ה-צ-י-ל-ו!!!! טחורים

ה-צ-י-ל-ו!!!! טחורים

אין לי מושג מאיפה הם צצו להם, אבל הם פה.... בהריון יצא לי טחור או שניים, שהיו די שקטים כל ההריון, כאבו רק בזמן יציאות, אבל כל הזמן לא כאב. היום, אחרי חודשיים וחצי שילדתי לפתע הם צצו שוב, אבל הפעם הם ממש כואבים מה עושים?? למי הולכים לרופא משפחה?? אני לא יכולה לגעת באיזור, אי אפשר לנגב ומאוד שורף... ועד אז, יש איזה תרופות סבתא מה לעשות כדי להרגיע את המקום? ה-צ-י-ל-ו!!!!

tomer2007

New member
מסכנונת....../images/Emo24.gif

אם זה באמת טחורים (היה לי בדיוק מה שלך - חודשיים אחרי והמון כאבים והסתבר שזה פיסורה ולא טחורים אפילו שזה נראה אותו הדבר...) אז...קרח - ללחוץ כדי לכווץ אותם, באמבטיה לנסות לדחוף אותם פנימה חזרה, יש משחת הממליס שאפשר למרוח וזה מרגיע את המקום.. הכי חשוב זה לא לנגב בכלל אלא לשטוף אחרי כל יציאה טוב טוב את המקום.. ולדאוג ליציאות רכות - הרבה סובים, מים פירות וירקות ובלי קמח לבן, אורז לבן, תפוחי אדמה וכאלה..

olgaer

New member
אבא שלי סבל מאוד אחרי ניתוח והנה

כמה טיפים: 1. אכן לא לנגב, אלא לשטוף. אפשר להתקין מתקן (שכחתי את שמו) כמו בידה על האסלה או פשוט לדאוג לבקבוק מים ליד ומגבת עדינה. 2. לעשות אמבטיות חמימות-פושרות עם תמציות מרגיעת (לדוגמא קמומיל). אגב אפשר לעשות את האמטיב בגיגית (נשמע מצחיק, אבל ממלאים מים ומתישבים לתוכה. אפילו בסלון ורואים טלוויזיה (לא מומלץ כבעלול בבי - לא סקסי) 3. לשמור על יציאות רכות ומסודרות בעזרת תזונה עשירה בסיבים ולשתות מים. 4. תרופת סבתא (כתבתי פה מס' פעמים - אכתוב שוב): לוקחים שני שזיפים יבשים לפני שהולכים לישון, שמים בכוס מים רותחים. מכסים ומשאירים ללילה. בבוקר, דבר ראשון, שותים את המי שזיפים ואוכלים. תוך מס' ימים הקיבה חוזרת לעבוד מסודר. הציל אותי כשנכנסתי להריון והפסקתי לעשן. בהצלחה ותריגישי טוב.

לא לשים קרח ישירות על הטחורים..

יש מגבונים של פרוקטו גליבנול שהם עם קמומיל שזה עוזר להרגעה ולכיווץ הטחור.. אפשר לשים קרח עטוף עם בד לכמה שניות.. כדאי לשטוף במים קרים עם מעט סבון עדין.. יש קרם - פרוקטו גליבנול וגם נרות.. 90% מהרופאים נותנים אותה.. אפשר לקנות ללא מרשם רופא.. להקפיד על שתיה מרובה - להמעיט בקופאין לאכול פירות , סובין .. וכל מה שידוע לך שעושה לך קיבה רכה

ChiriBiri

New member
דיקור סיני

הציל אותי אחרי הלידה העצות של olgaer מצויינות להקלה רופא משפחה כנראה ייתן לך משחה (שאת יכולה לקנות גם בלי מרשם) ויפנה לפרוקטולוג

גילילי2

New member
אז ככה:

גם אני סובלת מהבעיה הנוראית מאז ההריון - כאשר יוצאים הטחורים (וזה יקרה לך אחת לכמה חודשים) רצוי להשתמש במגבונים לחים במקום בנייר טואלט, להתקלח יותר ולשמור על הגיינה והכי חשוב לשים משחה על האזור (אם אני לא טועה זה נקרא "רקטוצין" של חברת טבע) וזה ממש מקל על הכאבים וכמובן שגורם לכווץ כלי הדם באזור והחלמת הטחורים - תוך יום יומיים מרגישים הקלה משמעותית.

התחלות

New member
אז ככה:

1. קודם כל ללכת לכירורג כי הוא הרופא המתמחה בטחורים. 2. בהתחלה אני השתמשתי במשחה שבעלי רכש עבורי בבית מרקחת "המו".הייתה באמת טובה אבל הפסיקה לסייע אחרי כמה ימים. הרופא אמר שלא להמשיך איתה ונתן במקום משחה רפואית "פרוקטו גליבנול" יחד עם הנחיה לעשות קומפרסים של בד גזה עם מיי מלח (גם מרשם). היה מעולה ובאמת סייע. 3 . כפי שכתבו לך כאן- לשטוף המון, במיוחד אחרי "יציאה".מים פושרים, לא חמים מידי גם במקלחת כי זה ירחיב את כלי הדם ואנו רוצים בדיוק פעולה הפוכה...

חוזרת ואומרת- ללכת לפרוקטולוג!!!

לא בטוח שזה טחורים! רופא משפחה לא בודק את האיזור ואת צריכה רופא שיבדוק, עד כמה שלא נעים זה נראה... לי אמרו שזה טחורים לפי התיאור שלי וסבלתי שלושה שבועות!!!!!!! עד שהלכתי לפרוקטולוג שאמר שזה בכלל משהו אחר ולא טחורים נתן משחה ואחרי יומיים לא היה כלום! תעשי טובה לעצמך ותקבעי תור עוד היום. ותרגישי טוב....

lyluu

New member
גם לי יצא אחרי חודשיים

אני השתמשתי בהממליס, שאפשר בזמן הנקה. ויש מגבונים לטחורים שעוזרים אחרי יציאות, ומרגיעים את המקום. וכמובן, הרבה מים וסובין. תרגעשי טוב

Tula1

New member
משחת הממליס של ד"ר אלטמן- מומלצת!

אני ראיתי כוכבים אחרי הקיסרי (אסור לאכול פירות וירקות) והמשחה הצילה את חיי.

rc11

New member
קומפרסים של מגנזיום סולפא

קונים תמיסה בבית מרקחת. שמים כפית מגנזיום לכוס מים קרים ושמים על הטחור בעזרת גזה. מעולה. מעבר לזה, בקשי מרופא משפחה משחת פרוטוצורין. היא מעולה והכי עוזרת. לא פותרת את הבעיה אבל מרגיעה התקפי כאבים. לי יש קבוע בבית. ממני, שניסיתי כבר כמעט הכל וזה לא עובר.

למעלה