התת מודע

MotiAd

New member
לא הבנתי...

השאלה שהצגת היא בעצם "האם אני יודע איפה נמצא מידע מסויים במוח?". כי אם לא אז לא הבנתי אותך כהלכה ואני מצטער ואם תוכלי להסביר את עצמך שוב אני אשמח. ואני אשמח להסביר לך איך הפרכתי את הטענה הזו במסרים. או מעל דפי הפורום. פשוט אני נמצא כעת בתקופה של מתכונות ובגרויות. ומסכים בהחלט על כך שהנושא מעניין. אבל קוגניציה מתעסקת במודל החשיבתי של המוח ולא בהכרח או במיוחד במבנה שלו שלגביו אין לנו הרבה מידע. איך המידע מיוצג, או איך אפשר לקרוא מידע כזה? לגבי הנושא הזה אין לנו הרבה מידע. לעומת זאת מה שהצליחו אולי לעשות זה לסווג את המוח לחלקים כאשר לכל חלק יש תפקיד מוגדר, נניח החלק השמאלי אחראי על פעולות שפה (אל תתפסי אותי) וכו'. כי אם הכל היה ברור לנו אז בתחום שאני מתעסק בו קצת "אינטיליגנציה מלאכותית" החיים היו הרבה יותר פשוטים. ואני מתכוון בידע לעובדה שאנחנו יכולים לקרוא מידע מהמוח ולפענח נתונים וכו'. באנלוגיה שלי למחשב לא התעסקתי בכלל לנושא של האם למחשב יש זיכרון או אין. המטרה שלי הייתה להציג שאין לנו כ"כ שליטה על תיזמון של תהליכים, כלומר יכול להיות שדבר מסויים יתרחש בזמן כזה ורק כמה שניות/דקו מאוחר יותר מידע אחר יגיע שציפינו לו. זאת הייתה הכוונה שלי בנושא של תיזמון תהליכים. וסאחה על השימוש במונחי מחשב. יש לך עתיד.

שיוש21

New member
בפשטות

אתה נזכר במשהו זה אומר שככל הנראה אותו דבר שנזכרת בו היה קיים בך גם כאשר לא זכרת אותו, שהרי תסכים שייתכן שנזכרת בדבר מבלי ששום דבר חיצוני/תופעתי הזכיר לך אותו, למשל, סתם ישבת בחדר מבלי לעשות כלום ונזכרת בו, אז כאן עולה השאלה- איפה הוא היה קיים?

MotiAd

New member
חחחחח... עכשיו הבנתי...

אבל בדיוק כאן נכנסת לעבודה קצת תיאוריה. ניתן לבוא ולומר שאת לא יודעת מה יכול להדליק לך את האירוע שיכול להפעיל או לגרום לאותו דבר לצוץ פתאום. זה מאוד מעניין. אין לנו לפחות היום לדעת מה סך הדברים שיכולים להפעיל אירוע מסויים כי ברגע שנדע את זה בעצם צריך להתקיים תנאי מקדים -> שנדע איך המידע מיוצג או נשמר במוח כי אז נדע איך הוא מטפל בנתונים כאלו. ואז גם נדע מה הם הקשרים של אותו רגע/מקום/תמונה/מידע שהוא שולף ולמה. אנחנו לא יודעים איך הוא מקטלג כל פריט שהוא שומר במוח. ומאוד יכול להיות שהוא שומר פרטים שאנחנו לא היינו עולים אליהם נכון להיום. אחרת אם זאת לא הצורה שהוא פועל בה אפשר להעלות כמה וכמה השערות: 1) המוח מנסה לתת לנו בידור ולהעסיק אותנו בשעה שאנחנו בוהים באוויר. 2) הוא מקפיץ את המידע הזה כדי שלא נפריע לו במהלך ביצוע של פעולה מסויימת. 3) מדובר בבאג של המוח שגורם למידע לא קשור בעליל לצוץ פתאום. (וקחו את הכל בסבבה וצחוק).

שיוש21

New member
חשבתי על זה

ז"א שכשנזכרים במשהו חייב להיות שזה כתוצאה מדבר כלשהו אחר שגרם לאותו מונח "לחזור" למוח... אבל עדיין יש משהו בטענה של יובל...

shaddy

New member
בידוק היום

סיתי לקרוא את הספר ואני מתכנן לצוטט את הקטע הזה משם

למעלה