די !!! די !!!! זה ממש מוגזם
ובכן, אני בטוחה שיהיו כאן תגובות ואני מבקשת ל"אכול " אותי לאט לאט. זה ממש מוגזם, מה הולך כאן!???! קודם כל הילד, ורק אחר כך הגן, לגן אין נזק בלתי הפיך, לילד יש !!!!! וזהו נזק בלתי הפיך להפוך אותו לשעיר לעזאזאל וללעג בפני הילדים. חבר'ה - ילדים זה עם אכזר ועם רע - ומאוד קשה לשנות את ראייתם וחשביתם . מרמריסה יקרה, שנסי מותניים עזבי את כל השפי וכל הפסיכולוגיות, ועצרי את מחול השדים הזה בגן - הילד שלך הוא מקסים מתוקי, שובב, וכך כל הזמן ספרי לכולם. שהוא הכי הכי הכי הכי בגן. אין צורך שלא יילמד בגן, שיעשה מה שהוא חד וחלק, - כנסי בגננת והסבירי במשפט אחד - זה הילד שלי הוא מתוקי מקסים ומחונן... תרדי ממנו וחפשי עץ אחר - במידה ולא הילד יישאר בגן - את לא. אפעיל את כל היכולות שלי, ובמידה ולא תרדי מהילד, זה יהיה ממש לא נעים ומכאן - הגננת תראה שיש מישהי עם מרפקים כמו שצריך, קחי יומיים חופשה, עם הילד, עשי לו יומיים של כיף, ואל תשוחחי על מה שקורה בגן. כן הייתי אומרת לו שכועסים על המעשים שלו ולא עליו, לא כועסים עליו רק על המעשים שלו, וזאת תפטפי כל יום, אתן טיפ מאחד הטיפולים שעברנו: בקשי מהגננת לאסוף כל יום 3 מעשים טובים שעשה. ובסוף היום שתעביר לך אותם. בערב שבי עם הילד, וספרי לו על 3 המעשים הטובים שקיבלת מהגננת שעשה - וכל יום כזה שעשה שלושה מעשים טובים - מסרי לו מתנה קטנה (לפני כן, קני כ-10 הפתעות ) כך שיהיו מוכנות, לך לכל יום. זה מאוד יעודד את הילד לעוד מעשים. שתפי את הגננת בכך - מהגננת תבקשי כך - ברגע שהילד מתחיל עם מעשים לא טובים - באותו רגע לקחת אותו כעוזר שלה - (קבלת תפקיד מכובד) ושתאמר לילד שיש לו עוד 3 פעמים בלבד !!! להשתולל (הצבת גבולות וחשיבה- תאמיני לי אם זה עוזר לילד בן שנתיים ולילד שלי בן ה- 15 - זה יעבוד אצלך. יופי. נסי - לא מזיק - זה רק מועיל. מאוד יעזור לך ---- קני את הספר - "ילדים עם בטחון עצמי" - זהו ספר מדהים - הנותן את המלל הנכון, ואת התרגילים הנכונים לעלות לילד את הבטחון העצמי, את הדימוי העצמי, ואת המעמד שלו - איך לומר, מה בונה, מה הורס, ומה נותן..... זהו הכלי הכי גדול שאני ממליצה מזה 10 שנים לכל המכיר אותי.