התרוממות ריצוף

התרוממות ריצוף

שלום לכם
אני מבקשת את עזרתכם בסוגיה מאד מוזרה שמתרחשת אצלנו ביומיים האחרונים.

אנחנו מתגוררים בדירה שכורה בקומה השמינית בבניין שקיים כ12 שנים.
ביומיים האחרונים החלו להתרומם מרצפות בחדר השינה, המצב הולך ומחמיר...
נראה כי התופעה מתרחשת לאורך קו רוחב בחדר, מה שמחשיד כי מעורבת נזילה כל שהיא בעניין, אך אין כלל רטיבות.
בעל הבית ביקש כי נזמין איש מקצוע, חשוב לנו לטפל בבעייה באופן הטוב ביותר ולא לגרור אף אחד להוצאות מיותרות. האם מומלץ להזמין רצף או לחילופין לדאוג לבדיקה של הצנרת לפני שדואגים לריצוף?

בתודה מראש על כל סיוע

דור לוי

New member
מצטער אבל לא מתאפק...

שמעת על הבלדה על ארי ודרצ'י?
כנראה נרדמו לך פועלי בניין מתחת לבלטות...

ולעניין:
אם לא יהיו כאן תשובות טובות, בבעיות מוזרות בתחום הבנייה, או כשצריך חוות דעת משפטית (ובפרט מול חברת ביטוח), אני נעזר ב"רופא בניינים" (ככה הוא קורא לעצמו) אבי ג'נח 052-8461313
ייעוץ שלו, יחזיר כל שקל שיושקע...

תודה

בהחלט העלנו השערות, מי עבר לגור מתחת לבלטות...
בן זוגי התמקד בתחום הזוחלים, נחשים בצינורות, זה מסיפור אחר.

בכל מקרה תודה על התשובה המושקעת.
בינתיים בעל הבית שלנו התייעץ ומצא מישהו שיגיע בשלישי.
לא יודעת מה תחום העיסוק שלו
הייתי שמחה אם היו לנו השערות אפשריות לגורמים לתופעה.

באשר לעניינים משפטיים, בעל הדירה עורך דין בעצמו, נשאיר לו את הכבוד!

ושב תודה

דור לוי

New member
מת מסקרנות מה היה...

אגב,

עלה לי רעיון לגורם אפשרי, ולא מופרך עד כמה שזה יכול להישמע:
שורשים, כן שורשים ובפרט של פיקוס...

נתקלתי בפיקוס שהזריע עצמו על קיר חיצוני, באמצע שום מקום, בלי מדרגה , בקומה שלישית.
גם בכותל בגובה רב צמחים מהקיר ...
וציפורים או עטלפים עם הקקי, או סתם מהרוח, קומה שמינית זה לא משהו שאפשר לפסול.

אני מדבר על פיקוס כי היכולת שלו לבקע בטון מרשימה.
אבל צמחים בכלל יכולים לבקע סלעים.

אם הבלטות עלו, אני מניח שהן כבר רופפות. נסו להוציא אחת מהמקום באמצעות ואקום של זגגים.
אפשר להשיג בכמה עשרות שקלים.

נסו לבדוק מבחוץ, או במרפסות באזור, האם יש פיקוס שצומח מבחוץ, או בעציץ במרפסת.

אבל,

אם כן וזה שורש, תתייעצו טוב עם אגרונום.
יכול להיות שלא כדאי לעשות את הדבר הספונטני ולחתוך את העץ.
השורשים עלולים לנבוט מחדש-ותגלו עוד נחשים כאלה בבית.
סביר שכדאי דווקא להשאיר אותו ולהרעיל את הצמח.
יש חומר כמו ראונדאפ, שדווקא מרססים על העלים.
יש חומרים שמזריקים לענף או לשורש.

לצערי עדיין אין לי תשובה

מכיוון שבישראל עסקינן, הרצף פשוט לא הגיע
.
בן זוגי שהמתין לו בבית התקשר ונענה בגערה שהוא (הרצף) בדרך לבית קברות, כנראה שהיה עלינו להסיק את ההתפתחות הזו באופן עצמאי ובאמת לא היה אחראי מצידנו להניח שיגיע אם נקבע איתו מועד מראש.
הסדק הולך ומחמיר, הצצתי עם פנס ומתחת פשוט רואים את משטח הבטון שעליו הונחו המרצפות. שתי מרצפות כבר נסדקו מהלחץ. שולחן הכתיבה שלי הממוקם באיזור יכול לשמש כרגע גם כנדנדה.
זה פשוט נראה כאילו היתה איזושהי תזוזה בקרקע שערערה את המרצפות. מכיוון שלא זכור לי דיווח על רעידת אדמה בזמן האחרון אנחנו שרויים בעלטה באשר לגורם.
קשה לי להאמין שמדובר בצמח או בעטלפים, אלא אם השכנים מתחתינו הם למעשה זוג ערפדים או לחילופין חלק מהקאסט הפוטנציאלי לweeds. אני משערת שגם אצלם מדובר בחדר השינה. אולי כדאי לבדוק מה הם תלו מהתקרה?

בכל מקרה תודה על ההתענינות

שלא תיפול הרצפה

אולי תעלי תמונה ?
אין סיבה שיקרה דבר כזה בקומה שמינית..זה עלול להיות אינדיקציה למשהו יותר חמור ..אולי זה לא התרוממות ריצוף אלה שקיעת הריצפה ?

לא מאמינה שיתמוטט משהו כל כך מהר

אבל הרצף שהיה בבית בסופו של דבר, חושב שאכן מדובר בתזוזה של היסודות, ויידע את חברת הניהול. אנחנו מחכים כרגע להתנהלויות שונות בכל החזיתות. הנזק הנקודתי הוא מספר מרצפות שזקוקות להחלפה, אבל ה"רשויות" צריכות להחליט באשר להכנסת קוסטרוקטור לתמונה וכדו'.
ישנה נקודה בלובי הקומה, אשר גם בה נצפה שינוי בקרקע (התרוממות ללא השפעה על המרצפות) והוא קושר בין הדברים.
מכיוון שהדירה לא שלנו, בינתיים ממתינים בסבלנות עד שחדר השינה שלנו, יהפוך פונקציונלי בשנית...

למעלה