התרת חוזה

outer

New member
התרת חוזה

היי, מישהו יודע מה המשמעות של התרת חוזה למי שנמצא בשנת הקבע הראשונה ומקבל שכר תקן סרן? אני אשמח לתשובה, תודה מראש.

deathcaster

New member
תשובה

אין שום משמעות WHAT SO EVER , ומי שאומר לא אחרת , או משקר לך או שעבר אותה שטיפת מוח כמו אליפם אחרים שזה דבר שאין לעשותו אז ממציאים הצדקות ותירוצים כדי לא לעשות זאת.

אמת....

ההשלכות היחידות הן במידה שקיבלת איזה שהו שירות מהצבה בתשלום, לדוגמא יציאה ללימודים. במקרה כזה הצבא יכול להדרוש שתשלם איזה קנס עקב התרת החוזה.

outer

New member
אם אני מקבל תוספת בשכר

כתוצאה מזה שאני מתוקנן סרן ויש לי יתרת שירות של שנתיים, ובהנחה שאני לא מסיים את השנתיים האלה ומתיר חוזה, האם אני אדרש להחזיר את כל התוספת שקיבלתי כתוצאה מכך?

hayonkoby

New member
שלוש אפשרויות לקבל תשובה

הראשונה היא לפתוח את פקודת המטכ"ל העוסקת בהתרת חוזה . השנייה - להרים טלפון למת"ש על מנת לבדוק את הנושא . שלישית - במחלקת הסגל יוכלו לתת לך פרטים רבים על התרת חוזה .

deathcaster

New member
אפשרות אחת ויחידה לקבל תשובה

התשובה היא לא מוחלט. לא אתה ביקשת לקבל משכורת של תקן סרן, צה"ל החליט לתת לך משכורת זו ולא בגלל יתרת השירות שלך אלא בגלל סטטוס תקנון התפקיד. השאלה שלך היא כמו שתשאל : " האם בגלל שהתפקיד מקנה לי רכב צמוד - האם אם אתיר חוזה - אצטרך להחזיר את הדלק שהוצאתי על נסיעות הביתה במהלך תפקידי".

deathcaster

New member
תגיד , לקרוא אתה יודע ?

איפה בהודעה שלי רשום שיש קנס ?! אין קנס ואין נעליים ! מי הכניס לך ת'שטויות האלו לראש ?!

mike1551

New member
יש קנס

בכל מקרה של התרת חוזה ביוזמת איש הקבע ואם ההתחייבות לקבע נחתמה בתנאים מסוימים, אזי יש להחזיר לצבא את הכסף שעמד מנגד. יש פקודת מטכ"ל בנושא שאני אישית מכיר. הפקודה אפילו מכילה נוסחה לחישוב ההחזר. אבל צריך לזכור שכל מקרה נבחן לגופו ולמרות שקיימת פקודת מטכ"ל הזאת אין זה אומר שאתה תצטרך לשלם את הקנס או סכום אחר מה שזה לא יהיה.

deathcaster

New member
קשקוש בלבוש

שאתה עובד בעבוה באזרחות אתה מחליט להתפטר- אתה משלם קנס ?! בצבא זה לא שונה , ובניגוד למה שלימדו אותכם , אני מדבר מנסיון. המקרה היחיד שמחזירים תשלומים לצה"ל הוא אם אתה עתודאי או שקיבלת מענק שירות בחלק מתוכנית מענקי התמריצים. כל מקרה אחר , לא קנס ולא נעליים, זו סתם שטיפת מוח שהמפקדים אוהבים לעשות למשרתי הקבע הזוטרים שלא יברחו להם וישאירו אותם עם כל העבודה. פקודת מטכ"ל ? נוסחה ? יש נוסחה לחישוב פיצויים שמגיעים לך . מעבר לכך הנוסחה רלוונטית רק במקרים שציינתי.

mike1551

New member
חבל שאי אפשר

להצמיד לכאן קובץ עם הפקודת מטכ"ל הזאת כדי להוכיח לך ולאחרים. אבל מה שאני אומר נכון ותקף, מנסיון.

deathcaster

New member
סליחה ?!

ומי אמר שאסור להצמיד ? ראית כמה פקודות מטכ"ל יש לך באתר צה"ל ? אתה יכול להצמיד את הפקודה בכיף, יתר על כן , אני מאתגר אותך, שלח לי אותה באי מייל עלום שם ואני אפרסם אותה !!!

mike1551

New member
הפקודה הנ"ל

לא מופיעה באתר של צה"ל. יש לי אותה בבסיס אני אסרוק ואשלח.

haboles

New member
מעניין אותי איפה בדיוק כתוב..

שאתה יכול כעתודאי להשתחרר ע"י החזרת תשלומים לצה"ל. לפי מה שאני מבין ההתחייבות הראשונית ל3 שנים קבע היא קשיחה ובלתי ניתנת להפרה. אתה יכול להוכיח אחרת או שאולי אתה זה שמקשקש?

mike1551

New member
שום דבר איננו בלתי ניתן להפרה

למה מה זה ? כלא אלקטרז ? כל התחייבות לקבע ותהיה הקשיחה ביותר ניתנת להפרה הן ביוזמת המערכת והן ביוזמת איש הקבע. השאלה הנשאלת היא מה אתה מוכן להקריב ועד כמה אתה מוכן להילחם עבור זה. ועל אחת כמה וכמה שאם אתה עתודאי שחתם קבע מראש ועכשיו רוצה לעזוב, אתה חושב שיתנו לך לצאת בכזאת קלות ?

haboles

New member
ברור שיש איזושהי דרך לצאת

אבל אתה תלוי לחלוטין בחסדי המערכת. אתה יכול לעשות בעיות , אבל רק המערכת תקבע אם תשוחרר או לא. זה לא כמו שהבחור למעלה טוען שאתה יכול לשלם קנס והצבא אומר "תודה ושלום".

deathcaster

New member
מוזר

למה מה יעשו לך יכניסו אותך לכלא ? לא סתם אני מכיר 3 עתודאים שהשתחררו על 21 שילמו את החלק היחסי של השכר לימוד הרלוונטי לתקופה שכן שירתו ויצאו לחופשי.

deathcaster

New member
תגובה

אתה עתודאי ? חתמת על התחייבות לשירות קבע ? כמו שיש טופס החתייבות לשירות קבע...יש טופס אי נכונות לשירות קבע. זה כ"כ פשוט אך כפי שאמרתי זאת פעמים רבות, עתודאים כ"כ משוכנעים שהם יודעים הכל, שכאשר שוטפים להם ת'מוח שאי אפשר לצאת מההתחייבות הזו הם אשכרה מאמינים בזה. המממממ.....מזכיר לי ספר בשם תנ"כ , גם אז אנשים האמינו שזה אמיתי ותראו מה קרה מאז.....

haboles

New member
אז מה שאתה אומר בעצם הוא ש..

הדרך "הפשוטה" לצאת מקבע היא למלא טופס אי נכונות לשירות קבע , לחכות עד שהמערכת תסרב ואז לצאת על פרופיל 21 ולהחזיר את הכסף שקיבלת. זאת על סמך ההודעה הנוכחית וההודעה שכתבת קודם למעלה. אני מדייק?

deathcaster

New member
לא

אתה ממש לא מדייק. ברגע שאתה חותם על טופס אי נכונות להתחייבות לשירות קבע , בהנחה והדבר לא מתנגש עם תום החוזה שלך , מפקד היחידה רשאי להשאיר אותך עד שנה מתאריך מילוי הטופס, לאחר מכן , הוא חייב לאשר לך לעזוב, וזוהי פקודה , וכן - הדבר חל גם את אתה עתודאי. אתה מוזמן לברר את הדבר במדור הרלוונטי במפקדת החייל לה אתה שייך.

למעלה