ה מ פ י ק י ם בקאמרי

northenPurple

New member
ה מ פ י ק י ם בקאמרי

טוב כמו שכולכם יודעי, הקאמרי מעלה את "המפיקים" בצורה שקצת מזכירה את ההפקה של "שיקאגו" בבית ליסין- רק 50 הצגות, רק על בימת הקאמרי, עם הפקה עמוסת כוכבים, ופרסום. אז קודם כל, יש לציין שזה מבורך, ואני בטוח הולך להיות שם, בתקווה שתהיה לי איזו תוכנית חיסכון לשבור בשביל לשבת באולם. דבר שני, שימו לב שההדרכה הקולית שם היא של חנה הכהן המדהימה, פשוט אחת הנשים החשובות והמקצועיות בתחום פיתוח הקול וההדרכה הקולית בארץ. דבר שלישי, עולות לי כמה תהיות- 1- למה הפקות כל פעם מתחייבות למספר מוגבל של הצגות (רק 50?!... ב"שיקאגו זה היה רק 30 אפילו!) 2- אף אחד מהכוכבים הראשיים במחזמר הזה (שלמה בראבא, דרור קרן, איציק כהן, עידן אלתרמן)הוא לא זמר! זה יפה שהם אנשים מצחיקים, ויודעים לשחק (במיוחד כשהמחזמר הזה הוא פארסה קומית מטורפת ומפילה מצחוק) אבל הקטע במחזמר הוא שגם יודעים לשיר! 3- האם גם הפעם ינסו בהפקה העברית לחסוך ולהרים הפקה במסווה של "מינימיליזם אמנותי"?... כי אם כן, זה מבזה את הקהל. 4- מתי יבוא היום שכשיהיה פה מחזמר בסדר גודל ענקי שכזה, התיאטרון כולו יוקדש למחזמר כל עוד הוא משחק? (כמו בווסט-אנד ובברודווי)- ככה שהעיצוב של התיאטרון כולו הוא ברוח המחזמר... בכל אופן, אני הולך לשם, אני מאוד סקרן גם איך יצליחו לתרגם שעשועי מילים כמו "where did we go right".

i d o b

New member
המפיקים

אז כמובן ששווה יהיה להיות שם...המחזמר הזה הוא אחד המצחיקים שיש ובאמת מעניין יהיה לראות איך יתמודדו שם עם התרגום הלא פשוט. אבל יש במחזמר הזה לדעתי חיסרון אחד ענקי שבעצם עונה לשאלה שלך: השירים שלו לא משהו בכלל! אין שום שיר שהוא להיט. הם סתם שירים נחמדים וזהו ובגלל זה הם גם לא מצריכים יכולות קוליות מי יודע מה ולכן, עדיף שילהקו קומיקאים שדווקא כאן, במחזמר הזה, יכולים לעשות את העבודה שלהם כמו שצריך (קח לדוגמה את הליהוק האיום של צביקה הדר ל"ברנשים" שם כן צריך לדעת לשיר קצת...וצביקה..לא ממש יודע לשיר)

northenPurple

New member
זה נכון בעיקרון

שבמחזמר הזה המוזיקה היא לא העיקר, והשירים הם לא שירי מופת קשים במיוחד (זה לא הפאנטום), אבל בכל זאת, להביא למחזמר בן אדם שיודע לשיר יפה זה עיקרון שאסור לעבור עליו. ולגבי ברנשים וחתיכות- אני פשוט לא בטוח שאני בכלל רוצה לראות את צביקה הדר מככב שם. אני מכיר את המחזמר הזה ואני חושב שהוא לא יעשה לו טוב. צביקה הדר, להזכירך הגולשת ציפי פינס, הוא מנחה טלויזיה, בדרן עממי נחמד שכולנו אוהבים ,ולא יותר מזה. בטח לא שחקן עם מיומנויות למחזות זמר!

קיצי1

New member
לגבי צביקה הדר... ועוד שאלה קטנה...

1. צביקה הדר הוא באמת ליהוק מפתיע למחזמר "ברנשים וחתיכות". נראה לי שעמדו מאחור הליהוק הזה בעיקר שיקולים מסחריים: בחרו "כוכב" עם מוניטין שמושך קהל. אגב, אפשר לראות את התופעה הזאת בהרבה סדרות-טלוויזיה ומופעים, שמפיקיהם מעדיפים ללהק דוגמגישים ודוגמגישות במקום שחקנים של ממש, והכל בשם הרייטינג. רק להבהיר: לא אמרתי שצביקה הוא דוגמגיש או שחקן לא איכותי. יש לו קסם אישי רב, והוא טוב מאוד במה שהוא עושה (להנחות תוכניות וכדומה). אבל מכאן ועד לשחק במחזמר??? טוב, נחכה לתוצאות. אולי הוא יפתיע... 2.ושאלה: חנה הכהן היא לא במקרה המורה לפיתוח קול של רמה מסינגר ואניה בוקשטיין? אם כן, אז היא בהחלט מדהימה, כי שתי השחקניות הללו עשו לאחרונה עבודה מעולה ב"צלילי המוסיקה"! מה את יכולה לספר על המורה הזאת?

קיצי1

New member
אני מתנצל. זה לא כתוב בתוך...

הכרטיס האישי שלך. כדאי לעדכן, כדי שאנשים לא יתבלבלו להבא. ובכל זאת: מה אתה יכול לספר על המורה לפיתוח קול חנה הכהן???

northenPurple

New member
אמממ...

עבדתי איתה קצת עד שעברתי למורה בסגנון של ג'אז שיותר התחברתי אליו, היא גם לימדה את דודה שלי פיתוח קול לפני בערך 10 שנים.... מורה שנחשבת אחת המעולות בתחומה

טומיתם

New member
עוד לגבי צביקה הדר

גם אני לא מתה על הליהוק, אבל להזכירכם (או שמא אם לא ידעתם זאת כבר), צביקה הדר בוגר מגמת תיאטרון באוניברסיטת ת"א, והוא שחקן מן השורה. הסיבה היחידה שאני חושבת שהליהוק שגוי, היא שיכולות השירה שלו מועטות, וברור לי שהוא יכניס יותר "גגים" מאשר תפקיד. תודה על ההקשבה

The gift

New member
אז ככה...

ממקור יודע דבר (אני) אתם יכולים להיות בטוחים שלא חוסכים בכלום..... המחזמר הזה מושקע ברמות שקשה לכם לתאר. במות מתחלפות, עשרות (אם לא מאות) תלבושות, תזמורת, להקה גדולה (באופן יחסי למחזות זמר בארץ) וכו'. דבר שלישי, הקונספט שיש בווסט אנד ובברודווי קיים פחות או יותר רק שם. רק שם מעצבים תאטרון שלם בשביל הצגה אחת, וגם זה לא תמיד המצב... ישנן הצגות שלא רצות לזמן רב במיוחד. רק ההצגות הגדולות באמת מעוצבות בהתאם. את כל שאר הדברים תיאלצו לגלות בהמשך... כשתבואו לראות

floops

New member
לגבי התרגום ל-where did we go right

הוא פשוט לא תורגם... הבנתי מחברי שחתכו אותו (הגרסה העברית מעט מקוצרת מזו הבינלאומית)

The gift

New member
את/ה צודק/ת....

חתכו אותו מהמחזמר אבל בקטע של Betrayed שביאליסטוק משחזר את כל המחזמר, המשפט where did we go right מופיע וכן בתרגום, אז הנחתי שבמקור השיר תורגם "איך זאת הצלחה?" ומשהו נוסף שאמרת נכון... הגרסה של הקאמרי אכן מקוצרת....

Octavian

New member
מזתומרת מקוצרת?

ידוע לך איזה שירים אחרים קוצצו? האם זה השיר היחיד שקוצץ? חבל בכל מקרה... "המפיקים" הוא אחד ממחזות הזמר הבודדים שמורכבים בצורה מושלמת...אם לא הטוב ביותר מכולם. אולי המוסיקה שלו היא לא יצירת מופת, אבל השיבוץ (והתזמון) של כל שיר וסצינה נושק לגאונות. אני מבין את הרצון הלגיטימי של כל במאי לעשות ביצירה כשלו (ומיכה לבינסון הוא אחד מהיותר מקצוענים שיש לנו בשטח), אבל מבאס אותי לחשוב שמורידים אפילו חולייה אחת ממפגן הגאונות הזה. ואגב, אני בספק אם "המפיקים" הוא חומר להצלחה בארץ, אבל זה נושא לדיון אחר.

The gift

New member
אוקיי, אז ככה...

הקיצוץ המשמעותי הנוסף שנעשה הוא בשיר Betrayed שעומד רק על שחזור המחזמר על ידי ביאליסטוק. השיר עצמו למעשה לא קיים, רק השחזור של כל המופע. ובנוגע להצלחה..... אין לך מה לדאוג
הקאמרי לא היה משקיע כמויות של משאבים שונים על משהו סתם... משהו נוסף... תצפה לגל גדול של מחזות זמר בשנה הקרובה.....

northenPurple

New member
טוב אני כבר הזמנתי כרטיסים!

לא רציתי לחכות, וגם ככה המנוי חיילים שלי הוא לא במקומות מי-יודע-מה אז כבר הזמנתי למקומות הכי טובים שיכולתי (שלצערי הם ב"עלייה" בקאמרי). בכל אופן, זה עוד די הרבה זמן, אז כשאני אלך אני אתן פה את הביקורת שלי, אבל אני כבר ממש מצפה לזה בקוצר רוח...

amitosh123

New member
כן גם לי יש כבר כרטיסים!

אני גם מחכה לזה בקוצר רוח! למרות שאני לא מצפה לברודווי כי זה סה"כ הקאמרי! לא שיש לי טענות לקאמרי....הקאמרי תיאטרון מצוין...אני מנוי לו כבר שנתיים אבל הקאמרי עם כל הכבוד זה לא ברודווי!

למעלה