ה"צורך" בזוגיות

ה"צורך" בזוגיות

מי מבכינכם עצר פעם לשאול את עצמו, מעבר לסיבה העיוולת שהוא פשוט גדל לתוך זה.. מה הסיבה בעצם שהוא רוצה בן זוג, דייט, וכו'? הלא הסיבה זה בעצם, כדי להרגיש טוב? כדי שהבן אדם השני יעשה לך משהו? ילחץ על איזה כפתור? האם מישהו מביניכם נכנס איי פעם לקשר בעודו מתכנן לסבול שם? אני מניח שלא. ככה פועלים מרבית האנשים, ובמיוחד החלק באוכלוסיה שהפך את הנושא לממש צורך ואובססיה שבלעדיה איכות החיים ברצפה. העניין הוא, שבהכללה, כולם רוצים להרגיש טוב, וכולם רוצים שמישהו אחר יעשה להם את זה. העניין הוא, שאתה לא יכול לגרום למישהו, או מישהי להרגיש טוב, אלא אם אתה בעצמך כבר מרגיש טוב! אלא אם אתם שני מסכנים שמתפשרים אחד על השני כדי שתוכלו להגיד לעצמכם את המשפט "מישהו בחר בי" ובזה לקבל איזה אישור עלוב. כלומר, רוב הסיכויים שלך לעזור לאנשים להימשך אליך, היא שאתה כבר לא צריך אותם. כי אתה כבר מרגיש טוב. מתוך זה שאתה מרגיש טוב, אתה "מדביק" אחרים בזה.. אתה לא יכול להקרין מסכנות והיזדקקות ולצפות שמתוך זה מישהו ימשך אליך, או מישהו יהיה איתך מרחמים. זה גם מסביר למה אנחנו לא יכולים לקבל דווקא מי שאנחנו הכי רוצים ומשתוקקים לו. עצם ההשתוקקות דוחה אותו. היקום מעודד אותנו לצמיחה ועמידות, בכל עת שנחשוב שאנחנו לא יכולים בלעדי משהו, היקום עלול לבוא ולהמחיש לנו שאכן כן נוכל, ולא לתת לנו את הדבר, רק כדי שנלמד את השיעור. הצרה שהיא שבן האדם.. מסרב ללמוד שיעורים שכאלה, ומעדיף להתלונן ולהאשים במקום. אז לכל מי שמביניכם שהגיע להחלטה שהוא חי מספיק זמן בסבל ורוצה שסוף סוף הבדידות והסבל יבואו לסיומם. דעו לכם שהנה הבדידות והסבל נגמרה, רק בגלל שהחלטתם ככה, החלטתם להרגיש טוב לא משנה מה, בן או זוג או לא, מערכת יחסים או לא, כי להרגיש טוב תלוי בכם ולא באף אחד אחר. צר לי לנפץ מה שאבא ואמא אמרו לכם שנכון, אבל אין חיה כזאת "צורך בזוגיות".. אף אחד לא צריך זוגיות. זוגיות היא רק עוד אמצעי ביטוי לעצמי. במילים אחרות.. עשו חיים.

sovlanit

New member
אין לי שם בסדר?

אהלן, בקשר לצורך בזוגיות, אז, לעניות דעתי,כולנו נולדנו עם הצורך לאהוב ולהיות נאהבים. כמו כן רק זרע+ביצית יוצרים צאצאים. הדרך הנעימה לי להביא ילד לעולם היא ע"י קיום יחסי מין עם גבר. במקרה זה,בן זוג שכלפיו יש לי יותר מסתם משיכה מינית. כן,אני מרגישה נפלא כשלמישהו איכפת ממני, שאני יודעת שאני חשובה למישהו אחר כמו שאני חשובה לעצמי. מגע פיזי עימו גורם לי קורת רוח ומצב רוח מעולה. אכן,כשאני חשה טוב עם עצמי זה מקרין עליו וחוזר אלי[=אפקט המראה]. באופן דומה,מסכימה עם דברייך שבסיס של רחמים הוא בסיס רעוע לכינון יחסים אמיתיים וארוכי טווח, המבוססים על כבוד והוקרה. התמסכנות?לא בבית ספרי...וכך גם הצורך להאשים מישהו אחר במצבי. אז, בדידות היא תחושה לא נעימה. יש הבדל בין להיות בודד לבין להיות לבד. מאושרת בזוגיות שלי ועם ילדי הנהדרים. במילים אחרות=אני עושה חיים. מאחלת לך ולכולם להיות במצב הזה באופן ק ב ו ע. ואהבה,אהבה ,אהבה ואהבה כל הזמן. זה הכח המניע אותי לצמוח/להתפתח/לתרום ולהרגיש הכי טוב שבעולם עם עצמי. זה מה שיש לי עכשיו,וכמאמר השיר: "אלי,אלי,שלא ייגמר לעולם..." מאמינה שגם הסובבים אותי חשים כך בעצמם.

אנילה1

New member
הצורך בזוגיות. לדעתי לא לכולם יש

צורך בזוגיות. וההוכחה לכך שיש הרבה נשים אלמנות שלא מתחתנות מחדש ומעדיפות לחיות לבד. יש יותר ויותר אמהות חד הוריות שלא מנהלות חיי זוגיות. יש גם גברים גרושים ורווקים שטוב להם לגור לבד. ויש כמובן כאלה שאוהבים לחיות בזוג. זוגיות זאת עוד אופציה לחיים והיא בימינו לא היחידה. להרבה אנשים זוגיות מגבילה את תחושת החופש. גברים אוהבים זוגיות יותר מנשים.

sovlanit

New member
אנילה1,

הדברים שכתבת הם הכללה לא ממש מדוייקת. יש מי שמבחירה מעדיפים לחיות בגפם. ואין היוצאים מן הכלל בהכרח מעידים על הכלל. הפורומים השונים הקיימים[בינהם-פרק שני/גרושים-גרושות] מעידים על הכמיהה לבנות מערכת זוגית. עוד אוסיף שזוגיות ,בעיני,יכולה להתרחש גם בין בני אותו מין. הצורך באהבה הוא צורך מולד ולא צורך נרכש.לדעתי. אז,תודה על דברייך. אם אני טועה , אשמח לכך שיאירו את עיני... שבת שלום.

sovlanit

New member
אנילה,עוד משהו-

עיקר דבריו של "אין לי שם בסדר?" הם שימת דגש על כך שאושרו של אדם לא יכול להגיע רק מבחוץ וכן שהאדם מושך אליו את הדומה לו. אין ביכולתנו להסב לאדם אחר אושר אם אנחנו עסוקים בהתמסכנות ושימת הדגש על אומללות. כמו גם -אדם לא יכול להשליך על זולתו את האחריות להיותו מאושר/אומלל. המפתח לשלמות ולחיים טובים נעוץ רק בנו. הכל במוחו של היחיד.הכל נעוץ- באופן התייחסותנו לחוויות השונות בחיינו, באופן תפיסתנו את המציאות/העולם באופן בו אנו רוצים לחיות והדרך בה אנו הולכים... הזולת יכול לשקף ולהוסיף אך לא לעשות הכל במקומנו ולהפוך אותנו למאושרים יותר. בקיצור- במחשבותינו נמצא הכח ההופך את חיינו לגן-עדן או לגיהנום... מכאן שהאחריות לחיינו ולטיבם היא רק שלנו. סביבתנו משמשת כמראה לאופן בו אנו תופסים את עצמנו. הבחירה להאשים מישהו אחר במצבנו מעידה על חולשה ועל בריחה מאחריות. ואין בדברי כדי להמעיט מכוחו של הזולת לפגוע בגופנו/בנפשנו/ברגשותינו ו/או בכל אשר לנו. כאן מדובר על זוגיות נטו.בין שהיא מתרחשת בין שני אנשים ממינים שונים ובין שהיא מתרחשת בין שני אנשים בני אותו מין. שוב,אשמח להארות/הערות ממך ומכל אדם. כל טוב

אנילה1

New member
סובלנית, דבר נוסף לגבי זוגיות

שמעת פעם על עניין הסיר והמכסה. לכל סיר יש את המכסה שלו. לכל בן אדם יש את הזיווג שלו. יש לי חברות מה-זה מסכנות. ויש להם בני זוג שאוהבים לטפל בהן. זאת הזוגיות שלהן. כל אחד מקרין משהו אחר. אני מקרינה אסרטיביות, לכן בחרתי בן זוג שמאפשר לי זאת. לפעמים אני גם "מסכנה", ואז הוא ככה נעלם קצת עד שאני יוצאת מזה. בצורה כזאת הוא מאותת לי שרצוי לא להשאר במסכנות הרבה זמן. ושכדאי לי לחזור מהר לאסרטיביות שלי. מה שאני רוצה לומר זה, שזוגיות היא ריקוד לשנים. פעם הגבר מוביל ופעם האשה. וגם לגבי זוגיות חד מינית זה אותו דבר. ושוב אני חוזרת ואומרת, שלא כולם רוצים זוגיות. יש לי הרבה חברות אלמנות וגרושות שגברים כבר לא מעניינים אותן. הן שמחות לא לכבס לו גרבים ותחתונים-זאת כמובן מטפורה לזוגיות בגילאי הזהב. לא בטוח שכל החמיות אוהבות לשרת את התינוק המגודל שקוראים בעל. לפעמים זה ממש עול כבד. ואולי זה מוציא מהן את החשק להיות נחמדות לנכדים.

sovlanit

New member
אנילה1,תודה,הבנתי גם

את הבלבול. מסכימה עימך... כל טוב.

פעם מאסטר מסויים אמר לי

לאחר שאמרתי לו שאני רוצה שהזוגיות שלי תפרח.. צחק ואמר לי "אין דבר כזה זוגיות! ראית פעם זוגיות?!, יש אותך, ויש אותה, ואם אתה סבבה, והיא סבבה.. אז אתם סבבה!"

אנילה1

New member
המסטר צודק. אבל נחשוב מה זה

להיות בסבבה. סבבה בעיני זה להיות אתה לא מזוייף. הרבה חושבים שסבבה הכוונה להיות כל הזמן בראש טוב. לצחוק להנות ועוד. זה בעיני סבבה של סמים או של אכוהול. הסבבה בעיני הוא מי שאתה ללא עזרה מבחוץ. לדוגמא: אם אתה מין טיפוס דיכאוני וזה הסבבה שלך, תגיע אליך בחורה אמאל'ה כזאת, שאוהבת לטפל בדיכאוניים וזה הסבבה שלה. וככה תווצר לכם זוגיות. מי אמר שכולם חייבים להיות שמחים, מה זה כאן משטר צבאי חברתי? אם אתה עגום אז כולם יברחו? איזה מין חברים אלה שיברחו כשאתה בדאון.

soul26

New member
זוגיות ../images/Emo79.gif

זוגיות שבאה ממקום נכון של אהבה ושלמות פנימית זוהי הזוגיות הבריאה. מסכימה שאם זוגיות נוצרת ממקום של חוסר של מסכנות ומידיעה, שהצד השני יגרום לי להיות מאושרת, שלמה.... זה מתכון לא בריא. אם בזוגיות יש מתחים, חוסר שקט, תסכולים כעסים בלתי פוסקים צריך לבדוק מה טיבה של מערכת היחסים. לדעתי, עדיף להיות לבד בשקט הפנימי, מאשר להיות במערכת יחסים הרסנית שלא מאפשרת חופש ושחרור. אני חושבת שהכי נוח לנו כבני אדם בוגרים להיות בלבד שלנו ללא מאבקים או התמודדויות , אך חיים עם בן זוג מתאים החיים יותר מעניינים מרתקים ומהנים. בכל מקרה זוגיות היא חלק מהצורך האנושי של הולדה והמשכיות, זה חלק מחוקי הטבע. הזוגיות זה גם מזל של מציאת האדם הנכון עבורנו שבו נוכל להיות מי שאנחנו. בהצלחה עם המון אהבה, יפעת

למעלה