ה"בופור" בשבילי

ה"בופור" בשבילי

קודם כל חדשה פה, אליה נעים מאוד.. בת 22 וקצת... עשיתי צבא, לא קרבית במיוחד אבל ניסיתי לתרום כמה שיכלתי מצטערת שסיימתי את הקבע שלי כל כך מוקדם בעיקר אחרי שקראתי/ראיתי את כל הקשור ל"בופור"... אז תגובותיי - אם זה יעניין מישהו כמובן :) הדבר שגרם לי לכתוב את התגובה הזו זו בעיקר האווירה ששורצת בפורום לגביי זה שהשחקנים המופיעים בסרט לא שירתו בצבא או ששירתו מקסימום חודש טירונות והשתמטו מהמשך השירות... אז... למי זה איכפת?! באתם לראות סרט שאמור להעביר משהו שאינו קשור לשחקנים, גם אם הם שירתו וגם אם לא כרגע הם מבצעים את מה שהם יודעים לעשות - לשחק (כמובן מסכימה שיש כאלה שלא ממש ידעו לשחק שם אבל בואו נתעלם).. אני אומנם התאכזבתי מהסרט אך לא בגלל השחקנים שביצעו את עבודתם, אלא בגלל שהסרט לא גרם לי, בתור מישהי צעירונת שלא כל כך ידעה מה זה בופור לפני, להזיל דמעה או להתחבר לדמויות עצמן.. הסרט כושל לדעתי אינו מעביר כלום מלבד להראות שהם סבלו בבופור ונהרגו בבופור.. יתכן וכל התגובה שלי לסרט הנ"ל כל כך שלילית משום שציפיתי לראות סרט שירגש אותי אף יותר מהספר - וכאן אני מתחילה להחמיא לשם שינוי :) דורון לשם - כותב הפר "אם יש גן עדן" ריגש אותי עד כדי דמעות בספרו ואף גרם לי להבין כמה פספוס ישנו בחיים וכמה אין אנו בתור צופים מהצד על מלחמות, לא מבינים את מה שהולך בתוך המלחמה... הספר גרם לי להבין כמה אנו לא יודעים להעריך אחד את השניה כמו שהדמויות בספר ידעו לשמור אחת על השניה ולהעריך ולהבין אחד את בעיותיו של השני! מעבר לתיאורי המלחמה המדהימים שהוא כתב וגרמו לי להרגיש כאת הדמויות בספר שממש חווה מלחמה לפי דעתי יש בספר זה דברים שהתפספסו בנסיון העברתם לסרט... הדוגמא הכי חשובה היא האחווה בין החברה ששירתו יחד שאינה מועברת כלל בסרט !! אני יכולה להמשיך לנצח להעביר מחמאות על הספר בניגוד לסרט - אך אפיק לחפור לעת עתה בכך שאסכם את הסרט כאכזבה... וכמובן הדבר היחיד שעולה לי לראש זה כגודל הציפיות לסרט מקריאת הספר כך גודל האכזבות מהסרט... חג שמח לכולם :)

למעלה