התשלום לקורסים!

dragonfly017

New member
התשלום לקורסים!

אוקיי אנשים יש לי סוגיה חשובה לעלות בפנייכם ה"תשלום לקורסים" : אני חושבת שאסור לשבת בשקט שאתם חושבים שמשהו לא בסדר ,לכן אני פונה אליכם ואל ההנהגה,אולי ישמו לב לדברי(אין לי מה להפסיד) לפי דעתי התשלום לקורסים הוא ממש ממש מוגזם אתם דורשים מאיתנו לשלם 700 ש"ח ובכך אתם יוצרים שיכבה של אנשים שיכולים לצאת לקורסים ויכולים להרשות לעצמם ושיכבה של אנשים שממש קשה להם מבחינה כספית! בכך אתם מרחיקים אנשים שכן רוצים להיות בבית"ר וגורמים להקטנת התנועה בהתחלה חשבתי שזאת רק אני שיש לה בעיה כספית, אבל חצי מהחניכים שלי פנו אליי ואמרו לי" גילי אני לא בטוח יוצא והסיבה היחידה היא בגלל התשלום",ואני לא רואה בכך סיבה מוצדקת(כסף הוא לא הכל בחיים והאנשים האלה שווים יותר מכסף-אפשר להוציא מהם הרבה והם יתרמו לתנועה!) וגם הרבה חברים שלי לא יוצאים מאותה הסיבה,ואולי גם אני לא יוצאת אני מבקשת מהתנועה לבחון את עיניין התשלום לקורסים יתר על המידה, ואולי להפחית אותו קצת, גם אם זה יגרום להורדת כמה פעילויות מהקורסים! גם ככה הקורס הוא לא כמו שנה שעברה הוא רק 8 יום אני מבקשת שתתיחסו לדברי,ולא תדחיקו אותם זה חשוב לי ולאנשים רבים ואני לא הראשונה ולא האחרונה שאגיד את זה ואני אשמח שלא תיכנסו בי על כך שאני אומרת את מה שמפריע לי! המשך יום טוב לכולם!!!

kalimik

New member
תשלום לקורסים

גילי וכולם, שלום רב! ראשית, אני שמח שבפורום מעלים גם נושאים רציניים ולא רק וויכוחי סרק.. קורסי ההדרכה של בית"ר מתקיימים בתנאי אכסנייה מלאים - שלוש ארוחות מלאות ביום, חדרי לינה מסודרים, אבטחה ותנאי לימודים מיטביים(מיזוג,ציוד מלא, אנשי סגל, הכשרה וכו'). דברים אלו עולים כסף. מחיר העלות לחניך היא הרבה יותר (משמעותית!) מ-700 ש"ח ולכן המחיר שאתם משלמים-הוא רק חלק מהמימון. סמינרים וטיולים בתנועה נעשים תמיד מתוך מחשבה על אחרון חניכים ועל מצוקותיהם הכלכליות , אבל עדיין ישנם עלויות שאי אפשר לקצץ בהם. כמו כן, לתנועה יש אפשרות מוגבלת לסבסד כל חניך. לשם השוואה: בכל תנועה אחרת מחיר של טיולים וסמינרים הרבה יותר גבוה (בררו בסניפי הצופים והנוער העובד ביישובכם כמה עולה לצאת למחנה קיץ....) אגב.. אחד הסיבות שדחינו את הקורסים עד סוף יולי שבוגרים יוכלו להשתלב בקייטנות ולהרוויח כסף מה עושים בכל זאת: א. חוסכים! . אפשר לדבר כמה שיחות פחות בטוקמן/סלולרי ולחסוך את הסכום מול ההורים.. ב. פונים לרשויות - בכל עירייה, מזכירות, רשות יש מחלקת חינוך/רווחה שעשויה לעזור למי שמתקשה כלכלית. פנו לרכז שלכם שיכוון אותכם. ג. הורה שמתקשה לשלם -עשויה להיבדק אפשרות של פריסת תשלומים(לא בכל המקרים!) אני מקווה שיהיה לנו קיץ נעים!

אורן תל חיי

בקשר לבירור מחירים,צופים בבנימינה זה לא דוגמא,הם משלמים קרוב ל1000 שקל לשנה רק כדי להיות בתנועה בלי טיולים יענו.... ובקשר לאחרים,כן באמת הטיולים שלהם יותר יקרים...

..

לי אישית אין בעיה כל כך עם המחיר אבל יש לי שאלה, למה אם הקורסים התקצרו לא מורידים במחיר?

...

יש מצב שזה סיבסוד שונה,התנועה קיבלה שנה שעברה כניראה תקציב גדול יותר לקוריסים או שהשקיע יותר בקורסים...זה יכול להיות גם משהו בקשר לבחירות אבל ימחקו לי ת'הודעה אז נעצור כאן ולא נרחיב.

FashiBoy

New member
אורן צודק...

בכל הקורסים בכל התנועות המחירים הרבה יותר גבוהים. גם בקורסי הקיץ של משרד החינוך שהוא כביכול שולט על כל הכספים...גם המחירים בשמיים. לדוגמא,קורס משצ"ים(מדריכי של"ח צעירים) עולה בין 700 ל800 ש"ח ל8 ימים ויש לציין שזה הוא קורס-שדה..כלומר הכל בתנאי שטח...אז המחיר של הקורסים בבית"ר הוא מצחיק מאוד...ואין על מה להתלונן עליו...

כן..אבל יש אנשים שגם את ה700 שקל

האלו לא יכולים להוציא מהכיס שלהם! ועבודה ממש ממש ממש קשהה למצואא!! לפחות באזור שלי..

יש כמה דרכים

את יכולה לגנוב את הכסף!סתם... את יכולה למצוא עבודה באחת המיסעדות או חלוקת פליירים ועד אז יהיה לך חלק גדול מהכסף וההורים ישלימו ואת תחזירי שתעבדי אחרי זה... את עובדת בביביסיטר ועושה מיזה כסף טוב,תגידי להורים שלך שישלימו לך... ואת תמיד יכולה ללכת למתנס בזכרון/בנימינה ולהגיד שאת צריכה עזרה במימון יציאה לטיול...

למעלה