ה' הפיל עלי תרדמה

טיףטף2

New member
ה' הפיל עלי תרדמה

בתקופה הזו לפני שנה סביר להניח שהייתם תופסים אותי קורא דבר תורה או מתארגן לשיעור תורה ואם לא עסוק בשני הדברים הללו כנראה הייתי באמצע תפילת ערבית במניין. אבל בימים אלו אני חש תרדמת ויצר הרע שאשכרה מפיל אותי כל פעם מחדש. למעשה רק בשני האחרון נזכרתי שאנחנו בעשרת ימי תשובה את המנהג לקרוא תהילים ופרקי שירה ממזמן הפסקתי מסיבה לא ברורה את החשק ללמוד תורה נטשתי שלא נדבר על מה שעשיתי חג ושבת השנה. לסליחות הלכתי לא יותר מ-3 פעמים... אני עסוק בהבל ויודע שאני נמצא כרגע בניסיון לפני יום הכיפורים ואם אתעורר מאוחר יותר-אחרי הגזרה-יהיה לי קשה לבטלה,אבל איך אני מוציא תעצמי מהבוץ? הקפאתי את החשבון הממכר באטרף ואני כולי מתגרד מעצבים... אין לי כוח ולא חשק לשמוע דיברי תורה ואני שואל למה?למה פתאום נפלה עלי כזו תנומה? איני בא לטעון שהקדוש ברוך הוא לא שופט צדק,אבל עברה במוחי מחשבה שאולי כי קרו מספר דברים השנה שכל כך הכאיבו והציקו לי שהרגשתי שה' אינו נהנה לתפילותיי ולכן אני בסוג של תרדמת,כיאלו כבר לא בא לי להשקיע הרי גם ככה יקרו דברים לרעתי.... שמישהו יזכה אותי בדברי תורה!אני זקוק למצוות.

/tapuzforum/images/Emo254.gifה` לא הפיל עליך תרדמה/tapuzforum/images/Emo31.gif

/tapuzforum/images/Emo24.gifהיצר הרע בתחבולותיו הצליח להרדים אותך ולהכניס אותך לסרטים הזויים כפי שאתה מציג את סיפוריך האחרונים. לקחתי על עצמי לפתוח את פינת עונג שבת ויום טוב בשביל כולם ובמיוחד בשבילך, כי בעבר ביקשת שיהיו קצת דברי תורה והרמתי את הכפפה, אלא שאני לא רואה כל התייחסות שלך לנכתב בפינה זו, מה גם שבעבר הלא רחוק התכתבנו רבות במסרים והתחזקנו יחד, אלא שלצערי נעלמת ואינך מגיב. אני מאוד מקווה שבעז"ה תתעשת ותתעלה בתורה, במצוות, במידות ובקדושה. גמר חתימה טובה יקירי.

eclipse angel

New member
אני לא הכי מכיר אותך

אבל ממה שהצלחתי להכיר/להתרשם נכנסת לדת בצורה של בהלה... רודף .. משתגע... מתלהב.. הולם בנייינים לא בונים במהירות ובחוסר ביסוס לדת לא ניגשים כמו סוס שעיניו מכוסות כעת אתה נסוג אחורה ומתמוטט בעל כורחך גבש רצון גבש כוח צעד בהססנות עוד צעד עוד וכל הזמן תבדוק אם זה מתאים לך.. אם אתה באמת חושב שזה נכון להתקדם. בהצלחה

eclipse angel

New member
נ.ב אני נגד להפוך את אלוהים לאיזה שק חבטות

ה' ככה... הוא עשה לי... הוא הפיל עלי תרדמה

צודק צדיק /tapuzforum/images/Emo45.gif

/tapuzforum/images/Emo45.gifמאחל לך טיף טף יקירי שתתעורר מההרדמה של היצר, תצא מהסרט מהר ותיישם את אשר אמר לך אנג`ל קליפסו המלאך. גמח"ט ודרך צלחה.

טיףטף2

New member
אתה כנראה לא מכיר אותי

נכנסתי לדת מאד מאד בקצב איטי. לדוגמה מהרגע שהפסקתי ליסוע בשבת עד שהתחלתי לשמור שבת לקח שנה לערך. אחת הסיבות שלקחתי הכל לאט ובטוח כי ידעתי שעבודת ה' זה תהליך מאד נהנתי לקחת על עצמי פעם ב....מצווה חדשה זו אחת הסיבות שאת השבת התחלתי לשמור הרבה אחרי שהתחלתי להתקרב לדת.

Nחמן

New member
בהמשך לתגובתו של מצפה לגאולה

גם אני בדעה, שלא ה' הפיל עליך תרדמה, כי אם היצר הרע. לו היית רואה אותי לפני שנה בדיוק בזמן הזה שוכב בבית חולים בחדר בידוד ולראשונה בחיי מתפלל תפילות יום הכיפורים ולאחר מכן גם סוכות בלא מניין לבד בחדר. זה לא רק המניין. הכאבים היו כעאבי תופת. חיידק אלים השתלט לי על המפרק המושתל וגרם לי לראות כוכבים באמצע היום. זו איננה מליצה. לא ידעתי את נפשי מרוב כאב ובמיוחד מהעובדה, שכדי לצאת להתפנות (להסך רגליים בלשון הגמרא), הייתי צריך שיושיבו אותי על מושב מיוחד ויובילו אותי לשירותים. כל צעד היה גורם לי יסורי גיהינום. אינני זוכר עצמי בוכה בחיי מלבד היום שאבי נפטר ואותם ימים לפני הניתוח השני. הייתי על סף דיכאון אבל לא נתתי לו להשתלט עליי. הצער הגדול שלי היה התנתקות ממעגל העשייה, שהייתי כה פעיל בה. חיכיתי בקוצר רוח ליום, שבו אוכל לחזור אליה. יתר קורות אותם ימים הלוא הם כתובים על קובץ "על הניסים", שאותו צירפתי לרשומה שלי לפני ראש השנה. עכשיו אתה. על פי מה שתיארת עד היום, אתה בתהליך של התחזקות. זה לא קל. ככל שהרצון להתחזק חזק יותר, כך הנסיונות גדולים יותר. אל תשכח, שלא זכית לקבל שורשים יהודיים חזקים בילדותך ועכשיו אתה מנסה לתקן זאת. יש הרבה דרכים להתמודד עם היצר ואני קטונתי מכל האדם רק מנסה להנחיל לך מנסיוני, שהיה קשה הרבה יותר. למעשה בימים הראשונים של האשפוז הייתי ככלי ריק. לא היו לי ספרים ונאסר עליי להיכנס לבית הכנסת (מחשש הדבקה). רק האורחים הרבים, שבאו לבקרני, ושאיתם למדתי או פעלתי בעבר בתחום החברתי, עודדו אותי לא ליפוש לזרועות היאוש. כאשר הגעתי לשיקום ב"שערי צדק" בפעם השנייה, מיד פניתי לבית הכנסת ולא ויתרתי על שום תפילה במניין. גם על השיעור בדף היומי לא ויתרתי. זה לא היה קל, כי עדיין לא יכולתי ללכת וצריך הייתי, שיובילו אותי בכיסא גלגלים. הכאבים טרם חלפו אולם היו פחותים מלפני כן. התפילות והשיעורים חיזקו את רוחי עד כדי כך שביקשתי מכל המבקרים לא לבקרני בשעת השיעור. כאשר חזרתי הביתה המשכתי להגיע לתפילות ולשיעורים בעזרת מתנדבים ומטפל אישי וכן ביקשתי גם לבקרני בביתי כדי ללמוד ביחד. הרגשתי בזאת הנאה רוחנית, שקשה לתארה. גם בימים הללו, שאני כבר מתהלך באופן עצמאי בחסדי ה', לא שכחתי את אמונתי. בחודשים האחרונים הצטרפתי לסדרת השיעורים "ותן חלקנו" של "מאורות הדף היומי" וזה עוד הוסיף לי מטען רוחני. נוסף על כך בימים, שבהם הייתי מאושפז או אפילו בבית אך לא יכולתי להגיע לבית הכנסת, התחלתי לנהוג באמירת כל תפילת השחר כולל קרבנות. מנהג זה נמשך עד היום. כל מה שאומר לך לאור נסיוני המר הוא רק בגדר עצה אישית. העצה הכי טובה, שתוכל לעזור לך לדעתי, היא פנייה לרב רון. הוא ישמח לקבל אותך ולעזור לך וגם אני אזמין אותך בשמחה לביתי או אף לסוכתי לכשתקום ואנסה לעזור לך בדברי עידוד. טוב עשית, שהקפאת את חשבונך באטרף. אולי יכולת למצוא שם מעט אושר ליצר המיני שלך אבל כמות האכזבות כבר אכלה אותך מכל הכיוונים. אני משער, שהודעה זאת תיקרא רק לאחר יום הכיפורים אבל אף פעם לא מאוחר לתשובה. בלי שום קשר ליצר, שלא יניח לך, תשתדל מעתה להתפלל במניין שחרית, מנחה וערבית, תשתדל להצטרף למסגרת שיעורים מתאימים לרמתך ו... הנה לך כתובת: ראש יהודי, רחוב בוגרשוב 45 תל אביב.באתר תמצא מידע עשיר על פעילויות ועל שיעורים. בחר לך את השיעורים הנראים לך במועדים המתאימים והתחל להצטרף ללא תנאי. לא צריך לעשות דבר מעבר לכך. היצרא שלך ייחלש מאליו. אינני יודע, מה יקרה לאחר מכן במישור המיני. היצר ייחלש אבל לא ייעלם. אולי תרגיש פה ושם נפילה רוחנית אבל זה לא צריך לרפות את ידיך. הקב"ה איננו מקפח שכר שום בריה ועל המעשים הטובים שעשית מובטח לך שכר. ועוד תשתדל להרבות בצדקה ובמעשים טובים. גם זה יוסיף לך המון אושר. ברגע זה אתה צריך להפנים את העובדה, שאתה חי, בריא ושלם (ואני מאחל לך חיים ארוכים "עד בלי די") וגם צעיר ממני בשני שלישים משנות חיי. זה יתרון גדול מאוד. אל תבוא בטענות אל הקב"ה. יש לך בחירה חופשית מוחלטת. תבחר בטוב ותראה, שיהיה לך טוב וגם נפלא. צום קל ומועיל וגמר חתימה טובה! מקווה, שלא פגעתי בך בדבריי, ואם תמצא בהם תועלת, יהיה זה שכרי.

Nחמן

New member
חן חן ../images/Emo13.gif

וגם שיר מיוחד הקדשתי עבורך בתגובה ל- themen10

yuni9

New member
סוכות זה הפיתרון

השינה בסוכה היא מצווה. ולמרות שעניין ימי התשובה בוא להתעורר. צריך לישון טוב כדי לא היות עייפים כל השנה. שלא נירדם שוב אחרי החגים...

למעלה