ה"דפוק" של הגן

אין להם בושה להאשים את הילד

ברור שהילד מתוסכל ומתנהג כמו ילד מתוסכל. אם תשאירי אותו בגן הזה ההתנהגות הזו תתקבע אצלו. אני הייתי תלמיד מתוסכל בגלל יחס הסביבה ללקות שלי במשך כל זמן בית הספר היסודי. שנים אחר כך נשארה לי התנהגות של אדם מתוסכל.

חוטהשני

New member
הילד ממש לא דפוק.. הגננת שלו ממש דפוקה ../images/Emo4.gif מה זה אמור להביע ???? אולי היא צריכה לעשות עם עצמה חושבים ולשים אותו בקבוצה שיותר תתאים לו.. כלומר שלא ירגיש חלש - או למשל לתת לו לסיים את מה שעשה בזמן הקצוב - ולהראות שהוא סיים את מה שהוטל עליו - (למשל סיים חצי דף, אז זה יפה מאד..) כדי שהילדים האחרים לא יסבלו..

חוטהשני

New member
שאלה נוספת.. האם אתם מקבלים עזרה בגן (גננת שי"ח) ?? לדעתי אל תתעקשו לא לקבל את העזרה הזאת - היא רק תעזור ותקדם את הילד שלכם ../images/Emo57.gif

מרמריסה

New member
אני בקשר עם הפסיכולוגית, וכרגע

בכיתי לה (ההורמונים...) וסיפרתי הכל. היא ביקשה שאירגע והבטיחה לדבר עם הגננת ולהדריך אותה. שאני צודקת במה שאני אומרת-שדימוי עצמי חיובי וחיזוקים יטפלו גם בהתנהגות השלילית. שצריך לתת לו מעט מטלות מהשאר (מספיק דף עבודה אחד, לא חבילה של 5) ולשבח על כל פיפס. לעשות אותו "עוזר" שלה, להושיב אותו לידה וכד'. אני מקווה שזה יעזור. אשמח לעוד עצות/הארות והערות. תודה!

מעולה! כבר התקדמתם

הקפידי לשמור על קשר עם הפסיכולוגית. זה חשוב. כאשר הצוות במערכת רואה כי האם שומרת ידה על הדופק, הנטייה היא לשתף פעולה. כל הכבוד!

זה מזכיר לי

את הבן שלי בגיל הזה, טרם כל האיבחונים. הגננת היתה גם כן מעט נוקשה (לפי התאורים פחות נוקשה מהגננת שאת מתארת) בני אובחן כ ADHD בכיתה א' ובהמשך ביקשו מאיתנו בביה"ס לבדוק אם הוא גם PDD (שזו בעיה התפתחותית נרחבת - תחום בעיות תקשורת) בימים ההם הוא היה מסוגר, השפה שלו לא היתה מפותחת, לא החזיק עיפרון ולא עזר לאסוף את המשחקים. בגלל הדימיון של הסיפור, הייתי ממליצה לך לבדוק את תחום בעיות התקשורת. כיום בני בן תשע וחצי, תלמיד משולב בחינוך הרגיל. לא אגיד שאין בעיות, אבל בהחלט התקדמנו מאז. בהצלחה ענת

מרמריסה

New member
PDD

זה הדבר הראשון שחשבנו עליו - כבר בגיל 3 וחצי. נשלל כבר אז (פסיכיאטרית מומחית להפרעות בספקטרום),זאת כנראה לא הבעיה. אובחן כ-ADD ע"י ד"ר מנור וגם היא סבורה שזה לא PDD. היכולות המוטוריו שלו השתפרו מאוד, אבל עדיין זה פחות מבני גילו. בכל זאת, הוא מצייר (אם כי כמו בן 4), כותב (אני אומרת את האותיות והוא כותב - מכיר את רובן).

PDD NOS

גם אם נשלל PDD הרי שלשם סיוע לילד לא צריך תיוג. אולי כדאי להכניס איש מקצוע כלשהו לגן שיתצפת על הילד ויתן הוראות איך לעבוד איתו. הבן שלי אובחן כ- PDD NOS בתור ברירת מחדל. תפקוד מאוד גבוה (ורק בגיל שמונה, על ידי פסיכיאטרית מומחית בספקטרום) כל איש מקצוע שפגש בו עד היום אמר שהוא מתעתע. התפקוד החברתי שלו מאוד מטעה. הוא אינו מסוגר או מתבודד.בהחלט נמשך למשחקי מסך. יוצר קשרים ויוזם פעילות חברתית, יותר מהרבה ילדים ביישנים.

מרמריסה

New member
הבן שלי "מתבודד" רק בקבוצה

במשחק/שיחה 1X1 הוא בסדר גמור - גם מוביל וגם מובל, מפגין הדדיות. עד לאחרונה, הוא היה משחק בגן עם ילד או ילדה מסוימים, אבל עכשיו, בתוך כל הסחף הזה, הוא מספר שכל מי שהוא ניגש אליו אומר לו: "לך מכאן, אני לא חבר/ה שלך!". הגדיל לעשות אחד הילדים, שבא אלינו ושהילד הלך אליו כמה פעמים, שאמר לו: "אני לא רוצה לשחק איתך. אני חבר שלך רק בבית, לא בגן"...

I am ADiDi

New member
לא הבנתי

איך בנך קיבל הגדרת PDD NOS אם הוא יוצר קשרים חברתיים ויוזם פעילויות חברתיות?! מה עוד כלול בהגדרה של PDD NOS?

ה"אחר" בגן...

שלום מרמריסה, קראתי בעצב על כך שיש עדיין אנשים שמגיבים כך במערכת לילדים עם צרכים אחרים. מבלי לראות את הילד אני יכולה לומר לך שיש עוד הרבה מה לעשות איתו בחינוך הרגיל לפני שמישהו יחשוב על השמה בחינוך מיוחד. כדי לקצר אדבר על שני כוונים: האחד - חיזוק הילד, העלאת דימויו העצמי גם ישירות וגם על ידי הנחיות לגננת לפעול כך, שחררי אותר מ"ללמד" אותו ובקשי אותה רק לעודד אותו ולאפשר לו לעשות רק מה שרוצה ויכול (וכמובן להוציא אותו מתחרויות הקבוצות...) לגננת יש כמובן חלק נכבד במצב החברתי שתארת ומאידך יש בידה לעשות הרבה למען - כגון טיפול דרך סיפורים בצרכים שונים של ילדים בגן וכו' אך מכוון שמדברייך הבנתי שאין שם מוטיבציה לכך הייתי במקביל פונה לעיריה ומבקשת הפניה לוועדת שילוב של הגנים (בקשה לעזרה בשעות שילוב בגן) ועדה כזו מעבר לשעות תמיכה שתוכל לתת , תוכל אולי לכוון את הגננת או להעביר את הילד לגן טוב יותר, לפחות קולך יישמע בפני האחראיים על הגיל הרך ביישוב... בהצלחה רבקה

לא להחזיק אותו בגן אפילו יום נוסף.

פשוט כך. תמצאו גן או משפחתון פרטי, תשכרו לו מטפלת, תעבדו פחות, קבלו עזרה מההורים שלכם ואל תשלחו אותו למקום המאוד לא חינוכי ההוא. המנעות מהנזקים שהמקום ההוא עושה לא שווה השקעה רבה מאוד. פתרון חלקי ביותר הוא שליחה של הילד לגן עם סייעת אישית. זה לא מספיק וספק אם הגננת הזו תרשה.

מרמריסה

New member
מישהו יודע אם יש בפ"ת גנים פרטיים

לגיל חובה? אני לא חושבת. לאמי יש גן פרטי אבל לגילאי שנה וחצי עד ארבע. לא ממש בשבילו. ובכלל-זו לא עברה על החוק? המדהים הוא, שהילד אומר שהוא רוצה להישאר בגן הזה, כי: "גן חדש זה מפחיד"... כמובן שהוא היה מעדיף להישאר בבית מול המחשב
אבל זה לא פתרון.

iruthya

New member
די !!! די !!!! זה ממש מוגזם

ובכן, אני בטוחה שיהיו כאן תגובות ואני מבקשת ל"אכול " אותי לאט לאט. זה ממש מוגזם, מה הולך כאן!???! קודם כל הילד, ורק אחר כך הגן, לגן אין נזק בלתי הפיך, לילד יש !!!!! וזהו נזק בלתי הפיך להפוך אותו לשעיר לעזאזאל וללעג בפני הילדים. חבר'ה - ילדים זה עם אכזר ועם רע - ומאוד קשה לשנות את ראייתם וחשביתם . מרמריסה יקרה, שנסי מותניים עזבי את כל השפי וכל הפסיכולוגיות, ועצרי את מחול השדים הזה בגן - הילד שלך הוא מקסים מתוקי, שובב, וכך כל הזמן ספרי לכולם. שהוא הכי הכי הכי הכי בגן. אין צורך שלא יילמד בגן, שיעשה מה שהוא חד וחלק, - כנסי בגננת והסבירי במשפט אחד - זה הילד שלי הוא מתוקי מקסים ומחונן... תרדי ממנו וחפשי עץ אחר - במידה ולא הילד יישאר בגן - את לא. אפעיל את כל היכולות שלי, ובמידה ולא תרדי מהילד, זה יהיה ממש לא נעים ומכאן - הגננת תראה שיש מישהי עם מרפקים כמו שצריך, קחי יומיים חופשה, עם הילד, עשי לו יומיים של כיף, ואל תשוחחי על מה שקורה בגן. כן הייתי אומרת לו שכועסים על המעשים שלו ולא עליו, לא כועסים עליו רק על המעשים שלו, וזאת תפטפי כל יום, אתן טיפ מאחד הטיפולים שעברנו: בקשי מהגננת לאסוף כל יום 3 מעשים טובים שעשה. ובסוף היום שתעביר לך אותם. בערב שבי עם הילד, וספרי לו על 3 המעשים הטובים שקיבלת מהגננת שעשה - וכל יום כזה שעשה שלושה מעשים טובים - מסרי לו מתנה קטנה (לפני כן, קני כ-10 הפתעות ) כך שיהיו מוכנות, לך לכל יום. זה מאוד יעודד את הילד לעוד מעשים. שתפי את הגננת בכך - מהגננת תבקשי כך - ברגע שהילד מתחיל עם מעשים לא טובים - באותו רגע לקחת אותו כעוזר שלה - (קבלת תפקיד מכובד) ושתאמר לילד שיש לו עוד 3 פעמים בלבד !!! להשתולל (הצבת גבולות וחשיבה- תאמיני לי אם זה עוזר לילד בן שנתיים ולילד שלי בן ה- 15 - זה יעבוד אצלך. יופי. נסי - לא מזיק - זה רק מועיל. מאוד יעזור לך ---- קני את הספר - "ילדים עם בטחון עצמי" - זהו ספר מדהים - הנותן את המלל הנכון, ואת התרגילים הנכונים לעלות לילד את הבטחון העצמי, את הדימוי העצמי, ואת המעמד שלו - איך לומר, מה בונה, מה הורס, ומה נותן..... זהו הכלי הכי גדול שאני ממליצה מזה 10 שנים לכל המכיר אותי.

רוצה להתייעץ עם עו''ד?

אני מכיר משפטן שמבין בשיטות להסתדר עם מערכת החינוך ולגרום להם לתת שירות טוב. אולי הוא יסביר לך איך לאלץ אותם לקבל את הילד לגן אחר?

הנסיך שלך ...

...כי זה מה שהוא קודם כל!!! האמת,אני לא יודעת למה להגיב קודם... לצערי יש בעידן המתקדם שלנו אנשים שחיים בתקופת החושך.הגננת של הנסיך היא הוכחה לכך! לי יש 2 נסיכים (בגילאים שונים) מדהימים בבית.הם אכן ילדים רגישים מאוד,ובעלי אינטליגנציה גבוהה . הקטנציק משולב השנה בשני גנים :בגן שפתי ובגן רגיל , לאחר שבשנה שעברה עברנו עימו בערך את אותו הסרט בגן. להיות בגן של החינוך המיוחד זו זכות ומתנה. גם לי היה קשה קצת בתחילה,אך מהר מאוד הבנתי שבשורה תחתונה חשובה לי יותר איכות החיים של הילד ,ופחות הנורמאליזציה. אני הייתי מבקשת סיוע בשירות הפסיכולוגי של מקום מגורייך בכדי להעביר את הילד כמה שיותר מהר מהמסגרת ה"אפלה" שהוא נמצא בה כיום. אני נקטתי בצעד זה (בשנה שעברה) ובנוסף פניתי לעיריה וביקשתי להעביר את הילד וועדת השמה.כמובן שהיה צורך בשיתוף פעולה של הגננת.לדעתי גם הגננת אצלכם תעזור... היום הילד פורח מתקדם ופשוט כייף צרוף לשמוע ולראות!!! בגן שפתי יש 12 ילדים עם 4 אנשי צוות (!) יום שלם עם קלינאית תקשורת , יום שלם עם מרפאה בעיסוק , יום שלם עם מרפאה במוסיקה , ...בקיצור - עולם פלאים בגן קטן. באשר לשיטת העבודה של הגננת (אף אחד לא יוצא עד שכולם מסיימים ???) בעיריה יוכלו לשים קץ לשיטה המאוד לא מקובלת של החינוך שלה. דעי לך - הילד שלך הוא מספר 1! ורק הוא וטובתו צריכים להיות לנגד עינייך
אשמח לשמוע איך התפתח לכם...בהצלחה !!! ליאת.

למעלה