ה-פ-ג-נ-ה!!!!

kundason2003

New member
ה-פ-ג-נ-ה!!!!

הועד היהודי ישראלי נגד תאי הגזים בצפון קוריאה מקיים הפגנה בנושא. נוער שינוי ובכלל מוזמן להגיע להפגנה. יש הרבה תנועות שחברות בועד, מכל גווני הקשת הפוליטית וגם תנועות נוער. ההפגנה תיערך ב: יום רביעי, ה16 ביוני, בשעה חמש ברחבת הסינמטק בת"א. כל מי שיכול-שיגיע. לפרטים נוספים: www.korea-lo-lishtok.com באתר יש מידע, וגם עצומה עליה חתומים כבר יותר מ10,000 בני אדם. אנא, הגיעו להפגנה, הביאו איתכם כמה שיותר אנשים. הנושא חשוב. אנחנו לא נעמוד מנגד ונשתוק בשעה שרוצחים אנשים בתאי גזים (או בכלל) עקב התנגדות פוליטית. לא נעמוד בשקט בשעה שזוועות שקרו לנו לפני 60 שנה חוזרות.

סלוניק

New member
מה שלא הבנתי מההפגנות האלה,

זה מה בדיוק המטרה שלהן? הרי סנקציות על צפון קוריאה לא יעשו את שלהן. החוניטה הצבאית תמשיך לשלוט בזמן שהעם רק יסבול יותר בזמן שחבילות הסיוע של האו"ם לא יגיעו בגלל סנקציות. קים ג'ונג איל כבר פחות או יותר הוכיח עצמו כמנהיג "אכפתי" בפני העם שלו, הסנקציות לא יטרידו אותו כל כך. הדבר היחיד שיכול לשנות את המצב שם זה הכנסת כוחות צבא אל המדינה, והפגנה בכיכר לא תעשה את זה.

אנדרי ז

New member
ליצור לחץ על העולם החופשי

שממשיך להתייחס למימשלים כאלה בהרבה יותר סובלנות מאשר ל"פושעים" כמונו.

סלוניק

New member
בעצם יותר קונקרטית

מה צריכה להיות דרך הפעולה של העולם לדעתך? להפסיק להתייחס בסלחנות לדיקטטורות זה די ערטילאי, לא חושב?

אנדרי ז

New member
בלחץ הכוונה להשפעה על דעת הקהל

במקרה של צפון קוריאה קשה לנקוט במדיניות יותר נוקשה מבלי להסתכן במלחמה, אבל אולי העולם צריך פשוט להפסיק לשקשק מרודן כזה ולכל הפחות לכפות עליו סגר מוחלט עד כמה שאפשר.

סלוניק

New member
מה התועלת בסגר?

תושבי צפון קוריאה רק יסבלו עוד יותר, לא קים ג'ונג איל וחבריו בשלטון. ואם זה כל מה שנדרש, אז לשם מה ההפגנה? נראה לך שמשרד החוץ יתנגד למהלך של סנקציות?

kundason2003

New member
לא מתאים לך.

כתוב באתר שצירפתי שהמטרה של הועד היא לפתוח את צפון קוריאה לפיקוח בינלואמי, כולל את מחנות הריכוז.

סלוניק

New member
מעט מדי ומאוחר מדי

להכניס פקחים למחנות הריכוז? נהדר, אם רק תאי הגזים זה מה שמפריע לך...

סלוניק

New member
לחלוטין לא.

התמקדות בנושא של תאי הגזים מעניקה מעין לגיטימציה למשטר כאילו זו הדרישה היחידה של העולם ממנו. ההתמקדות גם מעניקה לגימיטמציה למשטר אם רק יפרק את תאי הגזים. הידעת כי מחנות השמדה קיימים כבר כמה שנים במדינה? רק בגלל הקמת תאי הגזים העולם הרים גבה בעקבות אסוציאציות להשוואות מיותרות (כאילו העיקר בשואה היה באמצעי ההרג..), כשזה בסה"כ טיפה בים הזוועות בצפון קוריאה. הפירוק שלהם לא ישנה דבר, הם פשוט יעברו לשיטות הריגה אחרות שיותר 'נעימות' מבחינה אסוציאטיבית בעולם המערבי. הברירה היחידה היא הפעלת לחץ בינלאומי להכנסת כוחות צבא למקום הארור הזה. כתבתו המאלפת של יונתן נפתלי על צפון קוריאה.

wizibusy

New member
אני חייב להסכים עם דור.

מה זה קשור מי מחתים? ועם זה דוסים שיברח אותם השם. אנחנו כנוער שינוי וכתומכי מפלגת שינוי סופגים הרבה "מכות" או בוא נגיד הערות על זה שאנחנו "נגד דתיים", "נגד דת" - יש לנו שם שכזה למרות שזה לא נכון. אנחנו נגד כפייה דתית, בנוגע לציבור החרדי(דוסי) אין לנו שום בעיה, כול עוד לא כופים עלינו את מנהגיהם או אמונתיהם - וזה כמובן כלול לכול ציבור שהיה כופה עליי משהו . אישית אין לי שום דבר נגד דת, נגד חרדים, נגד דתיים - אני אפילו דיברתי לאחרונה עם רב במושב שלי .(ואפילו אכלת שטרודל
).

kundason2003

New member
אני חושב שגיא צחק בקטע הזה.

אנצל את הבמה והדיון להבהרת מספר נקודות חשובות. כולנו בשינוי לא שונאים דתיים. לא שונאים חרדים. לא אנטי דת ולא כלום. כל מה שאנחנו רוצים זה פשוט מאד, ויש גם רבנים שמסכימים עם זה (ולכן יש הצבעה לשינוי במקומות דתיים נטו) אנחנו רוצים שלא יכפו עלינו. אנחנו מאמינים בחיה ותן לחיות. הדבר היחיד שאנחנו ממש מתנגדים לו בדת זה ה"מצווה" לכפות עלינו את הדת. הדת היהודית אינה מאמינה בחיה ותן לחיות. וזו הבעיה. אנחנו בעד פלורליזם. אנחנו בעד הדברות. אני מדבר באופן קבוע עם דתיים-באינטרנט או במושב או בכל מקום שיוצא לי-גם ברכבת. אבל אני לא מדבר איתם כי הם דתיים-אלא כי הם עוד ישויות בעולם הזה, ואני מתקשר. בדיוק כמו תקשורת עם חילונים. ואם בנאדם מסויים יעצבן אותי במיוחד-פשוט לא אתקשר איתו, גם אם הוא חילוני וגם אם הוא דתי. הדתיים לא פחות טובים. בסך הכל-איך תמדוד אדם אם הוא טוב או לא? בעיקר לפי האהבה שהוא משדר לסביבה. בנאדם שאוהב ומוכן לקבל הכל, בנאדם שתורם, שרוצה לעזור, שלא יכול לראות סבל של אחרים-הוא בנאדם טוב יותר. ובטח לא משנה ההשתייכות הדתית שלו.

ממ

אני תוהה לדעת אם אתה מלמד אותי על נוער שינוי? אני בעד לכפות על החרדים כמה דברים... כמו תשלום מסים, הפסקת מנהגים ושירות לאומי. בכל אופן, מי שהחתימו על העצומות שם היו נוער התנחלויות והם יצאו בפעולה הזאת כדי שדעת הציבור תתמוך בהם, באנושיות הטובה שלהם, ותהייה בעדם לקראת המשאל בליכוד. זה לפחות היה הסיפור בירושלים. ת'אמת.. שלקח זמן לקלוט שהם מתייחסים לנושא הקוריאני ולא להתנגדות לפינוי ישובים.

סלוניק

New member
אם כל התנועות שמשתתפות

היו עושות את זה לחלוטין מטוב ליבם ולא מתוך פרסום בדעת הציבור, הן לא היו מגיעות כתנועות עם חולצות ושלטים. לא חושב?

למעלה