התרעת חום מנוע

alex49

New member
התרעת חום מנוע

שלום,ברשותי מנוע וולוו 55 כ"ס מ 2005 ועברתי חוויה זהה לשלך לפני כשנתיים. מנוע עובד כרגיל בעומס נמוך ובינוני ובעומס גבוהה אחרי זמן קצר המנוע מתחמם ומפעיל את התרעת חום המנוע.
אני בדקתי קודם את כל האלמנטים הקלים ולא מצאתי כל תקלה בכולם כולל הברך שפרקתי וכיבדתי בקרצוף\סיתות פנימי.
הבעיה היתה במחליף החום שבוולוו משום מה מקפידים לבנות בגודל גבולי בכל הדגמים (לעומת ינמר שם המחליף גדול יחסית).פירוק מחליף החום בזהירות בלי לפגוע באטמים על מנת להחזירם בשלמות,וניקוי המחליף על ידי טבילה 24 שעות בחומצה תעשייתית כלשהיא,העברת חוטר.מברשת ניקוי בכל הצינורות ושטיפת לחץ קפדנית עם מכונת לחץ גבוהה.לאחר ההרכבה מערכת הקירור תחזור להספקים מעולים ללא כל בעיה.למרות שהמחליף לא נראה מזוהם מאד כפי שאחרים ציינו יש מעטה דק שנבנה על הצינורות הפנימיים ומונע החלפת חום יעילה - בזה טיפל הניקוי ביעילות מלאה.עם כל כך מעט שע"מ פירוק הברך נראה מיותר.לך על המחליף.
אלכס

skipperrider

New member
תודה

הכל יתכן.
ניקיתי ביסודיות לפני ההפלגה את מחליף החום שנראה מאד נקי גם לפני הניקוי כיוון שרוב חייו עבד כמעט רק במים מתוקים.
אני משייט באופן רגוע בתחום ה-2.200-2.400 סל"ד בד"כ ושם לא נתקלתי מעולם בבעיית התחממות.
ביציאה הבאה שלי בעוד מס' שבועות אעשה ניסיון נוסף בסל"ד גבוה יותר לאחר שאבדוק את תקינות הטרמוסטט וניקיון פילטר מי הים ו...ניראה.
אדווח אם אמצא ממצא חדש.
&nbsp
&nbsp

למעלה