר אילן ואיידע את כולכם (ואת אנשי הצוות) כאשר ישווק התכשיר החדש שוב. שבוע טוב!! ורדית

orii

New member
איזה יופי

ורדית תודה על האינפורמציה. כדאי להיול on-line עם ביתי המרקחת לגבי התאריך בו יופסק השיווק של טבליות ה אדקס כדי שחולים יצברו כדורים ולא יתקעו כמונו בלי ויטמינים. אני חושב שחשוב להעביר למרפאות את ההמלצות. בנתיים ניתן לבנות aquadeds מלאכותי ע"י הוספה של הויטמינים לתכשיר הקיים (לטבליות). דרך אגב לaquadeks יש ריח וטעם הרבה פחות טובים מלאדקס הנוזלי הקודם. תודה, אורי נ.ב., הערה קטנה,ב aquadeks ה- mixed tocopherols הוא בנוסף לויטמין E רגיל (שהוא מהסוג אלפא) לא במקום.

chakiv

New member
ORII - באמת שהכל בזכותך..אתה התחלת את התהליך

לגבי קשר רציף עם הבית מרקחת - אשתדל. את הפרטים שלי יש בידיהם והבטיחו לעדכן אותי לגבי תוספות או שינויים. הצוות הרפואי בכל המרפאות קיבלת את ההודעה הזו שכתבתי בפורום חצי שעה אחרי...כך שגם הוא כבר אמור להיות מעודכן. אני יודעת שבמרפאות השונות אדקס אינו תוסף התזונה היחידי שחולי CF מקבלים - מקבלים תוספת של ויטמין E (לא ראיתי עוד ויטמין K, אבל אני חושבת שאין אותו בצורת מתן לבליעה, למיטב ידיעתי, אלא רק במתן תוך ורידי), וזאת עפי בדיקות הדם. הטעם הפחות טעים של המוצר החדש קשור לריכוז גבוה יותר של ויטמינים מסיסי שומן - קשה להסוות טעם של שמן, ולכן, למרות שמדובר בתכשיר משופר, אני מבינה למה הטעם פחות טוב....תמיד אפשר לערבב עם האוכל, והאמת שזה אף עדיף כיוון שאז ספיגת הויטמינים תתבצע יחד עם השומנים של המזון ותהיה טובה יותר. לגבי הויטמין E - קיבלתי את הערתך. אכן יש תוספת של טוקופרולים מעורבבים בנוסף לויטמין E מסוג אלפא, אבל אני לא בטוחה שאכן מדובר באותו ויטמין E שהיה קיים במוצר הראשון (ADEKS) - קשה לדעת זאת מהעלון של שני התכשירים. לדעתי הוא שונה.. אוסיף לעדכן אם יהיו שינויים ורדית

sporTV

New member
תודה על ההסבר המטורף!!!!

אני מרגיש כאילו יש לי כבר חצי תואר בזכותך! האם מדברייך משמע שהאדקס (שהבוגרים נוטלים) ייגמר בזמן הלא ידוע כמה קרוב? אני מתחיל לאגור! ואמכור למרבה במחיר.

chakiv

New member
המגמה היא

להעביר את כולם ל- aquaADEKs. המוצר הזה פשוט הרבה יותר טוב. אבל אני לא יודעת מתי זה יקרה...אם יהיו לי יותר פרטים - אעדכן. ורדית

orii

New member
בנתיים זה רעיון טוב לאגור

כי מסתבר שחברות תרופות פשוט מפסיקות את היצור בלי הודעה מראש (לפחות לא כו שמגיעה לצרכנים) ויכול לעבור זמן לא מבוטל עד שהמוצר החדש מקבל רישוי ומופץ. רק תשים לב לתאריכי התפוגה.

למעלה